HISTORY
HAJ !
Imam majhen prenosnik (ta kmini) MSI-U90 series….in rada bi, da mi deluje mapa history, zdaj je namreč prazna, sem šla pogledat, sem hotla poiskat eno stran, ki sem jo pred dnevi našla, zdaj pa je mapa prazna (sama delam na računalniku) kako to mapo lahko aktiviram.Tudi mapa temporary internet files in cookie je prazna…hvala vam za pomoč!!
Ker si deklica si seveda “škrta” z besedami in nisi napisala ničkaj pametnega.
Zato seveda vsi pametno molčijo, da ne bi izpadli neuki.
Ok za lažjo pomoč, boš morala napisati domačo nalogo in sicer:
– operacijski sistem je (windows 95, windows XP, Windows ??, Linux, MacOS, MS-dos 3.3)…
– spletni odjemalec je (Microsoft internet explorer kateri, Firefox kateri, Chrome, Safari, LynX)
pa še kakšne detajle lahko napišeš – ne bo odveč.
lp
Po mojem sromnem mnenju je govora o spletnem brskalniku. Zgodovino obiskanih strani se da izbrisati. Če se kdo posluži te metode, poti nazaj več ni. Bo pa spletni brskalnik beležil zgodovino normalno naprej.
Hm, v IE8 je v meniju orodja, ko izberemo Internetne možnosti, možno v zavihku Splošno novega pogovornega okna nastaviti “zgodovino brskanja”. Ob brisanju na zahtevo je možno celo nastaviti “Izbriši zgodovino brskanja ob izhodu”.
Velja pogledati, če je možnost obkljukana in jo odkljukati, če je moteča.
Pa lep dan.
Mapa, katero omenjaš spada med tiste, ki so privzeto skrite. Prikažemo jih tako, da v Raziskovalcu izberemo možnost Možnosti mape v meniju Orodja.
Ko se prikaže pogovorno okno Možnosti mape, izberemo zavihek Pogled in v seznamu poiščemo Skrite datoteke in mape in označimo izbirnik Prikaži skrite datoteke in mape. Potrdimo s klikom na gumb [V redu].
Sedaj se v Raziskovalcu odpravimo v mapo Documents and settings, izberemo uporabnikovo mapo in v njej je po novem “mlečno osenčena” mapa Local Settings, znotraj nje pa so med dugim tudi mape Temp, History in Temporary Internet Files.
OPOZORILO: Odsvetujem čaranje po sistemskih mapah vsem, ki ne vedo natančno, kaj počnejo.
Raziskovalrc je orodje, integrirano v MS Windows okolje. Dobiš ga tako, da z denim klikom na ikono Moj računalnik prikličeš priročni meni in izbereš razišči ali pa tako, da pritisneš t.i. Windows tipko skupaj s tipko E (windows tipka je tista bz MS zastavico, poleg Ctrl in Alt tipke nekje), ali pa tako, da v Start meniju med programi poiščeš raziskovalca, ali pa …
MyOffice , lepqa hvala za tvoj trud (sem šele danes tole pogledala,ker pri stari mami nimam internet)..torej naredila sem vse tako kot si napisal, tudi našla mapo LOVAL SETTINGS vendar znotraj nje ne vidim ne HISTORY,in ne Temporary Internet Files….je mapa TEMP, pa tudi znotrja nje nimam teh ki jih iščem…kaj še lahko pohledam-kje bi bile?
Mapa, katero omenjaš spada med tiste, ki so privzeto skrite. Prikažemo jih tako, da v Raziskovalcu izberemo možnost Možnosti mape v meniju Orodja.
Ko se prikaže pogovorno okno Možnosti mape, izberemo zavihek Pogled in v seznamu poiščemo Skrite datoteke in mape in označimo izbirnik Prikaži skrite datoteke in mape. Potrdimo s klikom na gumb [V redu].
Sedaj se v Raziskovalcu odpravimo v mapo Documents and settings, izberemo uporabnikovo mapo in v njej je po novem “mlečno osenčena” mapa Local Settings, znotraj nje pa so med dugim tudi mape Temp, History in .
Podvprašanje: ali gledate v mapo pravega uporabnika?
To mi namreš deluje tako, kot bi gledal mapo “Default user”, namesto v mapo “Uporabnik po imenu xyz”.
Forum je zaprt za komentiranje.