Najdi forum

hitrost interneta

rada bi ugotovila koliko imam hitrost interneta:

pa sem nekaj našla pa ne vem kaj to pomeni:

Last Result:
Download Speed: 5565 kbps (695.6 KB/sec transfer rate)
Upload Speed: 997 kbps (124.6 KB/sec transfer rate)

en drug program mi kaže 3,59 mbps

na telemachu pa mi pravijo da imam zdaj 2/384, da bom kmalu imela pa 6/1

KAKŠNE ČUDNE ŠTEVILKE, MI lahko to kdo po kmečko pojasni

HVALA

Hitrost svojega internetnega priključka najlažje preveriš na strani speedtest.net. Tam so rezultati še najbolj relevantni. Izberi si server, ki je najbližje tvoji lokaciji (LJ, MB).

Glede številk vlada nekaj zmede in nedoslednosti, tisti, ki so v poslu jih obvladajo, ostalim se pa zdijo nelogične. Npr. 2/384 pomeni sledeče – prva številka je hitrost downloada, druga uploada. Prva številka vedno prestavlja hitrost v megabitih na sekundo (Mb/s), druga pa ne vedno. običajno so tudi Mb/s, včasih pa kilobit na sekundo (kb/s), odvisno od prve številke. Hitrost dowloada je vedno nižja ali enaka hitrosti uploada npr. 6/1 pomeni 6 Mb/s sekundo downloada in 1 Mb/s uploada. Pri 2/384 druga št. ne pomeni Mb/s, ker bi bilo to bistveno več od prve, ampak druga številka pomeni kb/s, torej DL 2 Mb/s in UL 384 kb/s.

6 Mb/s pomeni, da se v sekundi z interneta k tebi prenese 6 milijonov bitov (b). Običajno govorimo sicer v bajtih (B) npr. datoteka je velika 100 kB in ne datoteka je velika 800 kb. En bajt ima 8 bitov, torej je hitrost tvojega DL 750 kB/s, kar pomeni,da bi se omenjena datoteka z interneta k tebi prenesla v 0,13 sekunde, oziroma od tebe v internet v 0,8 sekunde.

1 Mb/s je 1000 kb/s. Mb/s lahko označiš tudi z Mbps (megabit per second). Glede na hitrosti DL, ki jih dosegaš očitno že imaš hitrost 6/1.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close