Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Hipoteka na stanovanje

Hipoteka na stanovanje

Pred 4 leti sva z možem vzela dolgoročni hipotekarni kredit na stanovanje, v katerega sva se tedaj vselila. Mož je pred par meseci umrl in ostaja mi problem odplačevanja kredita. Ob sklenitvi kreditne pogodbe sem sama vložila 30.000 evrov pologa, da smo lahko kredit dobili. Trenutno ostaja neodplačanega za vsakega po 30.000 evrov kredita. Glede na to, da sama odplačevanja svojega in moževega dela kredita ne bom zmogla, mož pa ni zapustil kakega premoženja večje vrednosti, me zanima, kaj mi je storiti, da ne bom izgubila vsega vloženega denarja in še bivališče povrhu…Je v takih primerih možna kakšna mediacija z banko? Ali stanovanje ob prvem neplačanem obroku kar dajo na dražbo? In kako je v tem primeru s pologom in doslej vplačanim deležem?
Upam, da mi boste znali kaj svetovati …

Spoštovani,

svetujemo vam, da kar čimprej obiščete banko in jih z novimi razmerami seznanite ter zaprosite za reprogram kredita, ki vam bo olajšal plačevanje preostalega dela dolga.

Lep pozdrav!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close