hokaido buče
To so zelo zdrave buče, ki se veliko uporabljajo v makrobiotični kuhinji. So oranžne barve – vprašaj na tržnici. Dobra je bučna juha, jaz pa si običajno naredim iz te buče prilogo (veliko česna -lahko tud mal čebule in dušiš dokler se malo ne zmehča – meni so boljše če niso popolnoma razkuhane) v glavnem delaš kot ostale zelenjave priloge. Je pa malo bolj sladkast okust. Meni paše zraven polenta-pečena, proso, quinoa pa tudi že riž in testenine sem jedla zraven. Sicer pa po moje pire krompir paše – čeprav jaz ga še nisem zraven ker zelo malo krompirja uživam.
Dober tek !
bučo prerežeš, tako, da ji z žlico lahko izdolbeš seme (seme posušiš in če imaš vrt, jih pomladi posadiš – buče zdravijo zemljo).
izdolbeno bučo malo posoliš in nadevaš z maso, kot je za polnjenega piščanca
(mleto meso, kruh, petršilj, malo sira, jajce, poper in čisto malo moke).
Napolnjeno bučo spečeš v pečici, skupaj s krompirjem…ko je pečen krompir, je pečena tudi buča. Lahko jih spečeš poleg čevapčičev na žaru.
Res so zelo dobre.
Forum je zaprt za komentiranje.