hiša-hipotekarni kredit ali leasing
Z možem živiva v neprofitnem stanovanju z 45 tisoč najemnine. ker živimo daleč daleč iz centra država, razmišljava, da bi za tak denar lahko vzela kredit in kupila nekaj svojega, hišo.
na bankah še nisva bila, po nasvetih kolegov pa se splača po kredit v tujino. pri avstrijskih bankah bi naj odplačeval kredit tako, da se ti glavnica sproti manjša, torej lahko vplačaš več, kar pomeni, da lahko zaključiš prej. Pri naših odplačaš najprej vse obresti do leta 2xxx, šele nato glavnico; torej če si kdaj sposoben vplačati več, nisi s tem naredil nič…
ok, zanima me, če ima kdo izkušnje…namreč: banka da kredit glede na vrednost nepremičnine. npr, da je hisa vredna 10 mio, ti pa jo na podlagi ne vem česa lahko dobiš za 5. katero vrednost gledajo pri hipoteki, dejansko vrednost, ali tisto, za katero si se zmenil? pa kakšna je razlika med leasingom in hipotekarnim kreditom? pri hipotekarnem kreditu je nepremičnina čisto tvoja, ko jo odplačaš, pri leasingu pa tudi, ne razumem točno razlike…pomoč?
ne bi rada prišla na banko totalna nevednica, da bi mi oni morali osnovne stvari razlagat, zato vprašam vas; vsi skupaj veste vse, in vesela sem, da obstaja tale internet in skupinska pamet!
mogoče bova močno šokirana, ko bova prišla na banko, ker jaz trenutno nimam zaposlitve, ampak če človek ne sanja, ne pride nikamor. upam, da nama bo uspelo; stanovanje imava brez balkona, jaz pa komaj čakam na kavice na večernem veterčku!
naivna?
lp
Forum je zaprt za komentiranje.