Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Hoja ali sobno kolo

Hoja ali sobno kolo

Zdravo.

Vsak dan hodim na sprehod. Ponavadi za štirideset minut. Imam psa in mi je to neka obveza, no mi je prav, da se spravim tudi ob dnevih, ko se mi ne ljubi. Enkrat ali dvakrat na teden pa grem na daljši sprehod za dve uri, no vmes se vstavim pri vodi, da se pes malo skopa ali na kavi.

Dva meseca nazaj sem začela z bolj zdravo prehrano, imam 15 kilogramov viška. Do zdaj sem jih izgubila 5.

Glede vadbe pa sem probala že neke programe ampak sem vedno kmalu obupala… vseeno bi verjetno bila dobra kakšna vadba z lastno trži ali utežmi v času izgube teže, no ne vem je potebna?

No da pridem k bistvu. Doma imamo Ketlerjevo sobno kolo. V zadnjem letu, dveh bolj sameva. Naj ga vključim v svoj vsakdan? Ne vem kaj je boljše hoja ali sobno kolo. Kako in če naj to kombiniram.

Mogoče zdaj malo kompliricam ampak bi rada šla po neki dobri varijanti.

Hvala za vse info.

Hodi tako kot do sedaj, zvečer pa poglej malo še TV kar na kolesu.

Kolo, po mojem bolj pokuri, jaz sem med hujšanjem prakticirala 15min ogrevanja na kolesu, potem cca 30min vaj z utežmi, na koncu pa spet 15min na kolo. Hoja je bolj tako.. za hujšanje moraš res veliko prehoditi, če je pa tvoje telo že vajeno takih ali večjih naporov, mu ne predstavlja hoja prav nobenega izziva. Morda le, če res hitro hodiš ali dodaš uteži na roke, noge, hrbet. Poskusi.

Najprej čestitke za izgubljene kilograme! Vztrajaj! Sam sem od januarja v pol leta shujšala 17 kg. Dvakrat tedensko hodim na vodeno vadbo oz. bolj fitnes (nam da vmes tudi druge vaje), tudi jaz imam psa in precej hodim. Grem čez hrib, hitra hoja. Fino je, če greš tudi v hrib, malo hitreje. Da se zadihaš. Meni je sicer hoja ljubša kot kolo, bi na tvojem mestu malo pokombinirala, kot ti je ena že napisala. Zvečer še malo odkolesari, pa ni treba vsak dan. Naj ima kuža še vedno prednost in tudi kavico si privošči. Jaz si jo tudi včasih po sprehodu. Sicer pa v prehrani izloči čimveč OH, jaz jem kos kruha zjutraj, potem pa nekaj sadja dopoldan, kosilo meso + zelenjava, popoldan kak jogurt in skleda solate ali pečena zelenjava za večerjo, včasih tuna zraven. Če se boš 80% držala tega, uspeh ne bo izostal. Občasno teža malo zastane, a to naj te ne odvrne. Srečno!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close