Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Hobotnica s krompirjem v pečici

Hobotnica s krompirjem v pečici

Kako jo pripravite za v pečico? Koliko časa pečete?
Jaz sem jo pripravil pa sem razočaran, se mi zdi da je bila brez okusa, tudi žena ki ni izbirčna je rekla da ni kaj prida… 🙁

Če jo kdo res dobro pripravi, bi bil zelo vesel če mi pove kako.

Če ni nujno, da je v pečici, predlagam Octopus Stifado. Poguglaj malo za recepte, je grška zadeva, mani zelo dobra.

Recepti se sicer malo razlikujejo, jaz ne kompliciram preveč.

V pečici mi nikoli ne uspe tako dobro kot Stifado. Je pa za pečico pomembno, ali spusti veliko vode ali jo prej skuhaš ipd ipd. In kako dolgo jo pečeš. Hobotnica namreč rabi kar nekaj časa za pripravo.

Mene je domačinka na Kornatih naučila pripravit hobotnico, ampak po njihovo je to tako zelo preprosto in za prste polizat.

očiščeno hobotnico (surovo) najprej (oni jo kar ob skalo ob morju ene prkrat zabrišejo bi rekla) – z njo mahnejo po skali, da se zmehča
– no tako zmehčano jo položiš v pekač na olivno olje
– okoli nje naložiš zrezani krompir
sicer sem pozabila koliko časa pečeš, ampak nekje do 1 ure – okoli 45 minut, ker krompir se tudi dlje ne peče
– hobotnica sama izpusti odličen tak vijolični sok na krompir
– na koncu posolimo, ampak ne preveč, ker hobotnica je že slana sama po sebi (vsaj ona direkt iz morja), posuješ s sesekljanim peteršiljem
in to naj bi bilo to.

Jaz je že res dolgo nisem pekla, ampak vsakič je bila pa zelo okusna: nič trda, nič suha…

http://www.kulinarika.net/recepti/2818/morska-hrana/hobotnica-iz-pecice/

Jaz jo po temu receptu pečem v pečici, le vegeto izpustim, solim zelo malo, tudi olja ne dam toliko. Pa po vrhu pokrijem pekač z alu folijo, pred koncem pa odkrijem, da se malo zapeče oz. povre tekočina, če je je preveč, če je je premalo pa malček vina še kanem.Pa bolje je, da je hobotnica večja.

Ja, tako je najboljša. Ampak ni treba nič solit, ker je sama hobotnica zelo slana. Edino tolkla je nisem, ker sem kupla zamrznjeno,

Se sploh ne čudim, da ni bila dobra.
Hobotnica je dobra samo v morju !!!

Ja, tako je najboljša. Ampak ni treba nič solit, ker je sama hobotnica zelo slana. Edino tolkla je nisem, ker sem kupla zamrznjeno,[/quote]

Meni je pa ravno tako prišla najslabša. Je spustila preveč soka, krompir je bil zanič, hobotnica pa tudi ne dobra.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close