Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Hitroprsti najemodajalec

Hitroprsti najemodajalec

Ne ne sme se vstopati…

menja se ključavnico – ko smo oddajali mi smo najemnikom vedno naročili naj menjajo ključavnico – če je z njimi kar koli narobe ne mislim za to odgovarjat – prav tako plača najemnino za tisti čas in le ta mu omogoča zasebnost in uporabo stanovanja….

kolikor mi je znano imam najemodajalec pravico vstopati v stanovanje enkrat na pol leta….

v kolikor se ne morete dogovoriti boste pač morali menjati stanovanje – saj to ni normalno…

In ključavnico lahko menjaš samo, če ti lastnik to dovoli in mu izročiš en ključ, drugače pa ne. V moji pogodbi lepo piše, da nobeni posegi v stanovanju niso dovoljeni brez soglasja lastnika :-))
(a ti bi menjala ključavnico, ključev ne bi dala, ko bi se izselila, bi ključe vrgla v smeti ali pa jih obdržala, lastnik pa naj potem vlamlja v lastno stanovanje? Tako to ne gre, draga moja)[/quote]

Po tej logiki tudi pohištva ne smeš prestavljat. Če vprašaš mene, tisto, kar lahko zelo enostavno vrneš v prvotno stanje, lahko spremeniš. Lahko zamenjaš zavese, ker ob izselitvi lahko stare obesiš nazaj. Lahko zamenjaš ključavnico, ker ob izselitvi montiraš nazaj staro. Zakaj bi moral lastnik imeti ključ, če sme v stanovanje samo v prisotnosti lastnika? Dopustiti pomeni dovoliti oz. omogočiti … Torej, dvakrat na leto ga mora tako ali drugače spustit v stanovanje in tej dikciji je zadoščeno, če te lastnik pokliče, da pride in ga ti spustiš v stanovanje. Dvomim, da bi lastnik na tej podlagi, da v stanovanje ne more nenajavljen, dobil tožbo proti najemniku.[/quote]

Sem ti napisala, zakaj ima pameten lastnik ključ od stanovanja. Sem ravno zadnjič brala na tem forumu, kako so neki najemnici svetovali, da naj preprosto iz stanovanja zgine, ne da bi vrnila ključ. Torej? Zato ga mora lastnik imeti.
Glede ogledov stanovanja je pa tako, kot piše v pogodbi. Če je to 1x na leto prav, če je to 1x na mesec pa tudi prav. Vsak pogodbo prebere preden jo podpiše.

Točno to povej lastniku. Če bo fer pogovor – OK.
Pod fer mislim, da prizna, da hodi noter – naj pove zakaj – povej da te to moti- mislim zmenita se!
Če ne bo priznal – mu povej, da boš zamenjala ključavnico!! In da ni on nič kriv, he he. IN potem boš videla, kako bo reagiral. Ali pa jo zamenjaj brez njegove vednosti – to je okol 15 eur strošek!

SICER PA – RAZMISLI O PRESELITVI – in tudi to mu povej!![/quote]

Ma to se naredi bolj prefrigano. Pokličeš lastnika in ga vprašaš, da so sigurno kakšni prejšnji najemniki obdržali ključ od stanovanja. Ker si prepričana, da ti nekdo hodi po stanovanju, ti premika stvari, prižiga luči … Reci, da se enostavno ne počutiš varno in, če lahko zamenjaš ključavnico.[/quote]

…in seveda lastniku izročiš en izvod ključa…

Po tej logiki tudi pohištva ne smeš prestavljat. Če vprašaš mene, tisto, kar lahko zelo enostavno vrneš v prvotno stanje, lahko spremeniš. Lahko zamenjaš zavese, ker ob izselitvi lahko stare obesiš nazaj. Lahko zamenjaš ključavnico, ker ob izselitvi montiraš nazaj staro. Zakaj bi moral lastnik imeti ključ, če sme v stanovanje samo v prisotnosti lastnika? Dopustiti pomeni dovoliti oz. omogočiti … Torej, dvakrat na leto ga mora tako ali drugače spustit v stanovanje in tej dikciji je zadoščeno, če te lastnik pokliče, da pride in ga ti spustiš v stanovanje. Dvomim, da bi lastnik na tej podlagi, da v stanovanje ne more nenajavljen, dobil tožbo proti najemniku.[/quote]

Sem ti napisala, zakaj ima pameten lastnik ključ od stanovanja. Sem ravno zadnjič brala na tem forumu, kako so neki najemnici svetovali, da naj preprosto iz stanovanja zgine, ne da bi vrnila ključ. Torej? Zato ga mora lastnik imeti.
Glede ogledov stanovanja je pa tako, kot piše v pogodbi. Če je to 1x na leto prav, če je to 1x na mesec pa tudi prav. Vsak pogodbo prebere preden jo podpiše.[/quote]

Tako določilo je nično, ker zakon določa drugače.
To bi bilo enako, kot če bi ti v službi podpisala pogodbo, da boš delala brez obveznih prispevkov in bi to obveljalo, čeprav zakon o delu pravi drugače.

Mi smo najemniki in so nam lastniki takoj ob najemu naročili,da si menjamo ključavnico in niso zahtevali nobene kopije.Res smo sklenili pogodbo z čudovitimi lastniki.Dovolili so nam,da smo si uredili stanovanje po svoje,prebelili v barve kot so nam všeč,zamenjali v kuhinji ploščice,kot so nam všeč in še nekaj podrobnosti.So nam toliko zaupali,da še v enem letu,niso prišli niti enkrat pogledat,čeprav sem jih enkrat klicala ,če se bodo kaj oglasili.Res pa je,da smo tudi mi pošteni,najemnino nakazujem redno točno,vsake tri mesece jim pošljem fotokopije plačanih položnic in stanovanje vzdržujemo,kot da je naše.Ne bi prenesla,da ima nekdo ključe mojega stanovanja in me non stop nadzira.Najeli smo stanovanje z čudovitimi lastniki in upam,da ostane tako.Predvsem je pa potrbno zaupanje iz obeh strani.Mi si zaupamo 100%.

Glede ogledov stanovanja je pa tako, kot piše v pogodbi. Če je to 1x na leto prav, če je to 1x na mesec pa tudi prav. Vsak pogodbo prebere preden jo podpiše.[/quote]

To bi bilo enako, kot če bi ti v službi podpisala pogodbo, da boš delala brez obveznih prispevkov in bi to obveljalo, čeprav zakon o delu pravi drugače.[/quote]

To ti misliš! Pogodba, ki jo skleneš, velja! Preverjeno!

Glej, očitno si super najemnica. Vsi žal niso taki. In prav zaradi tistih, ki niso taki, imam tudi jaz rezervne ključe od stanovanja, ki ga oddajam. Za vsak primer, ker nikoli ne veš. Lahko se zgodi, kot je napisala ena zgoraj. Najemnik zgine in ti ne moreš v stanovanje. So že bili takšni primeri.

Torej, sam imam ključe, v pogodbi imam napisano, da lahko preverim stanovanje mesečno, vendar tega tudi sam ne delam. Prejšnji najemnik je bil 4 leta, pa nisem prišel niti 1x.

Glede beljenja, ploščic in ostalega pa mislim, da bi bil vsak najemodajalec neumen, če se s tem ne bi strinjal. Saj ste s tem tudi njemu izboljšali stanovanje a ne?

To bi bilo enako, kot če bi ti v službi podpisala pogodbo, da boš delala brez obveznih prispevkov in bi to obveljalo, čeprav zakon o delu pravi drugače.[/quote]

To ti misliš! Pogodba, ki jo skleneš, velja! Preverjeno![/quote]

Preverjeno na sodišču? Določila, ki so v nasprotju z ustavo, zakonom, predpisi, ne veljajo.

Najemnica si dvojčica mojega najemnika? Imam najemnika, ki je v stanovanju 10 let in imamo čudovite modsebojne odnose. Tudi naš si je marsikaj po svoje preuredil, vedno je vprašal in vedno smo se strinjali. Redno plačuje in za stanovanje skrbi kot da je njegovo. Imamo rezervni ključ vendar mi nikoli ni prišlo na misel da bi šla v stanovanje. Pri njem sem bila cca 5x.
Smo pa pred njim imeli par mesecev dekle, ki je kar pobegnila brez plačila večih položnic.

živjo

z fantom sva najemnika,in me zanima naslednje.

kaj naj storim,
ker imam samo eno pogodbo in sicer tisto,ko sva se vselila,zdaj pa že 4 leta nisva dobila nič od lastnikov,da imava kakorkoli podalšano,poleg tega sva pa na črno. v pogodbi je napisano,da lahko kadarkoli tudi brez najine prisotnosti pride v stanovanje,se pravi kadar se ji zahoče.problem je tudi v tem da imajo v tem stanovanju kjer živiva midva,svoje stvari,in prihajajo večkrat tedensko notri.tudi ob polnoči se je dogajalo. nimava nikakršnega miru in to naju moti.

Na davcno ga prijavi pa novo stanovanje si dubi. Folk oddaja stanovanje pa pojma nima kaj pomeni oddaja. Z oddajo stanovanja se pac odpoves dolocenim pravicam na svojem stanovanju, v zameno pa dobis lep kupcek denarja. S tem, ko se odpovejo posesti na stanovanju, pomeni kakrsnokoli motenje najemnika v izvrsevanju svojih pravic, krsitev.

lahko vstopiš tudi po zakonu dvakrat letno največ – vsaj tko je blo v zakonu napisano. Nekako logično pa je da vstopaš ob prisotnosti najemnika. So pa res nekateri lastniki popolnoma nezaupanja vredni, ker imajo namen vohljat po oddanem stanovanju…., pač “sto ljudi sto čudi”… Tk da tukaj smo lahko v začaranem krogu, jaz ne dopuščam, da sam lastnik vstopa brez najemnika, sem pa vseen za, da ima lastnik rezervne ključe,; vendar če je lastnik takšn da ima namen vohljat, mu pa ne bi pustil ključev in bi verjetno kot najemnik zamenal ključavnico.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close