Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Hobotnica v solati – pomoč

Hobotnica v solati – pomoč

Potrebujem pomoč! Prebrala sem veliko receptov, pa še sedaj ne vem, ali jo dam v hladno ali vrelo vodo? Pa še to, zakaj eni pravijo, da jo kuhajo 20 minut, drugi pa celo 2 uri – zakaj te razlike?

daš jo v vrelo vodo in jo kuhaš približno 1 uro za 1 kg.
saj veš tisto: dobra župa- mrzla voda, dobro meso vroča voda…

Jože, res hvala. Samo še to. Kupila sem 4 majhne, cca 1,5 kg. Bo v redu, če jih kuham 0,5 ure?

Mehkejša pa bo, če bo bila prej zamrznjena.

Mjam, nisem Joze:)
Bo dovolj pol ure ( v ekonomu se prej); sicer lahko eno malo prerezas in vidis, ce je dovoll mehka.
Jaz pridam vodi tudi nekaj jusne zelenjave in kaksno zrno popra, list lovora. Vode nej ne bo prevec, samo da dobro prekrije. Ko naredim solatni preliv in narezem meso, dodam tudi malo tiste vode; pridobi na okusu. Pa naj nekaj casa pociva na hladnem, da se vse lepo prepoji.

Lep pozdrav Babi

Ja, kot so že napisali, edino pripomnila bi še, da vrzi v lonec zraven še kakšen plutovinast zamašek (od vina), ker precej skrajša čas kuhanja! To mi je svetoval tudi kuhar v južni dalmaciji, kjer sem jedla krasno solato s hobotnico (kuhana hobotnica, kuhan krompir, olivno olje, limonin sok, sol, poper, kakšna oliva in to je to).

LP

Sicer še nisem kuhala hobotnice, vendar sem v eni turistični oddaji o Dalmaciji videla, da jo je kuhra pred pečenjem fajn potolkel s kladivom.

Taja, tocno tako:) So sicer zelo velike; pri majhnih skoraj ni potrebno.

Lp
.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close