Hiške v Tomišlju
Do obvoznice je kakšnih 10 minut vožnje (industrijska cona Rudnik), razen zjutraj so kolone pri semaforju na Ižanski cesti in se mal zabaše na vpadnicah…ampak gre, brez problema.
Okolica je pa pač podeželska, veliko je kmetij, ampak je lepo. Tele hiške so direkt pod gozdom in se mi lepo. Nasproti so barjanska polja in polno poti za sprehode z otroki, kužki…Šola je zelo blizu kakšnih 5 minut bi imeli do šole peš – otroci iz Tomišlja hodijo skoraj vsi peš, glede vrtca pa nimam pojma. Mislim pa da je osnovna šola tam samo do tretjega razreda, s četrtim razredom bo treba iti na Ig.
Mesto, kjer stojijo te hiše, ni več barje, je obrobje gozda. Barje je malo naprej. Glede tega se pomoje nimaš česa bati, ker tudi če so malo bolj rahla tla, morajo biti hiše zgrajene na kolih. Vse barjanske hiše so na kolih, vendar mislim, da pri temu mini naselju ni tako, ker ni potrebe.
Jaz živim na barju (v Tomišlju imam sorodnike) in je ful fajn, ne vem kaj točno te zanima. Pač men je to všeč, biti v naravi.
Barje naj te ne skrbi, Tomišelj ni več na barjanskih tleh. Je pa super, ker je med Ljubljano in Tomišljem barje, ker to zagotavlja, da vsaj stolpnic tam nikdar ne bo (pa upam, da ostale gradnje tudi ne, da bo ostala čudovita narava). Navijam za naravo tudi zato, ker stanujem na tistem koncu…(in ne zamenjam za nobenega drugega…)
Mi sicer zidamo v sosednji vasi in ne rabimo pilotov, prej pa smo si ogledovali Tomišelj. Ne vem sicer, kje točno je ta lokacija dvojčkov, vendar je pod hribom oz. gozdom hitro senca, zato bi ti svetovala, da greš malo pogledat kako je s senco oz. osončenjem ob različnih delih dneva. Jeseni zna biti za mene, ki sem bolj za svetlo in sonce, kar depresivno.
Ja, tam JE temno, sonce le nekaj ur dnevno. Hiše so direktno pod gozdom, na tisti strani, kjer je bilo včasih teniško igrišče. Meni osebno niso všeč, res ne, ker je malo parcele, naokoli pa vse pozidano. Vrtec je na Igu, težko se dobi prostor, ampak naj bi letos odprli še dodaten oddelek ali dva, če le bodo uredili hišo, ki jo je občina kupila ob šoli. Sicer pa je otvoritev novega vrtca planirano za leto 2010 (na Igu – tam, kjer se gre proti Kureščku). V šolo lahko otrok hodi v Tomišelj – do tretjega razreda, potem pa jih z avtobusom vozijo v matično šolo na Ig. Iz Tomišlja imaš več lepih poti za uživanje v naravi – do Jezera, Iška vas, oz. Iški Vintgar, Mokerc, Krim, Kurešček. Na Igu (z avtom nekaj minut) imaš pošto, zdaj v nekaj dnevih se odpre še nov center, kjer bo tudi prenovljena knjižnica, NLB, lekarna in nekaj drugih lokalov. Z trgovinami je bolj drek – delajo pa proti Dragi nov Mercatorjev center. Je pa blizu tudi Mercator v Podpeči, pa Ljubljana – Rudnik – Leclerc, Mercator, Lidl, Eurospin ali pa na Viču Interšpar in Hofer.
Zdaj, če želiš tudi nekaj miru in da ti ne gleda vsak non stop v talar, po drugi strani pa vseeno ne popolne izolacije, po mojem poglej malo nepremičnine v Kamniku pod Krimom – infrastruktura je precej podobna Tomišlju, oddaljenost od Ljubljane pa tudi, le da iz Tomišlja stojiš na Ižanki, iz KpK pa na Črni vasi.
Itak pa je najbolje, da se zapelješ in si vse ogledaš tudi v reali. 🙂
LP
Ja, v Kamniku pod Krimom se zdej trenutno zida na dveh lokacijah.
Ena je na hrubčku s pogledom na tovarno in barje in vse okoliške hribe, men zelo lepo, čeprav je 9 hiš na kupu…
Druga lokacija je pa huuuuuuuuuuuuda, tam je pa popoln mir, spokojno vse, pogled na gozd in doline – ful lepo, ampak pasje drago.
Na obeh koncih imaš veliko direktne sončne svetlobe cel dan.
Forum je zaprt za komentiranje.