Hoferjev Notebook – NUJNO
vsi kupci Hoferjevih prenosnikov doma študirajo:
– kje so ščž-ji na tipkovnici
– zakaj v windows piše: Abrechen, Ja / Nein
– kje se dobi polnilec za 220 V za naše vtičnice
Jutri pričakujemo vprašanja:
– kje se dobijo gonilniki
– kako se poslovenijo windows xp
Sicer so pa menda pošli v prvih 5-ih minutah, kolikor imam info 🙂
Ravno zaradi tega in podobnih pomanjkljivosti se nekateri nikoli ne odločamo za nakup izdelkov z nemškega govornega področja. Nekaterih pa nalepke na tipkah sploh ne motijo. Ob sedanji pestri ponudbi na domačem trgu skoraj vsak lahko najde nekaj zase – tudi med prenosniki.
Včasih smo letali čez mejo in do Celovca, sedaj nas nategujejo že kar doma: Sparr, Eurospin, Hardi, Hoffer … etc. etc. Naivnost pa taka!
glede MikroShita pa takole:
Recimo da je Pero sam svoj šef. Iz Zambezija uvaža neko robo in potem brezplačno daje zraven slovenska navodila za uporabo ter prodaja naprej po nabavni ceni. To dela povsem nesebično za blagor slovenskega ljudstva in da lahko prebivalci Zambezija bolje živijo. Precej neverjetno, kajne?
Za slovenjenje je zadolžena slovenska podružnica microsofta. In ta mora upravičiti slovenjenje, to pa načeloma težko narediš drugače kot s prodajo slovenskih licenc. In če hofer licence kupi v Nemčiji, to s slovenijo nima nobene zveze. In če mi pokupimo take računalnike kot nori, pomeni, da nam za vse skupaj ni mar… in krog se vrti dalje.
Itak pa se bodo vsi znašli in poiskali tisti slovenski language pack pri najbljižjem mulcu 🙂 … tako kot se bodo znašli in poiskali nalepke za tipkovnico.
Če pa se bo večkrat pisalo o tem, pa bo tudi Hofer in podobni poskrbeli, da se bodo stvari prodajale take, kot se spodobi.
Računalnika nisem videl, ampak po izkušnjah izdelki z nemškega govornega področja nimajo slovenskih znakov na tipkah (pazi: z njim seveda lahko pišeš naše znake).
SLO pack za XP-je pa se po moje lahko naloži le na angleške windowse. Itakboš moral zamenjat nemške, razen če te nemški jezik ne moti.
Lahko, da se tudi motim …
Na nemški XP se zanesljivo preverjeno ne da namestit slo pack. MikroShit pa je multinacionalka, tako da bi jim moralo biti popolnoma vseeno, ali prodajo nemško ali pa slovensko licenco. So pa tako požrešni, da navkljub vrnitvi nemške licence ne dajo pravice do slovenskega izvoda(čeprav bi ti dodelili le serijsko številko…).
No bom pa še jaz nekaj napisal. Včeraj sem skoraj dve urci čakal na ta
gericomov računalnik. In mislim da se je splačalo. Danes sem lepo vse kar
je bilo gor naloženo dol vrgel in potem naložil slovenske XP eje. In to brez
vsakega problema. Tudi kar se napajanja tiče nobenih problemov. Edina
stvar je res tipkovnica ki nima č, š, ž,…. ampak to mene ne moti.
Drugače stvar funkcionira odlično. Tko da je mašina vredna svojega
denarja.
Tko da me malo čudi mlenje od klemena, tajfuna,……
Res je, da je ta Hofer bolj podoben eni štali ampak vseeno mislim da se
kak tak nakup izplača.
Lep pozdrav vsem.
Wow, a tak naval je bil. Potem pa mora biti res dober čarunalnik, da si dve uri čakal nanj. Saj pri nas (v moji firmi namreč) je podobno, res da od naročila do dobave navadno mine dan ali največ dva. Ampak potem strojček rola, da je veselje.
Želim, da bi bil zadovoljen z novostjo tudi ti gericom. Hotel sem povedati predvsem to, da načeloma nisem proti nakupom v trgovinah ala Hoffer, Leclerc, Sparr in Tuš, pa vendar me nekako odbijajo. Vsak pa se sam odloči za trgovino in model.
Glede strešic na tipkah sem morda res malo staromoden, ampak kaj češ, zaveden Slovenec pač, ki nekaj da tudi na to.
Ko sem v Hoferju vprašal prodajalko, če ima gor slovenske XP-je, je odgovorila: “Verjetno jih ima, drugače ga pa prinesite nazaj in vam bomo denar vrnili!” Pa če ne bi že vračal določenih tehničnih izdelkov, jim ne bi verjel…
Mogoče je tako v Ljubljani; v Mariboru (Košaki) sem vedno dobil korekten odnos in razlago. Pa tudi pri eni reklamaciji so bili profesionalni in so mi vrnili denar brez besed(kljub temu, da nisem imel računa!!!!). Za podobno reklamacijo pri Interšparu sem z računom na to čakal pol ure.
Forum je zaprt za komentiranje.