Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Hoisin/ostrigina/sojina omaka brez ojačevalcev okusa

Hoisin/ostrigina/sojina omaka brez ojačevalcev okusa

Je kdo pri nas že našel hoisin, ostrigino ali sojino omako brez E621, natrijevega glutaminata ()?

Zadeva slabo vpliva na živčne celice in je še posebej neprimerna za otroke, zato iščem tako brez ojačevalcev okusa.

S://lp

Sicer ne vem na pamet, katero sojino omako sem nazadnje kupila, vem pa, da moram v trgovini obvezno preveriti, da med sestavinami nima glutaminata.

In zaenkrat nikoli nisem imela težav, da na policah večjega Sosedovega centra ne bi našla takšne brez…
LP Mimi

Nikjer nisem vidla pri nas omake brez E621. A sploh kaj takega obstaja? Namreč jaz sem zaradi E621 pokasirala tako hudo alergijo, da sem šla po injekcije in na tablete, pa še en teden bolniške. Zato se kitajski kuhinji izogibam kot hudič križu (zaradi sojine omake), riža pa lahko pojem na tone :))

Lp, Ela S

Seveda se jo dobi, samo v kako trgovino z zdravo prehrano stopi. Jaz sem odkrila še vegetarijansko Worchestershirsko omako (brez ribjih arom).

V Sparu sem našel Pearl River Bridge Golden Label Superior Light Soy Sauce (kakšno dolgo ime).

Sestavine: voda, ekstrakt sojinih semen, moka, sol in sladkor. Brez E621, brez GMO.

S://lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close