Hitrost pri ADSL?
Kako pomemna je hitostpri ADSL za prenospodatkov? Pri prenosu izpiše hitrost do največ 130 KB/s, koliko je potem pomembno, da se odločimo za npr. 256k ali 1MB/s? Ravno se odločam za kateri paket. Rabim za delavnico za maile in kak info snet z neta, ne bo snemanja glasbe ali fimov.
Drugo vprašanje je, ali deluje tudi telefon normalno, ko si na netu, tudi če nimamo ISDN? Na AMIS mi je ženska rekla, da deluje, samo se mi ni zdela ravno prepričljiva.
Če boš potreboval res samo za maile…, potem ne potrebuješ več kot 1Mbps, lahko tudi manj, recimo 512 Kbps… (razlika v ceni je zelo majhna). Telefon bo deloval tudi brez ISDN-ja, obdržal boš svojo številko in telefon… (vprašaj ponudnika glede centrale…).
Če je računalnik počasen, ti bo internet delal z enako hitrostjo, samo počasneje se bo vse odpiralo…
Lp, Max
Sem ravno dobil odgovor od AMIS da jim Telekom ne odobri priklopa, oziroma rečejo da ni mogoč, čeprav smo v naselju v LJ. kjer siolovi ADSL normalno delajo. Je še kak drug problem, zakaj AMIS-ovi ne bi mogli delat?
Poskusil bom še s T-2, samo odgovor bo verjetno isti.
Pravzaprav rabim AMIS-ov prostor na strežniku, ker ne postavljajo nobenih omejitev, za razliko od nekaterih drugih “poceni” ponudnikov, kjer moraš še kup stvari posebej doplačat. Če se pri AMIS priklopim na net, imam 50 MB prostora zastonj in potem priključek za net ni tako drag, kot zgleda na prvi pogled v primerjavi z nekaterimi drugimi ponudniki.
Če Telekom tako reče, potem bo že držalo 🙂 Mislim da večina ponudnikov ponuja brezplačen spletni prostor + še kaj. Recimo Volja ponuja vse to:
Brez časovne vezave za pakete v VOLJATEL omrežju
Neomejen in hiter internetni dostop
Statični IP-naslov
6 e-poštnih predalov (neomejen prostor)
2 psevdonima na poštni predal
50 MB spletnega prostora
Brezplačna antivirusna zaščita
50 brezplačnih SMS sporočil
24-urna usposobljena pomoč uporabnikom
Brezplačno digitalno potrdilo
Poglej še druge ponudnike, jih je veliko:
.
.
.
Lp, Max
Sem poklical na AMIS, da bi zvedel kaj več, zakaj njim ni omogočena ponudba neta, Siol-u pa je, so odgovorili, da ima verjetno siol rezervirane parice zase za net. To potem pomeni, da tudi drugim ponudnikom ADSL dostopa to verjetno ne bo omogočeno.
Se bom prijavil še na T-2, da naredijo poizvedbo o možnosti, verjetno bo odgovor isti.
Pogledal sem ponudnike in nisem našel boljše varjante kot AMIS. Volja ima ceno za 1 MBps 6.111 sit, Amis pa 6.200 sit, samo pri Volji skleneš pogodbo za 24 mesecev, pri amis pa za 18 mesecev. Drugi ponudniki so sicer cenejši, samo ne dobiš 50 MB prostora na strežniku.
Forum je zaprt za komentiranje.