Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Hitri “študentski” recepti

Hitri “študentski” recepti

Živjo,

mene pa zanima, če ima kdo kakšne hitre recepte za VEGETARIJANSKE jedi?
Sem študentka in imam bolj malo časa za kuhanje.

Res bi bila hvaležna za kak recept! 🙂

Hvala!

Ko sem bila se studentka, smo se s cimrami najveckrat prehranjevale s testeninami.

Nasi 10 minutni recepti so bili:

raznorazne testenine z npr.:

Paradiznikovo omako–> paradiznikovi omaki iz tetrapaka dodas dva toplejena sircka ali 2 zlici kisle smetane, ce jes tudi tuno, dodas se eno malo plocevinko ocejene tune ter nekaj zacimb (me smo imele kar Vegeto) to dobro prevres in polijes po testeninah.
(nekateri prej preprazijo se malo cesna in potem po opisanem postopku, samo pri nas ena od cimer ni marala cesna:) )

Smetanova omaka: na malo mascobe preprazis malo nasekljane cebule in zlicko moke, dodas sladko smetano in topljen sir ali gorgonzolo. spet dobro prevres in polijes po testeninah.

V 15 minutah smo si npr. pripravile tudi zelenjavno ali sirovo pico s tem, da smo testo kupile kar v bliznji pizzeriji (200 sit).

Jedle smo tudi raznorazne solate –> z jajckom, s tuno, s feta sirom…

Ce bi studirale danes, bi si zagotovo kdaj naredile tudi pitulice (recept je na tem forumu zelo znan–> to je pa v 45 minutah

za prigrizek pa smo si vcasih naredile popecene kruhke s tuninim namazom (kruh popeces in nanj namazes mesanico tune in kisle smetane)

na zurih pa so sli v slast tudi kruhki, ki jih namazes z mesanico 1 kisle smetane, 2 jajck, parmezana, naribanega sira ter soli in popra.

Seveda si kdaj lahko naredis tudi sojine polpete, krompir na 100 nacinov ali kaksno juho (npr.-prezganko)

Hallo!
Sicer nisem vegetarianka, ampak vseeno. Ko sem jaz študirala (in delala obenem), sem največkrat prakticirala naslednje:
– kupljeno zmrznjeno zelenjavo sem prepražila, gor malo naribanega sira, zraven pa kakšen pire iz vrečke (zelo zdravo, vem)
– na malo olja prepražiš malo česna, gor vržeš nakockane bučke, pražiš, vmes zalivaš z malo vode, dokler ni mehko. Malo pomokaš, dodaš kislo smetano, pa spet kakšen pire zraven ali pa še to ne.
– pražen krompir (skuhan že zjutraj), zraven pa spet kakšna pražena zmrznjena zelenjava
– če ješ ribe – kakšne ribje palčke (ali pa kalamari – ocvrti) so hitro narejene + zelenjava zraven

Nekako v tem stilu – upam, da najdeš vsaj kakšno užitno stvar zase!! Lp.

Hvala! Njam! Dobri recepti! 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close