Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek HOFER DELO V NABAVI TEST NEMŠČINE

HOFER DELO V NABAVI TEST NEMŠČINE

Živjo, Zanima me kako zgleda test nemščine?

Test nemščine je samo finta za take kot si ti. Delo se dobi preko vez in poznanstev. Niti diploma ti ne pomaga, meni so odpisali iz Hoferja da nimam kaj tam iskat z diplomo.

Jaz nisem imela testa, ampak polovico intervjuja v nemškem jeziku. Nisem bila sprejeta ravno zaradi tega, ker moje znanje nemščine ni zelo dobro, bi pa rekla da je dobro. Pozicija v marketingu, leta 2015. Danes baje ni potrebno znanje jezika, če prideš noter po vezah oz. te oni kontaktirajo.

Odgovor na objavo uporabnika
hmmm311, 04.08.2021 ob 13:23

Jaz nisem imela testa, ampak polovico intervjuja v nemškem jeziku. Nisem bila sprejeta ravno zaradi tega, ker moje znanje nemščine ni zelo dobro, bi pa rekla da je dobro. Pozicija v marketingu, leta 2015. Danes baje ni potrebno znanje jezika, če prideš noter po vezah oz. te oni kontaktirajo.

Hvala za odg.

Torej govorila si o svojih izkušnjah?

samska45, 04.08.2021 ob 13:00

Test nemščine je samo finta za take kot si ti. Delo se dobi preko vez in poznanstev. Niti diploma ti ne pomaga, meni so odpisali iz Hoferja da nimam kaj tam iskat z diplomo.

In kaj naj bi diploma pomagala? Razen, če je iz nemščine.

bila na razgovoru najprej na agenciji, nato pri njih. Obvladam v nulo nemščino. Tudi test sem menda najbolje rešila oz. vse prav. A me na koncu niso vzeli. 3 mesece kasneje spet oglas za nabavo, spet se prijavim, vse enako, spet nisem sprejeta. Nato po 4 mesecih spet…..in potem popizdim in vprašam na agenciji kaj zaboga se gredo, saj obvladam nemško, imam izkušnje iz nabave, saj sem bila že lep čas brez službe…

in mi pove po ovinkih, da sem že čez 37 in da je njihova politika do 37 in ne čez. Bila sem 38. BRAVO !¨kaj naj rečem, obvladam nemško, a me niso hoteli, ker sem bila 38 stara.  Pridno delavko, marljivo…zaradi let. Nikoli ne bi bila na bolniški zaradi otrok, ker so odrasli, a kljub temu me niso hoteli…..

V tem primeru bi bilo prav, da napišejo starostno omejitev. Žalostno, da si že pri 38. prestar.

Pomagaj si sam, 05.08.2021 ob 10:59

V tem primeru bi bilo prav, da napišejo starostno omejitev. Žalostno, da si že pri 38. prestar.

to je nezakonito oz. diskriminacija, dobro vedo, česa ne smejo napisat. So pač bedaki, ki si ožajo izbor delavcev, zato vedno iščejo nove. Če jim pa zato ni škoda denarja, pa njihov problem. Najbolje bi bilo, da bi vsi po 38 nehali hoditi v njihove trgovine, pa naj se gredo diskriminacijo naprej.

Ah, to pa že ne more biti res, da v “realnem” sektorju takole kadrirajo kot v kakšni javni upravi. Pa še tujec je lastnik, Nemec, ki mu je važno samo, da je delavec učinkovit in lojalen. Ne morem verjet, da v privat gospodarstvu takole izbirajo.

Morda je to nov izziv, da odideš v Nemčijo.

Če je tvoje znanje na tako visokem nivoju kot ga opisuješ, s službo ne bo težav

Kakšen je bil test??? Kaj je blo notri?

japajade144, 05.08.2021 ob 10:55

bila na razgovoru najprej na agenciji, nato pri njih. Obvladam v nulo nemščino. Tudi test sem menda najbolje rešila oz. vse prav. A me na koncu niso vzeli. 3 mesece kasneje spet oglas za nabavo, spet se prijavim, vse enako, spet nisem sprejeta. Nato po 4 mesecih spet…..in potem popizdim in vprašam na agenciji kaj zaboga se gredo, saj obvladam nemško, imam izkušnje iz nabave, saj sem bila že lep čas brez službe…

in mi pove po ovinkih, da sem že čez 37 in da je njihova politika do 37 in ne čez. Bila sem 38. BRAVO !¨kaj naj rečem, obvladam nemško, a me niso hoteli, ker sem bila 38 stara.  Pridno delavko, marljivo…zaradi let. Nikoli ne bi bila na bolniški zaradi otrok, ker so odrasli, a kljub temu me niso hoteli…..

Kakšen je bil test???

Sicer ni direkt na temo, ampak vseeno eno vprašanje:

tisti, ki pravite da super obvaldate nemščino, koliko je to?

Oz. kaj je dobro obvladam, kaj zelo dobro, kaj odlično?

Domnevam, da nivo C1 se šteje za odlično? In da je dovolj tudi za službe, kjer moraš napisat kake tekste, dopise, it na kak sestanek?

Kaj pa nivo b1, b2, za kake službe je to primerno? B2 je verjetno premalo, če moraš tudi na kak sestanek, napisat kak dopis?

Oz kaj točno pričakujejo v službah, ko napišej dobro in kaj, ko napišejo odlično znanje nemščine?

koliko obvladate, 06.08.2021 ob 20:17

Sicer ni direkt na temo, ampak vseeno eno vprašanje:

tisti, ki pravite da super obvaldate nemščino, koliko je to?

Oz. kaj je dobro obvladam, kaj zelo dobro, kaj odlično?

Domnevam, da nivo C1 se šteje za odlično? In da je dovolj tudi za službe, kjer moraš napisat kake tekste, dopise, it na kak sestanek?

Kaj pa nivo b1, b2, za kake službe je to primerno? B2 je verjetno premalo, če moraš tudi na kak sestanek, napisat kak dopis?

Oz kaj točno pričakujejo v službah, ko napišej dobro in kaj, ko napišejo odlično znanje nemščine?

Prevedi zdaj svoj tekst v nemščino, da vidimo, kako ti obvladaš.

Desperadodajka, 06.08.2021 ob 20:20

Prevedi zdaj svoj tekst v nemščino, da vidimo, kako ti obvladaš.

Jaz še ne obvladam, delam pa na tem, da bi obvladala :).

koliko obvladate, 06.08.2021 ob 20:48

Jaz še ne obvladam, delam pa na tem, da bi obvladala :).

Ti vsaj priznaš. Tukaj se mnogi šopirijo z znanjem tujih jezikov (v množini, ja) ,ne znajo pa napisat enega stavka v nobenem od teh jezikov.

Desperadodajka, 06.08.2021 ob 21:00

Ti vsaj priznaš. Tukaj se mnogi šopirijo z znanjem tujih jezikov (v množini, ja) ,ne znajo pa napisat enega stavka v nobenem od teh jezikov.

Ja, če poskusiš en tak tekst prevesti, se hitro pokaže koliko je znanja :).

Sem mislila, da mi gre angleščina kar ok, ker recimo knjigo lahko berem brez težav. TUdi filme razumem. Potem pa sem morala govoriti. Adijo pamet. Besed preprosto ni bilo več. Sem si morala priznati, da angleško obvladam samo pasivno. Pa ja, 4 leta v OŠ, 4 leta v SŠ pa še dve leti na faksu pa sem totalno teslo glede angleščine.

Nemščina pa zanimivo: govorim bolje kot angleško, razumemo pa dosti manj kot angleško. Ampak z nobenim od jezikov se ne morem pohvalit, da bi lahko rekla, da mi gre fajn.

Da ne omenjam kako je, ko srečam Avstrijca, Švicarja, ki govori v narečju. Tema.

Pa tudi Angleža sem že srečala in to takrat, ko je bila moja angleščina bistveno boljša kot danes, in priznam, da sem imela hude probleme se menit z njim. Z Američani mi gre bolje.

koliko obvladate, 06.08.2021 ob 21:07

Ja, če poskusiš en tak tekst prevesti, se hitro pokaže koliko je znanja :).

Sem mislila, da mi gre angleščina kar ok, ker recimo knjigo lahko berem brez težav. TUdi filme razumem. Potem pa sem morala govoriti. Adijo pamet. Besed preprosto ni bilo več. Sem si morala priznati, da angleško obvladam samo pasivno. Pa ja, 4 leta v OŠ, 4 leta v SŠ pa še dve leti na faksu pa sem totalno teslo glede angleščine.

Nemščina pa zanimivo: govorim bolje kot angleško, razumemo pa dosti manj kot angleško. Ampak z nobenim od jezikov se ne morem pohvalit, da bi lahko rekla, da mi gre fajn.

Da ne omenjam kako je, ko srečam Avstrijca, Švicarja, ki govori v narečju. Tema.

Pa tudi Angleža sem že srečala in to takrat, ko je bila moja angleščina bistveno boljša kot danes, in priznam, da sem imela hude probleme se menit z njim. Z Američani mi gre bolje.

Poskusi s Škoti. Ne veš, kdo je z Lune padel, oni ali ti. Pri njih si pa z nobenimi šolami in tečaji angleščine v Sloveniji ne moreš pomagat. Tisto je škotščina.

Za A2 če čisto nič ne znaš, se naučiš v 3eh mesecih.

Desperadodajka, 06.08.2021 ob 21:24

Poskusi s Škoti. Ne veš, kdo je z Lune padel, oni ali ti. Pri njih si pa z nobenimi šolami in tečaji angleščine v Sloveniji ne moreš pomagat. Tisto je škotščina.

Škotska je moja želja za dopust. SI kar mislim, da bo kriza. Ko moraš v praksi pokazat znanje, padeš na realna tla.

koliko obvladate, 06.08.2021 ob 21:42

Škotska je moja želja za dopust. SI kar mislim, da bo kriza. Ko moraš v praksi pokazat znanje, padeš na realna tla.

Saj ponavadi je tako, če imaš nekaj posluha za jezike, ti sčasoma, ko se uho navadi na določen naglas, postajajo besede vedno bolj razločne, če si vsak dan intenzivno v stiku z njimi. Na žalost pa dopust ne traja tako dolgo, da bi se iz tega res kaj razvilo. Da bi znala še kakšno povedat po njihovo. Ko si že skoraj na tem, moraš že s povratno karto nazaj domov.

Desperadodajka, 06.08.2021 ob 21:54

Saj ponavadi je tako, če imaš nekaj posluha za jezike, ti sčasoma, ko se uho navadi na določen naglas, postajajo besede vedno bolj razločne, če si vsak dan intenzivno v stiku z njimi. Na žalost pa dopust ne traja tako dolgo, da bi se iz tega res kaj razvilo. Da bi znala še kakšno povedat po njihovo. Ko si že skoraj na tem, moraš že s povratno karto nazaj domov.

Ja, dopust ne pomaga kaj prida. V Angliji sem bila sicer samo enkrat. AMpak drugje po Evropi pa veliko in vedno v uporabi angleščina. AMpak to je par stavkov, da kupiš karto za vlak, se spakiraš na avion, najameš sobo, greš v kamp… v bistvu par besed. Pa še to govoriš z ljudmi, ki niso native speakerji.

Da se res naučiš, je po mojem skoraj nujno, da živiš tam. ALi v VB, Irska, ZDA… če gre za angleščino oz. Avstriji, Nemčiji,… če gre za nemščino.

Moraš biti res izjemen talent za jezike, da se naučiš tuj jezik kar v Sloveniji. Ostali, bolj povprečni, pa bi morali tam živet vsaj nekaj časa (+plus seveda, da se učiš iz knjig, na tečaju, v šoli…).

Sem bolj v dvomih v tiste, ki trdijo, da fajn obvladajo nek tuj jezik pa v državi, kjer je ta jezik materni, niso nikoli živeli. Samo dopust ni dovolj. Ok, so posamezni talenti, ki se res v SLo naučijo tujega jezika, ampak ti so redki. Verjamem pa, da se naučiš pasivno: torej, da odlično razumeš, pri pisanju in govoru pa težave.

Sorry ampak a lahko odpreš drugo temo?

Mislm jst mam res pomemben razgovor pred sabo in rabm pomoč.

WTF

mijav mijav, 05.08.2021 ob 11:53

to je nezakonito oz. diskriminacija, dobro vedo, česa ne smejo napisat. So pač bedaki, ki si ožajo izbor delavcev, zato vedno iščejo nove. Če jim pa zato ni škoda denarja, pa njihov problem. Najbolje bi bilo, da bi vsi po 38 nehali hoditi v njihove trgovine, pa naj se gredo diskriminacijo naprej.

Ampak res ni videti tam nikogar starejšega med prodajalci. Upam, da tudi nas kupcev ne bo več.

Blagajniški tempo je tudi samo za mlajše.

Jaz že ne grem več k njim kupovat..  Sem  prestara zanje.

Če zaposlujejo samo osebe do poznih tridesetih, potem najbrž tudi pogodbe za nedoločen čas ne obstajajo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close