Najdi forum

Hitrost povezave

Pozdravljeni

Imam amisov paket za kabelski internet ki naj bi bil hitrosti
4096/512
Pri testiranju povezave pa dosegam samo polovico obljubljene hitrosti. Testirala sem sredi noči, ko bi povezave pravzaprav ne smele biti tako strašno obremenjene.
Zakaj je tako in ali imam sploh kako možnost zahtevat od njih, da mi izboljšajo povezavo?

Ruterja nimam, sem direktno priklopljena na modem.

hvala za kako pojasnilo.

da ne omenjam, da se ta njihov paket imenuje 4.0 Mega in da sem bila do zdaj tega trenutka prepričana, da to pomeni, da imam 4MB povezavo….
saj ne vem, a sem jaz nora, ali kdo drug??

drugi niso ha, ha

Razlika je v Mb in MB dobro poglej kaj ti piše na pogodbi in če tisto
izmerjeno vrednost v KB pomnožiš z 8 prideš na to hitrost v Mb

Če ti piše da imaš paket: 4096/512 Kbps, potem bi ti moralo vleči dol 512 KBps. Zapri vse P2P programe… in probaj download-at tale file in poglej koliko KB ti piše…

Lp, Max

test povezave sem naredila točno po navodilih, ko ni bilo nobenega drugega prometa in vsakič je prišlo cca 2200/450 kbps

vem, kaka je razlika med biti in byti, zavedlo me je to, da se pri velikosti datotek vedno govori o megabytih, ko pa pridemo do povezave pa so kar naenkrat megabiti, pa tega do danes niti opazila nisem.

Če si test izvedla z omenjenim file-om, in ti kaže še kar 2200 Kbps, potem je res nekaj narobe s povezavo… Kliči na AMIS in jim povej za problem. Če si pa test delala s kakšnim programom preko web-a, je pa lahko vzrok netočnost tega programa (ne se zanašat na takšne in podobne programe). Če pa nisi, pa le klikni na zgornji link, daj Save As in boš takoj videla kje si…

Lp, Max

hitrost povezave je prišla na max 440 KBs
na ponudbi od AMISa piše hitrost DO 4096 kbps. Po mojem laičnem razumevanju slovnice lahko to pomeni tudi samo 1000 kbps.

koliko je zdaj minimum, ki ga mi morajo zagotavljat?

Če si dosegla to hitrost, je kar dobro.
Pojdi ZAŽENI vpiši CMD vpiši PING -t http://www.amis.net
(pazi, sta 2 presledka) pustiš, da ti izpiše enih 10 vrstic, pritisneš CTRL+PAUSE, potem s pause zaustaviš ispisovanje in sporoči
tukaj povprečni čas v mS.

Tistih 512 KB pa ne boš nikoli dosegla, nevem, mogoče pa gdo.

Tako to izgleda

To je dobra hitrost… ni pa maximum. Ti imaš download 4096 Kbps = 512 KBps, dosegel pa 440 KBps. Malo povprašaj koga ki ima tudi takšen paket pri Amisu blizu tebe in primerjaj. Mogoče Amis na tem koncu nima ravno optimizirane mreže ali pa je napaka kje drugje… Drugače je pa OK.

Lp, Max

hvala vsem

tale ping mi da vrednost 8 ms. je to dobro/slabo/nekaj vmes?

To je zelo dobro… Drugače pa nobena povezava ne doseže 100% vrednost, tako da moraš to vzeli malo za rezervo (hitrost niha).

Lp, Max

OK, hvala

Če je 8mS povprečje je zelo dobro

Jaz mam 4MB prek Triere pa mi pogosto zabije krepko cez 512Kb, vcasih tud do 580 🙂 Se pa zgodi da pade tud pod 400 ampak to je res redko.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close