Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika hokaido buče

hokaido buče

Dobila sem buče, ki se jim menda reče hokaido buče. Rada bi imela nekaj nasvetov kako naj to bučo uporabljam.

Kako pa te buče izgledajo?

To so zelo zdrave buče, ki se veliko uporabljajo v makrobiotični kuhinji. So oranžne barve – vprašaj na tržnici. Dobra je bučna juha, jaz pa si običajno naredim iz te buče prilogo (veliko česna -lahko tud mal čebule in dušiš dokler se malo ne zmehča – meni so boljše če niso popolnoma razkuhane) v glavnem delaš kot ostale zelenjave priloge. Je pa malo bolj sladkast okust. Meni paše zraven polenta-pečena, proso, quinoa pa tudi že riž in testenine sem jedla zraven. Sicer pa po moje pire krompir paše – čeprav jaz ga še nisem zraven ker zelo malo krompirja uživam.

Dober tek !

Najbolj preprost recept, ki ga poznam, je takle: kos buče olupiš, narežeš na večje kose, malo posoliš, dodaš malo vode in pokrito dušiš. Ne preveč, če imaš raje bolj kompkatno hrano. Ješ kot prilogo ali celo kot desert, ker je malo sladkasto.

Dober tek! Uživaj to dragoceno hrano!

Meso hokaido bučke nareži na tanke rezine, jih na hitro ocvri v fritezi, ter jih po plasteh zlagaj na krožnik, vmes pa potresi nariban sir in začimbe (sol, sesekljan česen, peteršilj – ali pa vegeto ), vse pa na hitro segrej v mikrovaliovki – toliko, da se sir raztopi.

Dober tek ! Tisa

Nareži na rezine in jih speci v pečici-mnjam.
Naredi tako kot pire krompir-buče olupiš narežeš na kockice,kuhaš v osoljeni vodi pet minut, ker so hitro kuhane, odliješ,pretlačiš zraven jaz naredim kakšen polpet,sojin ali zelenjavni.
Dober tek
Tina

bučo prerežeš, tako, da ji z žlico lahko izdolbeš seme (seme posušiš in če imaš vrt, jih pomladi posadiš – buče zdravijo zemljo).
izdolbeno bučo malo posoliš in nadevaš z maso, kot je za polnjenega piščanca
(mleto meso, kruh, petršilj, malo sira, jajce, poper in čisto malo moke).
Napolnjeno bučo spečeš v pečici, skupaj s krompirjem…ko je pečen krompir, je pečena tudi buča. Lahko jih spečeš poleg čevapčičev na žaru.
Res so zelo dobre.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close