Najdi forum

hitro kosilo

Lepo pozdravljene!

Danes nimam ideje kaj bi kuhala (sva samo dva) pa se obračam na vas, ker imate zmeraj super ideje.

Kaj predlagate za hitro kosilo, da ne bo preveč packanja? Karkoli.

lp

skuhas cel mlad krompir/v olupku/. ko je kuhan ga se vrocega zrezes na polovice ali cetrtine in zabelis z: olivnim oljem, sokom ene limone,sol,poper,1 zlico kaper,l drobno zrezano rdeco cebulo,par listkov zelene,…okisas se vrocega..

zraven pa skledo mlade solate /berivke …ali../

za to “kosilo” rabis max pol ure! dober tek!…

mogoce bi lahko naredila siroke rezance z mortadelo in gorgonzolo!?

mortadelo zrezi na ne premajhne koscke /10dag za 2 osebi!?/…tudi gorgonzolo zrezes….oboje preprazis na oljcnem olju /zelo na brzino/…zalijes z 1 zajemalko juhe…ali vode..ali vina….ko zavre,polijes po rezancih!! ce ne maras gorgonzole,vzemi kislo smetano! dober tek petra

Kupiš ono omako v vrečki (kitajska , ali kaj podobnega (Kotany – dela)) popražiš nekaj piščančjih prs, skuhaš riž in za 20 minut je ful dobr obrok fertik.

LP Oliver

Krompirjev narastek s paradižnikom in papriko

Skuhaš krompir v oblicah, medtem narežeš sir ali ga naribaš, narežeš paradižnik in papriko – če je paprika zelena, zgleda narastek bolj pisan. Ko je krompir kuhan, ga narežeš na tanke rezine. V jena posodo – primerne velikosti – naložiš najprej plast krompirja, na katerega potreseš paradižnik, papriko in sir, preliješ s kislo smetano, jaz v kislo smetano prej zamešam malo mleka, da je preliv bolj tekoč in potem ponoviš: plast krompirja, nato zelenjavo in sir ter smetano. V segreto pečico daš za kakšnih 15-20 minut, da se malo zapeče.

Sir jaz narežem najprej na tanke rezine, potem pa na kvadratke velikosti pribl. 2×2 cm. Paradižnik tudi najprej narežem na rezine in potem na manjše koščke, približno take kot sir, papriko pa narežem na “palčke”, dolge 2-3 cm.

To je res kosilo, ki ti vzame zelo malo časa in je zelo okusno.

Lep pozdrav, Tina

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close