Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika hitri prigrizki

hitri prigrizki

Najavljen imam obisk, ki pride samo za 1,5 uro. Ker bi jim, če bi prišli brez časovne omejitve, postregla mogoče z biftekom ali narezkom, mogoče sirno ploščo, me zanima, kaj ji naj pripravim, da lahko malo pogrickajo, se okrepčajo….Npr sezamove palčke, ovite v pršut…….kaj takega….Prosim, prosim, prosim za kakšno pametno idejo…..

Ali pa mogoče pašteta z bučničnimi semeni (samo žlica na malo večjem krožniku) posuta z bučnimi semeni in prelita z nekaj kapljicami pravega bučnega olja (ne mešanice)….enako lahko narediš tudi s skutnim namazom, potreseš s sesekljanimi jajci, posipaš s semeni in par kapljic olja…Postrežeš na kakšnem solatnem listu…zgleda luštkano, pa še dobro je.Zraven pa kak domač kruh…Kaj pa vem, samo ideja. Imam še nekaj receptov, ti jih napišem kasneje, če želiš!

no prosim še za kakšen recept

Jaz sem jih naredila; tudi sirove. http://www.mojirecepti.com/recept/hrustljavi-zvitki-s-prsutom.html

In babika kaj si naredila? Jaz imam isti problem. Pridejo sodelavke med malico v službi pogledat dojenčka. Časa imajo dobro uro. Saj če se ne bom drugega spomnila bomnaredila klasičen narezek ampak vseeno bi kaj bolj izvirnega.

POSKUSI TILE JE HITRO IN OKUSNO

ZVITA PICA
2 dag kvasa
2 dl mlačne vode ali mleka
1 žlička sladkorja
35 dag moke
1 žlička olja
1 žlička soli
paradižnikova mezga
nadev po okusu; šunka, sir, …
Najprej pripravimo kvasec; kvas in vodo zmešamo in pustimo vzhajati, nato zgnetemo moko, kvasec, ki smo ga prej naredili, sol in olje.
Testo naj vzhaja na toplem 20 minut. Nato testo obdelamo in ga na koncu razvlečemo na podlagi. Premažemo ga z oljem, prelijemo s paradižnikovo mezgo in obložimo po okusu. nato vse skupaj zavrtimo v polža in vse skupaj damo peči v pečico.
Pečemo približno 20 minut na 200 – 220 stopinj.
Pa dober tek!

si mislila napisat da vse skupaj ZAVIJEMO in zavrtimo v polža?
ker ko smo nadevali material na testo, kako lahko zavrtimo v polža še predno bi zavili??

aja, pa še nekaj, paradižnikove mezge se ne da politi, ker je pregosta-mezga je namreč dvojni koncentrat- mogoče si mislila polijemo paradižnikovo pasato???

Hladni, mešani prigrizki, živih barv in okusov, pa ne tipični narezki so najboljše za kratke obiske – pripraviš jih vnaprej in potem se lahko tisti kratek čas družiš – ideje so tu

Tudi na tej strani je nekaj idej za prigrizke: http://www.kajnajskuham.com.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close