hitro kosilo
skuhas cel mlad krompir/v olupku/. ko je kuhan ga se vrocega zrezes na polovice ali cetrtine in zabelis z: olivnim oljem, sokom ene limone,sol,poper,1 zlico kaper,l drobno zrezano rdeco cebulo,par listkov zelene,…okisas se vrocega..
zraven pa skledo mlade solate /berivke …ali../
za to “kosilo” rabis max pol ure! dober tek!…
mogoce bi lahko naredila siroke rezance z mortadelo in gorgonzolo!?
mortadelo zrezi na ne premajhne koscke /10dag za 2 osebi!?/…tudi gorgonzolo zrezes….oboje preprazis na oljcnem olju /zelo na brzino/…zalijes z 1 zajemalko juhe…ali vode..ali vina….ko zavre,polijes po rezancih!! ce ne maras gorgonzole,vzemi kislo smetano! dober tek petra
Krompirjev narastek s paradižnikom in papriko
Skuhaš krompir v oblicah, medtem narežeš sir ali ga naribaš, narežeš paradižnik in papriko – če je paprika zelena, zgleda narastek bolj pisan. Ko je krompir kuhan, ga narežeš na tanke rezine. V jena posodo – primerne velikosti – naložiš najprej plast krompirja, na katerega potreseš paradižnik, papriko in sir, preliješ s kislo smetano, jaz v kislo smetano prej zamešam malo mleka, da je preliv bolj tekoč in potem ponoviš: plast krompirja, nato zelenjavo in sir ter smetano. V segreto pečico daš za kakšnih 15-20 minut, da se malo zapeče.
Sir jaz narežem najprej na tanke rezine, potem pa na kvadratke velikosti pribl. 2×2 cm. Paradižnik tudi najprej narežem na rezine in potem na manjše koščke, približno take kot sir, papriko pa narežem na “palčke”, dolge 2-3 cm.
To je res kosilo, ki ti vzame zelo malo časa in je zelo okusno.
Lep pozdrav, Tina
Forum je zaprt za komentiranje.