Najdi forum

hobotnica

Tukaj na forumu sem poiskala recepte kako pripraviti hobotnico. Spekla sem “jo” na krompirju. Prej sem ene 15 min pokuhala.
Potem pekla toliko, da se je spekel na kocke narezan krompir- čisto predolgo.

Vprašanje pa je:
Bi morala skrajšati čas kuhanja in tudi peke, kajne?
Kupila sem namreč v Merkatorju zmrznjeno hobotnico. Dva zavitka po pol kg. Ko sem odtajala sem ugotovila, da je bilo skupaj 17 hobotnic- čisto majhnih. V receptih pa je povsod ena, ali pa ene dve do tri za 1 kg.
No, hobotnice ni bilo veliko, le toliko za probat- za 4 osebe. Sem mislila , da bo tega prišlo več.

hvala za odgovore, lp.nnat

Jaz hobotnice nikoli ne kuham, ampak dam kar odmrznjeno, ker med pečenjem izpusti sok, ki ga potem vpije krompir ( je rdečkaste barve). Pečem pa pokrito s folijo.

Hej!

Vse je odvisno od velikosti ali mogoce starosti hobotnice. Majhne in se zamrnjene so hitro gotove.

V Dalmaciji so pa veliiiko hobotnico celo tolkli z lesenim kladivom, preden so jo dali kuhati. Kuhala se je 1 uro in… v solati je bila bozanska. Lp Babi

te stvari s “tepezem” honotnice se pa se spomnim iz svojih zgodnjih najstniskih let. s honotnico so udarjali kar po kamnitem zidu. cisto mimogrede- takrat mi je bila ze misel,da bi to jedla milo receno grozna !:)
sedaj… pa hobotnico obozujem ! lp petra

Pozdravček!

Sicer hobotnice še nisem pekla,a sem jo na morju dobila “za domov”-zmrznjeno,da se še doma malo posladkamo z njo.Seveda mi je gospa dala natančna navodila in sicer čisto preprosto:v pekač daš hobotnico,okoli krompir in daš v pečico (po možnosti pekač pokriješ).Kasneje odliješ vodo,odpreš pokrov in spečeš do konca. Nisem še poskusila,hobotnica še čaka v zmrzovalniku…

Če si hobotnico vzela iz zmrzovalnika je ni bilo potrebno kuhati. Tudi svežo hobotnico vedno dam za nekaj časa v zmrzovalnik, ker se zmehča. POtem pa je hitro gotova. Seveda je odvisno koliko je velika. Predvidevam, da je vse skupaj s kuhanjem trajalo ca 1 uro, kar je za majhne sipice veliko preveč. Jaz ko delam kak rižoto iz teh majhnih porabim za vse skupaj ca 25 min. Pa so dobri. No lep pozdrav Silvia

NO, trajalo je kar veliko več kot eno uro….vrjetno blizu dveh. Namreč- ko sem jo dala pečt skupaj s krompirjem, sem le-tega narezala na večje kose (da ne bi bil prehitro pečen!!!) .
Hvala, bom naslednjič čas zelo skrajšala.

Hej! Krompir se vedno dlje pece kot riba ali kaj drugega morskega, vsaj moje izkusnje so take.

Ko sem pred mnogimi leti prvic pekla krasno svezo skarpeno s krompirjem, sem seveda dala istocasno in …potem smo jedli samo ribo, ker bi se drugace presusila in krompir nekako veliko kasneje.

Zame je ta kroznik vedno izziv, da pogruntam pravi cas.Mislim, da je ze stvar mojstrov. Pomagam si tako, da dam krompir prej, potem pa dodam ribo ali pa krompir v lupini malo skuham,olupim, narezem in potem dam skupaj z ribo v pec. Lp

No glede peke ribe s krompirjem v pečici delam jaz tako;
krompir olupim, ga narežem na kose in ga na hitro skuham v vodi v katero dam sol in malo masla. Kuham ga npr. ca 5-10 min od časa ko zavre (odvisno kakšni so kosi) kuhan mora biti na pol.

V pekač dam na dno ta krompir, ki ga zalijem z malo vode v kateri se je kukhal na njega ribo (brancin, orado, škarpeno ipd), ki jo posolim in polijem z malo oljčnega olja. Vse skupaj dam pečt na visoko temperaturo ca 20 min lahko tudi manj odvisno kakšna je riba.

Moram reči, da je perfektno! Babi upam, da boš poskusila in mi povedala, kako se ti je zdelo. LP Silvia

Hej, Silvia! To bom ze v soboto udejanila, ko se mi obeta lepa skarpena.
Hvala za nasvet! Imej lep dan Babi

Jaz delam podobno, le da dodam še različno zelenjavo – brokoli, cvetačo in korenček.

lp, Maja

No, jaz pa krompir narežem na rezine, pokapljam z oljem, posolim, dobro zmešam v posodi in stresem v pekač, res malo vode in dam v pečico (200 st.). Pokrito pečem cca 15-20 minut. Potem odkrijem in samo še dodam ribo in pečem še cca 15-20 minut. Na koncu povišam temp., da se krompir malo zapeče, riba pa ostane sočna. Za prste oblizat.

Saj časovno je približno enako, prišparam pa en lonec, ker ne kuham krompirja :-))

Aja, glede hobotnic. Še nikoli jih nisem delala. Bi pa jih poskusila tudi na zg. način, pa me zanima, kako jih začinite, kakšna marinada??

lp n.

Pravijo,da je zelo dober brodet iz hobotnice. Ima kdo recept mogoce? Pozdrav Tana

http://www.vegeta.podravka.si/

poglej pod recpti iz oddaje Majhne skrivnosti,brodet s hobotnico.
preizkušeno zelo dobro
lp

tudi na coolinariki je recept za brodet. poglej se tja. ocitno je res dabra-po tem receptu- ,saj ima zelo visoko oceno! se naslov: http://www.coolinarika.com.
lp petra

Jaz sem si prepisala enkrat recept za bordet iz hobotnice prav iz neta.
Bom probala poiskat in ti prepisat. Lp.nnat

Našla sem recepte. Bom sporočila,kako je uspelo. Tana

Pozdravljeni !

Po receptu iz Coolinarike sem včeraj naredil brodet iz hobotnice s polento … božansko.
Nabavil sem jih v Leclercu- “sveže”, nato sem jih malo zmrznil pred kuhanjem.
3 komadi skupaj 1,2 kg. Dve za brodet in ena za solato.
Solato sem naredil po tukajšnjem receptu – enkratna, hvala Petra !

LP
Jest

me veseli,da ti je uspelo in da ti je bilo vsec!! cisto mimogrede- zraven brodeta /tudi ribjega/ pasejo tudi siroki rezanci. to sem pred leti “izvedela” v neki ribarnici na morju. takrat se mi je zdelo malo “cudno”, a zelo dobro pase. vsaj meni se zdi. lp petra

Tudi jaz sem jo delala po tem receptu. Odlična. Pozdrav Tana

Ravnokar sprintala recept. V nedeljo bo pa akcija!!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close