Hoferju je upadla kvaliteta, postali so kitajci
razlicno, 11.10.2021 ob 20:47
Desperadodajka, 11.10.2021 ob 19:45
Po čem vi ločite kvaliteto od nekvalitete? Znate pojasnit?
Ce kupim kosmesa in ga specem, da ne izgubi 40-50% svoje teze, ampak tam okoli 20-25%.
Sadje in zelenjava z vonjem in okusom,pa ne po plastiki, ampak po dejanski vrsti sadja ali zelenjave.
Kruh, ki ni slan recimo.
Pac za vsako stvar drugace dolocis kvaliteto in seveda vse skupaj prilagojeno tvojemu okusu.
Obcasno sem kupila kje kaj kao domacega, ‘kao’ zato, ker ni ravno cisto domace, je pa boljse kot v trgovinah, vcasih pa dobim kaj res pravo domace in ko to jes, je zanimivo, da pojes manj in si enako sit, kakor ce bi pojedel 30% vec istega iz trgovine. Sklepam, da je pojnt v vec hranilih v domaci hrani.
Zaradi radodajke se ne trudi preveč, lahko ji tudi narišeš. pa ne bo razumela.
Jaz se tudi čudim, kdaj je imel Hofer dobro sadje in zelenjavo. Tudi slepa kura zrno najde in se jim je mogoče kdaj kaj posrečilo, sicer pa je v našem Hofru bil vedno poden na tem oddelku.
Zaboga, naredite kaj dobrega zase in za Slovenijo, in nehajte kupovat ta plastik fantastik in kupujte čim več hrane pri izvoru.
Mi delamo tako, globalističnih trgovcev in štacun se izogibamo, kolikor se le da. In zapravimo manj!
hjpćšdf, 12.10.2021 ob 09:56
Jaz se tudi čudim, kdaj je imel Hofer dobro sadje in zelenjavo. Tudi slepa kura zrno najde in se jim je mogoče kdaj kaj posrečilo, sicer pa je v našem Hofru bil vedno poden na tem oddelku.
Zaboga, naredite kaj dobrega zase in za Slovenijo, in nehajte kupovat ta plastik fantastik in kupujte čim več hrane pri izvoru.
Mi delamo tako, globalističnih trgovcev in štacun se izogibamo, kolikor se le da. In zapravimo manj!
Nekaj let nazaj je imel dobro sadje in zelenjavo.
Na zacetku dolgo casa plastik fantastik, potem se je nekaj obrnilo in je bilo kar ok, zadnji dve leti pa spet slabo, ne samo plasticna, ampak tudi vse nagnito, naceto.
Kupujem v hoferju, ampak zelenjave pa res nikoli niso imeli kaj prida..
Je pa res, da zadnje case manjka robe, ampak tudi v lidlu. Kupujem dolocene, vedno iste stvari in pri obeh opazim, da kar nimajo.. Zdaj ne vem, ali res malo dobijo, pa takoj prodajo, a sploh ne dobijo. Nimam pojma.. Tudi v Spar sem hodila, zdaj ne vec zaradi PCTja.
če že kupim, 12.10.2021 ob 01:21
hofer poraz, 11.10.2021 ob 18:26
Sem reden kupec v Hoferju, ker mi je pač najbližja trgovina in sem opazil, kako sem jim konstantno niža kvaliteta. Cene pa vedno višje. Včasih so imeli najboljšo zelenjavo prav v hoferju. Danes je ogabno plastična, sploh solata. Zmoti me tudi to, da že čez pol trgovine prodajajo kitajski klump. Čevlje za par evrov, raznorazno plastiko, opremo za avtomobile, ni da ni.
Zadnje kar sem pa opazil je, da so praktično vse “omake” za testenine zamenjali za neke ogabne. Omake s paradižnikom so naravnost ogabne postale, pesto, ajvar,..
Nič bo treba v drugo trgovino, kaj priporočate?
Slovenska endivja glavnata solata ni nič plastična – prav dobra je bila in še vedno je v mojem hladilniku; prejšnji teden v akciji po 0.49 EUR na glavo. Top, neuvela in nescufana.
Res pa je, da ne kupujem v plastiko zavarjenih solat in paradajza iz Italije, Turčije in Španije -Samo slovensko glavnato. Ker pripotuje v štacuno iz najmanj oddaljene zemlje.
Tudi Spar je imel prejšnji teden endivijo po tej ceni, najbrž so vsi nabavili enako robo in prodajali po tej ceni. Zelo sveža solata, nič uvela, gnila.
Ne sekiraj se preveč, 12.10.2021 ob 09:53
Zaradi radodajke se ne trudi preveč, lahko ji tudi narišeš. pa ne bo razumela.
Ni mi treba risat, dovolj je, da mi napišete svojo definicijo kvalitete, pa je kar ne dočakam. Običajno je za vas kvalitetno tisto, kar je okusno. Prvič so okusi različni, drugič je pa zaradi umetnih ojačevalcev tudi junk futer lahko okusen, ampak kaj ima to opraviti s kvaliteto?
Niti eden, ki kokodaka o kvaliteti, je ne zna pojasniti, ko ga vprašaš.
Desperadodajka, 12.10.2021 ob 11:18
Ni mi treba risat, dovolj je, da mi napišete svojo definicijo kvalitete, pa je kar ne dočakam. Običajno je za vas kvalitetno tisto, kar je okusno. Prvič so okusi različni, drugič je pa zaradi umetnih ojačevalcev tudi junk futer lahko okusen, ampak kaj ima to opraviti s kvaliteto?
Niti eden, ki kokodaka o kvaliteti, je ne zna pojasniti, ko ga vprašaš.
Mislim da ti je zgoraj nekdo napisal primerjavo pri mesu.
Glede na sestavine pri izdelkih in primerjaj npr. sire, slaščice, salame. Imaš povsod napisane količine aditivov, sladkorja, raznih sojinih, pšeničnih in guar gum dodatkov, delež maščob in soli.
Za začetek poskusi z navadnim vanilijevim sladkorjem – poskusi Dr. Oetkerja in Hoferjevega in povej, če čutiš razliko v okusu. Ali pa poskusi Hoferjev navadni sadni jogurt in primerjaj s sadnim jogurtom LJ mlekarn/CE mlekarn… Če ne opaziš razlike, je brez veze nadaljevati s tabo.
Okus nima nič pri tem, gre za dodatke, ki jih je v Hoferjevih in Lidlovih krmilih enostavno preveč.
tako je, 12.10.2021 ob 11:47
Mislim da ti je zgoraj nekdo napisal primerjavo pri mesu.
Glede na sestavine pri izdelkih in primerjaj npr. sire, slaščice, salame. Imaš povsod napisane količine aditivov, sladkorja, raznih sojinih, pšeničnih in guar gum dodatkov, delež maščob in soli.
Za začetek poskusi z navadnim vanilijevim sladkorjem – poskusi Dr. Oetkerja in Hoferjevega in povej, če čutiš razliko v okusu. Ali pa poskusi Hoferjev navadni sadni jogurt in primerjaj s sadnim jogurtom LJ mlekarn/CE mlekarn… Če ne opaziš razlike, je brez veze nadaljevati s tabo.
Okus nima nič pri tem, gre za dodatke, ki jih je v Hoferjevih in Lidlovih krmilih enostavno preveč.
Aha, torej je pri sirih, slaščicah, salamah in jogurtih istih proizvajalcev v Hoferju prišlo do padca kvalitete, ker so spremenili razmerja dodatkov v svojih izdelkih? Lahko poveš za jogurt istega proizvajalca, ki zalaga Hofer, kakšna razlika je v kemičnih sestavinah danes, v primerjavi s preteklimi leti?
Še eno vprašanje:
Vzemimo sir ementalec od Milfine. 100 gramov sira vsebuje 45% mlečne maščobe v suhi snovi, 30 gramov maščobe, od tega 22 gramov nenasičene, 0 gramov ogljikovih hidratov, 0 gramov sladkorjev, 29 gramov beljakovin, 0,6 grama soli in 163 kj energijske vrednosti. Kam ta sir zdaj spada po kvaliteti in zakaj?
Desperadodajka, 12.10.2021 ob 12:17
Aha, torej je pri sirih, slaščicah, salamah in jogurtih istih proizvajalcev v Hoferju prišlo do padca kvalitete, ker so spremenili razmerja dodatkov v svojih izdelkih? Lahko poveš za jogurt istega proizvajalca, ki zalaga Hofer, kakšna razlika je v kemičnih sestavinah danes, v primerjavi s preteklimi leti?
Še eno vprašanje:
Vzemimo sir ementalec od Milfine. 100 gramov sira vsebuje 45% mlečne maščobe v suhi snovi, 30 gramov maščobe, od tega 22 gramov nenasičene, 0 gramov ogljikovih hidratov, 0 gramov sladkorjev, 29 gramov beljakovin, 0,6 grama soli in 163 kj energijske vrednosti. Kam ta sir zdaj spada po kvaliteti in zakaj?
primerjaj ga z isto poimenovanim izdelkom Lj mlekarn ali mlekarn Celeia
razlike znajo bit ne samo v organoleptiki, 12.10.2021 ob 12:27
primerjaj ga z isto poimenovanim izdelkom Lj mlekarn ali mlekarn Celeia
https://www.mlekarnaceleia.si/product/dolinar-v-kosu/
Pises nutricionisticne vrednosti, poglej raje sestavo.
Druga stvar, jogurta istega proizvajalca za 10 centov ali za 50 centiv nimata enakih sestavin.
Ko se dela linija za trgovca, se dajejo druge sestavine kot ko se dela linija za proizvajalca.
Pa ne samo to, ko se dela za tisto tedensko akcijo v trgovini, je tudi druga sestava. Seveda v obeh primerih slabsa.
In to se ne dogaja samo pri nizkocenivnih ali povprecnih, tudi pri visjecenovnih enako.
Recimo macki med drugim kupujem ene konzervice visjega cenovnega razreda, obozuje jih, se kroznik bi pojedla, ce bi lahko. Zdaj je ta proizvajalec prisel ven z neko novo linijo macjih konzervic in si mores mislit, da te stare nimajo vec istega okusa, macka jo malo polize in gre, ta novo pa zmaze kot je prej to staro. Torej sklepam, da so tiste stare malo ‘pokvarili’, recept prenesli v novo, morda kaj izboljsali ali ne, cena visja, kolicina obeh konzervic pa je sla iz standardnih 85g na 80g.
Tako pac vsi delajo.
Blagovne znamke trgovcev ne izdelujejo ves čas “isti” proizvajalci. Lahko gre za neko žnj podjetje v ali izven EU, lahko pa tudi za uveljavljenega proizvajalca, ki izdelke slabše kakovosti izdeluje za Hoferjevo blagovno znamko.
Primer je bil Pečjak, ki je za Hofer izdeloval skutine zavitke. Zanimiva je bila primerjava Pečjakovega zavitka, kupljenega pod njegovo blagovno znamko in tistega iz Hoferja. Neprimerljivo, od teksture, vsebnosti sladkorja in okusa. Pred časom je Hofer sicer zamenjal proizvajalca in zdaj zavitke izdeluje neko gorenjsko podjetje in je zadeva še slabša.
Poskusi vanilijev sladkor njihove blagovne znamke in recimo Dr. Oetker, Dolcelo ali podobne. Vložena pesa v kozarcu – ne glede na dodan sladkor oz. sladilo, ki je nekomu všeč, drugemu spet ne, imaš v Hoferjevi pesi v kozarcu poleg pese še pesek. Tega v Naturetini, Drogini in ostalih proizvajalcih, ki vlagajo redečo peso ne boš našla.
Glede sira – spet odvisno od trenutnega proizvajalca, ne rečem da so vsi Milbonini siri zanič, je pa odvisno na katerega naletiš. Tudi tiste čokolade Moser Roth na prvo žogo ne delujejo kot zanič, ampak če primerjaš njihove (kopirane) pralineje v škatlah s pralineji Lindt, ki so (količinsko primerljiva embalaža) le malo dražji, takoj vidiš, da je razlika v kvaliteti ogromna.
Sama nimam neke želje po detektivskem pregledovanju etiket. Zakaj bi kupila Hoferjevo zamrznjeno zelenjavo za nekaj centov ceneje, če je notri vmešana gnila/črna zelenjava? Ali pomfri recimo, veliko črnega krompirja. Pa recimo Lidlovi “cenejši” sladoledi, boš rekla, da so primerljivi s tistimi ki stanejo 1-2 EUR več? Hoferjeve paštete – sama mast (ogromno masti) in sol.
Je pa ta problem prisoten pri vseh lastnih trgovskih znamkah diskontarjev in tudi ostalih trgovcev. Tako lahko opaziš razlike pri Mercatorjevih, Sparovih, Leclercovih blagovnih znamkah, kot tudi pri Hoferjevih in Lidlovih.
malo mesas, 12.10.2021 ob 12:41
Pises nutricionisticne vrednosti, poglej raje sestavo.
Druga stvar, jogurta istega proizvajalca za 10 centov ali za 50 centiv nimata enakih sestavin.
Ko se dela linija za trgovca, se dajejo druge sestavine kot ko se dela linija za proizvajalca.
Pa ne samo to, ko se dela za tisto tedensko akcijo v trgovini, je tudi druga sestava. Seveda v obeh primerih slabsa.
In to se ne dogaja samo pri nizkocenivnih ali povprecnih, tudi pri visjecenovnih enako.
Recimo macki med drugim kupujem ene konzervice visjega cenovnega razreda, obozuje jih, se kroznik bi pojedla, ce bi lahko. Zdaj je ta proizvajalec prisel ven z neko novo linijo macjih konzervic in si mores mislit, da te stare nimajo vec istega okusa, macka jo malo polize in gre, ta novo pa zmaze kot je prej to staro. Torej sklepam, da so tiste stare malo ‘pokvarili’, recept prenesli v novo, morda kaj izboljsali ali ne, cena visja, kolicina obeh konzervic pa je sla iz standardnih 85g na 80g.
Tako pac vsi delajo.
TAKO JE.
Je bilo o tem že ogromno napisanega in tudi analiziranega, se spomnim ko so analizirali kosmiče, konzerve tune, jogurtov, pudingov in ostalih zadev, ki se prodajajo pod cenejšimi trgovskimi znamkami. Lidl in Hofer pa bazirata na točno tem principu, zato je roba kupljena pod njuno blagovno znamko lahko cenejša – ker je slabša.
tako je, 12.10.2021 ob 12:46
Blagovne znamke trgovcev ne izdelujejo ves čas “isti” proizvajalci. Lahko gre za neko žnj podjetje v ali izven EU, lahko pa tudi za uveljavljenega proizvajalca, ki izdelke slabše kakovosti izdeluje za Hoferjevo blagovno znamko.
Primer je bil Pečjak, ki je za Hofer izdeloval skutine zavitke. Zanimiva je bila primerjava Pečjakovega zavitka, kupljenega pod njegovo blagovno znamko in tistega iz Hoferja. Neprimerljivo, od teksture, vsebnosti sladkorja in okusa. Pred časom je Hofer sicer zamenjal proizvajalca in zdaj zavitke izdeluje neko gorenjsko podjetje in je zadeva še slabša.
Poskusi vanilijev sladkor njihove blagovne znamke in recimo Dr. Oetker, Dolcelo ali podobne. Vložena pesa v kozarcu – ne glede na dodan sladkor oz. sladilo, ki je nekomu všeč, drugemu spet ne, imaš v Hoferjevi pesi v kozarcu poleg pese še pesek. Tega v Naturetini, Drogini in ostalih proizvajalcih, ki vlagajo redečo peso ne boš našla.
Glede sira – spet odvisno od trenutnega proizvajalca, ne rečem da so vsi Milbonini siri zanič, je pa odvisno na katerega naletiš. Tudi tiste čokolade Moser Roth na prvo žogo ne delujejo kot zanič, ampak če primerjaš njihove (kopirane) pralineje v škatlah s pralineji Lindt, ki so (količinsko primerljiva embalaža) le malo dražji, takoj vidiš, da je razlika v kvaliteti ogromna.
Sama nimam neke želje po detektivskem pregledovanju etiket. Zakaj bi kupila Hoferjevo zamrznjeno zelenjavo za nekaj centov ceneje, če je notri vmešana gnila/črna zelenjava? Ali pomfri recimo, veliko črnega krompirja. Pa recimo Lidlovi “cenejši” sladoledi, boš rekla, da so primerljivi s tistimi ki stanejo 1-2 EUR več? Hoferjeve paštete – sama mast (ogromno masti) in sol.
Je pa ta problem prisoten pri vseh lastnih trgovskih znamkah diskontarjev in tudi ostalih trgovcev. Tako lahko opaziš razlike pri Mercatorjevih, Sparovih, Leclercovih blagovnih znamkah, kot tudi pri Hoferjevih in Lidlovih.
Zaradi soli, cukra in cudnega okusa.
Raje kupim rdeco peso in jo dam v parni kuhalnik(20 min) pa jo imam za 2 dni. Kuham sproti.
To kupljeno al je prekislo, presladko, en cuden okus.
En cas ko vmes dostukam( ko ni na voljo sveze rd.pese) kupim v lidlu rdeco peso v kozarcu. Ko se okusa navelicam, nekaj casa pese ne jem. Te kupljene pac na cedilu sperem pod vodo.
Mi je boljsa kuhana na pari. Ohlajena v hladilniku, malo olivnega in cesna, jab.kis.
Adijo pamet kako ste eni trapasti.
Blebečete o kvaliteti hrane pa potem ven mečete pripravljene omake, slaščice, paštete, sladila, sadnje jogurte… kdor ima kolikor toliko zdrave pameti, ve, da omenjena hrana nima nič skupnega s kvaliteto pa, če kupite v Hoferju, Mercatorju, Sparu ali pa Tušu.
Kdor ima kaj pojma o kvaliteteni hrani tega sploh ne kupuje.
Žrete svinjarijo, zraven pa blebečete o kvaliteti. Ja, paštete, omake, sadnji jogurti so pa res kvaliteta od hrane. Še dobro, da niste našteli še narejenih pic pa alkota pa gaziranih pijač, ker potem bi pa res zmagali.
Aja pa za tepce: veliko mlečnih izdelkov pod Hoferjevo (Lidlovo, Sparovo, Mercatorjevo..) znamko delajo Celeia. In recimo jogurt (logično, da ne sadni, ker sadni še za prašiče ni ok) pod Hoferjevo, Sparovo ali pa Celeino znamko – vse enako, enak okus. Pa blebečite kar hočete.
če že potem ta izbor, 12.10.2021 ob 01:26
Šnelca_783, 11.10.2021 ob 21:25
prazne police, 11.10.2021 ob 18:32
Mene v Hoferju motijo prazne police. Nekaterih izdelkov ni ali pa redko pridejo, drugi so popoldan ze zmanjkali, kar se mi zdi nedopustno.
Vse veckrat grem raje v Lidl, tudi tam se dogaja podobno, ampak obcasno in ne tako mnozicno kot v Hoferju.
Zelenjavo in sadje oa zadnje case se najraje kupim v Eurospinu.
V blizini imam tudi Spar in Mercator, pa DM, tako da vse skupaj malo kombiniram, nekja tu, nekaj tam, pa je.
Obcutno je prazen, police in skrinja.( ribe, zelenjava).
Hibiskus caja vec ne dobim tam. Bil je top!
seveda, ker zmanjka.
Rožica kamilica, 12.10.2021 ob 00:47
To sem opazila tudi sama. Hoferju je padla kvaliteta. Lidlu gre pa bolje se mi zdi. Po sili razmer sem šla v lidl in me je zelo presenetilo. Pozitivno. Hofer imam blizu in vidim kako jim pada kakovost.
Tudi jaz, če že od diskontarjev najraje Eurospin in pa samo dve lokaciji Lidla, kjer sta res najboljši njihovi trgovini, tako po zaloćenosti, kot velikosti trgovine, prostornosti znotraj trgovine in tudi parkiranja: Lidl Grosuplje in Lidl Ljubljana Bežigrad na Božičevi -ker ima tudi spodaj podzemno garažo -poleti super, da sparkiraš avto na hladno in zlagaš robo v nerazbeljeno pločevino.
Pogrešam pa še pri nas druge malo višje rangirane diskontarje – avstrijska Billa naprimer je zakon-bi bil čas, da čride tudi v SLovenijo -zdrava trgovska konkurenca je vedno dobrodošla.
Za Bežigradom imata 2 Lidla garažo.
ha ha ha to pa zmagate, 12.10.2021 ob 13:15
Adijo pamet kako ste eni trapasti.
Blebečete o kvaliteti hrane pa potem ven mečete pripravljene omake, slaščice, paštete, sladila, sadnje jogurte… kdor ima kolikor toliko zdrave pameti, ve, da omenjena hrana nima nič skupnega s kvaliteto pa, če kupite v Hoferju, Mercatorju, Sparu ali pa Tušu.
Kdor ima kaj pojma o kvaliteteni hrani tega sploh ne kupuje.
Žrete svinjarijo, zraven pa blebečete o kvaliteti. Ja, paštete, omake, sadnji jogurti so pa res kvaliteta od hrane. Še dobro, da niste našteli še narejenih pic pa alkota pa gaziranih pijač, ker potem bi pa res zmagali.
Aja pa za tepce: veliko mlečnih izdelkov pod Hoferjevo (Lidlovo, Sparovo, Mercatorjevo..) znamko delajo Celeia. In recimo jogurt (logično, da ne sadni, ker sadni še za prašiče ni ok) pod Hoferjevo, Sparovo ali pa Celeino znamko – vse enako, enak okus. Pa blebečite kar hočete.
se strinjam, sama vnaprej pripravljena hrana, ki itak ni zdrava. Že pri jogurtih, kupujem samo navadne, kjer itak ni nič dodanega..
Kupite osnovna živila in kuhajte sami. Če pa tu in tam kupiš sladoled ali čokolado iz lidla ali hoferja itd..pa tudi ne bo konec sveta.
Bistveno je, da tistega kar največ pojemo, naredimo sami.
A zdaj si pa nick menjalo?
Ne govorimo o tem, kaj naj bi za človeka predstavljalo zdrav način prehranjevanja, tu je govora o kvaliteti izdelkov, ki jih prodajata Hofer, Lidl in ostali prodajalci pod nizkocenovnimi blagovnimi znamkami.
Če ti trdiš, da so okusi in kvaliteta nekih izdelkov enaki le na podlagi istega proizvajalca, si na žalost zelo daleč od reale. Za začetek ti predlagam, da kupiš primerljive izdelke in jih poskusiš enega za drugim. Boš razumelo, o čem je govora.
@Šnelca – ni govora o tem, kaj je komu boljšega okusa in ali je bolj kvalitetna doma pripravljena redeča pesa, ampak o nategu trgovcev, ki pod slogani “Po Hofer ceni”, “Največ za vaš denar”, ipd. prodajajo svinjarijo. samo stran od teh znamk.
Grem pa stavit, da vložene kumare za Hofer in S-buget dela isti proizvajalec, vsaj po sestavinah zgleda tako.
Forum je zaprt za komentiranje.