Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Hitrost pošiljanja elektronske pošte

Hitrost pošiljanja elektronske pošte

Prosim pomagajte. Imam kabelski internet. Najmočnejši in najhitrejši in
seveda najdražji paket. In zdaj me zanima kako je z hitrostjo pri
pošiljanju in sprejemanju elektronske pošte. Namreč zdi se mi, da to
poteka pa še vedno zelo počasi. Recimo če pošljem kakšno slikco malo
večje resolucije kar traja nekaj časa da jo pošlje. Da ne govorim če jih
želim poslati več naenkrat. Saj mogoče se motim in da je to normalno.
Ali se da to kje preveriti z kakšno hitrostjo to deluje. Se da kaj nastaviti?
Hvala vsem ki boste dali kak nasvet.

Pošiljanje e-pošte je malce bolj zapleteno kot se nam morda zdi. Tvoja fotka, ki jo npr. pošiljaš iz Lj. v Medvode, ne potuje po regionalki, temveč napravi šteevilneee ovinke, preden pride do naslovnika v Medvodah.
Menim, da na hitros pošiljanja in prejemanja pošte lahko uporabnik vpliva le tako, da pošilja čim manjše datoteke.
Tiste, neposredno z digitalca so občutno prevelike za e-pošto, v poštev pridejo samo takrat kadar res želimo ohraniti izvorno kakovost posnetka, ali če jih pošiljamo v foto studio za izdelavo na foto papirju.
Da ne omenjam raznih slaboumnih pps-ov in kratkih filmov, ki delajo samo zbrko na poštnih strežnikih, včas se najde kak stručko, ki namerava takšne datoteke pošiljati še na mobitele…

A da bi bilo pa kaj v nastavitvah narobe to pa ni možno? Sem poizkusila
poslati večje šetevilo fotk v foto studio pa je pošiljal več kot eno uro.
Je to normalno?

Hvala za pomoč

Probaj tole orodje za test hitrosti interneta:

Med tem ko boš testirala, moraš ugasniti vse druge internetne aktivnosti. Ko pošiljaš mail, ti kakšna Mula deluje v ozadju?

Lp, Max

Ne nimam mule oz. ne vlečem nič dol z neta. Sem stestirala.
Naj bi bilo tam okrog 310 Kbps. Ne vem ali je to normalno. Odprto sem
imela samo to stran za testiranje.

Fotografije v razvijanje običajno ne pošiljamo s pošto, temveč s posebnimi brezplačnimi programi. Običajno jih predlaga vsak fotostudio, snameš ga, namestiš, se registriraš pri tem podjetju (da bodo vedeli, kdo naroča izdelavo fotografij). Prenosi so običajno bistveno hitrejši kot s pošto, seveda je odvisno tudi o tega, kakšno hitrost prenosa podatkov omogoča fotostudio. Meni MIXI iz Žirov in Foto Boni v Kranju povsem ustrezata, tako po hitrosti oddajanja datotek kot po kakovosti izdelanih slik.

Ja saj sem jaz tudi preko Digi fota snela program in preko njega pošiljam
slike. Ne vem, saj mogoče preveč kompliciram. Vseeno hvala za vse
odgovore.

Potem je vse ok, v svojem prvem postu si namreč omenjala le pošiljanje elektronske pošte. Koliko slik pa si poslala v izdelavo in kam?

Pridružil bi se Tajfunu, pošta ima številne “ovinke”, neka zavora je tudi protivirusen pregled poslane pošte. Seveda če to opcijo imaš preko svojega AV programa.

Over 2MBPS mi napiše. A ni to malo preveč? Imam v pogodbi 256kb/s

No še nekaj me zanima. Koliko pa ta hitrost prenosa lahko niha? Je to
normalno če gre tudi za 100 dol ?
Kar se pa pošiljanja slikc tiče. Poslala sem jih tam 50 – 60.

Potem je pa povsem normalno, da je oddaja fotk potekala tako dolgo. 60 fotk v originalni resoluciji ni tako malo, sploh pa če imaš zmogljiv digitalni aparat in so slike zato lahko občutno večje. Koliko MB ti zasede recimo ena fotka?

Ja med dva in tri mega. Bljižje tri.

No, vidiš, torej imaš kar precej ‘pixlnov’ na aparatu 🙂
To se pozna pri prenosu. Morda bi v prihodnje aparat nastavila na malo nižjo resolucijo, saj bodo slike še vedno dovolj kakovostne, le datoteke bodo tako občutno manjše.

Ni čudno da je potem trajalo in trajalo… 2,5MB X 55 slik = 137,5 MB slik. Če imaš hitrost interneta 512 Kbps, traja to približno malo več kot pol ure (res pri konstanti hitrosti 64KB/ps in da nič drugega ne delaš na netu).

Lp, Max

Ok bomo slikali z manjšo resolucijo. Hvala vsem ki ste pomagali z nasveti.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close