HOFERJEV RAČUNALNIK, vaše mnenje
V Hoferju, ko ga še ni bilo v Sloveniji, sem kupil prenosni računalnik. Služil mi je 3x dlje kot vsi ostali, da cene glede na zmogljivost ne omenjam. Zato vem, da je odpor pred kupovanjem prenosnikov v Hoferju večinoma samo predsodek. Tako kot je predsodek, da se vsi avtomobili razen nemških zelo kvarijo.
Ne računalnika ne nobenega IT izdelka v HOferju še nisem kupil, sem pa že marsikaj drugega in s čimer tako ali drugače nisem bil zadovoljen, sem vedno brez problemov vrnil in dobil nazaj kupnino. Tudi, ko sem zadevo že nekaj mesecev uporabljal.
Je pa res, da bi bilo dobro, če bi kupci poznali svoje pravice. Kaj je to stvarna napaka, npr. kot jo pozna Zakon o varstvu potrošnikov.
Ob takih debatah, kot se je razvila zgoraj mi vedno pride na misel odlomek iz filma Armageddon (tisti film, ko Bruce Willis spet reši svet).
Astronavti se odpravljajo na pot domov z asteroida, pognati hočejo raketne motorje, jasno motorji ne vžgejo, napetost se stopnjuje, motorji še vedno ne vžgejo, takrat pa ruski kozmonavt vzame kladivo in začne razbijati po opremi. Ameriška astronavtka mu reče – “Kaj delaš, ne poznaš teh delov”. Ruski kozmonavt ji odgovori: “Ameriški deli, ruski deli, razlike ni. Vsi so narejeni na Tajvanu.”
Zgornji stavek velja tudi za temo o računalniku iz Hoferja.
Oja, sistemc, pa so razlike. Ljubljanski servisi so kar precej obremenjeni s popravili, ker jih tja vozijo kupci iz vse države. Pri ‘lokalcih’ zagotovo prideš prej na vrsto in tudi njihov pristop do strank je (mora biti, če hočejo preživeti na tem krutem malem trgu) je ponavadi prijaznejši.
Morda je res bolje, da nekaj malega compov proda tudi Hofer, tako vsaj ti romajo na dolgo pot v Avstrijo ali celo Nemčijo – pa je v prestolnici manj gužve. Skratka, konkurenca je zdrava stvar.
Za pisarniški računalnik je priporočljivo izbrati brandname računalnike (in ne sestavljene v lokalnih “sestavljalnicah”). Je čisto vseeno katerega izberete: HP, Dell, Lenovo, Fujitsu … To so računalniki, ki so sestavljeni iz usklajenih in uglašenih komponent in imajo malo reklamacij ali okvar, poleg tega pa ima večina tudi dobro pooblaščeno servisno mrežo v Sloveniji. Tale (http://www.mimovrste.com/artikel/2740089232/namizni-racunalnik-hp-pro-3010-26-ghz-vn948ea) je primeren za veliko večino pisarniških opravil. In ima tri leta garancije. Pa še drag ni.
Kar pa se Hoferja tiče, moram reči, da smo pri reviji Monitor v zadnjih mesecih dobili v roke kar nekaj produktov znamke Medion, ki jih prodajajo v Hoferju. Tudi mi smo bili zelo skeptični, polni predsodkov. Po testih (kakovost, zmogljivost, cena) pa smo morali priznati, da so to kvalitetne in cenovno ugodne naprave. Zato najbrž ne boste nič zgrešili, če kupujete računalnike pri njih.
Matic Zupančič,
vodja laboratorija revije Monitor
To ti nedvomno močno odsvetujem…jaz se že skoraj 2 meseca brez njega in se pričkam z njimi,ker je moj računalnik preprosto izginil.Dala sem ga na popravilo pod garancijo(torej ni kaj prida)DENARJA pa ne vrnejo,ker je še vedno v dostavi.za informacijo,že od 6.3.2010..če koga zanima ta odisejada,je tukaj link…http://www.racunalniske-novice.com/forum/index.php?showtopic=66020&st=140
Kot že velikokrat bo moj komentar na izkušnjo kr ene113: računalniki niso banane ali hobby orodja, ki jih lahko vsak teden izbirate v Hoferjevih gajbah. Zaradi vse manjšega zanimanja slovenskih kupcev, je tudi Hoferjeva ponudba računalniškigh izdelkov in tehnike nasploh – vse manjša.
Saj ne trdim, da so vsi Medionovi izdelki zanič, pa tudi za njihovo kakovost ne odgovarja Hofer. Ampak vse, kar se lahko primeri kupcem v primeru okvare v garancijskem roku, res ni vredno vloženega denarja. Škoda živcev. Probat seveda ni greh, saj vsaka šola nekaj stane. Če boste raje prisluhnili mnenju vodje laboratorija revije Monitor, tudi prav.
Madonca ste čudni, a si res ne morte sami sestavit računalnika po komponentah…
Kupili boste tisto kar želite in po potrebi.
Sestavljeni računalniki v trgovskih centrih so, če gledaš samo ceno in nič drugega vabljivi s svojo ceno. Vzamite si enkrat pol urce časa, pa poišite iz tega prospekta iz katerih komponent je računalnok sestavljen (običajno v prospektu ni vseh podatkov – je potrebno se v trgovini informirat), potem pa poiščite cene eh komponent na internetu na računalniških spletnih trgovinah. Presenečeni boste, če bi iste komponente kupili sami, bi vas prišlo še majmaj 20 % ceneje.
Hofer ima v novi ponudbi en luškan računalnik (AIO), ki ima vse potrebno črevesje, tudi TV tuner, vdelano kar v zaslon na dotik. Če se bo kdo od uporabnikov foruma odločil za njegov nakup, me zanimajo prve izkušnje in ocene. Škoda le, da zaslon ni malce večji, kar bi bilo smiselno, ker ima vgrajen tudi TV sprejemnik.
Ni kaj, moram se oglasiti na tole temo… Jaz sem pred enim letom tudi kupila prenosnik v Hoferju, ker je bila cena za tisto, kar je ponujal, ugodna. Po dveh mesecih je crknil napajalnik. Tako je računalnik romal na popravilo v Avstrijo, od tam sem ga dobila v dobrih 30 dneh. Dva meseca je bil mir, nakar je na lepem vzel konec in pokazal črn ekran; ni bilo nobenih znakov življenja. Spet je romal na servis in se od tam vrnil po 40 dneh. Vmes so mi s servisa na mejl prijazno poslali račun za popravilo v znesku 410 EUR. Seveda sem malo ponorela, ker je imel dve leti garancije in so se mi zelo vljudno opravičili. Da ne bom preveč na dolgo nakladala: računalnik je šel še dvakrat na servis. Ob zadnjem prevzemu so mi po mejlu poslali slikico, da ima razbit monitor, kar je moja napaka in bom za popravilo morala plačati 420 EUR. In nikakor jih nisem mogla prepričat, da je bil monitor cel, ko sem računalnik predala v popravilo. Po enem mesecu pričkanja in pregovarjajna po mejlu in telefonu mi je počil film in sem vse papirje predala odvetniku, ki je Hoferju poslal zadnje opozorilo pred tožbo. Seveda sem v roku 14 dni prejela na svoj račun nakazilo v vrednosti nakupa računalnika… Šle so mi pa v maloro vse slike, par dokumentov, ki jih (pametna!) nisem shranila drugam…Nauk zgodbe: pazite se nestrokovnega, neučinkovitega in počasnega servisa trgovin Hofer!!!
Forum je zaprt za komentiranje.