Hiperaktivne ženske
Saj hobija ne skenslaš zaradi ženske, ampak zaradi sebe. Če se ob nekom fajn počutiš, ga boš morda opustil predvsem zaradi sebe. Oba pa bi naj imela od tega “profit”. 🙂
To je meni vse skupaj nenavadno… Zares zaljubljena ženska ne bo 15, 10 ur športala sama (razen če ni profesionalna športnica), nekako se te ženske umirijo, je manj športa ali pa je ta šport skupaj, stvari se spremenijo…
Samecbom, koliko pa si ti poskušal svoji bodoči bivši razložiti te zadeve? Si ji povedal (v normalnem tonu), kako se počutiš ob teh njenih aktivnostih? Izključeno, spregledano? Ali si se že vdal in čakaš, da bo enkrat do konca počilo?
Pozdravljam tvoje nesiljenje.
Zgleda pač, da se boš mogel odločit, kaj je pomembneje. Ali ženska ki športa, se ukvarja z xy hobiji itd., itd., ali pa ženska ki že ima otroka ali dva. Kaj je pomembneje. Kaj ti bo prineslo več zadovoljstva. Ne vem, jaz bi si na tvojem mestu pustila več odprtih vrat. V zvezi z ločenimi ženskami z otrokom, dveh. Če ne drugače pa zaradi svoje lastne izkušnje, tudi z ločenko z otrokom ali dvema, si lahko v zadovoljujočem odnosu. In ni nemogoče.
Izbira je tvoja.
No, pa poskušajmo ponuditi en politično popolnoma nekorekten odgovor.
Ženska, ki je stara med 30 in 40 let in je samska, ni več mlado dekle, ki išče princa na belem konju. Gre za odraslo, izgrajeno osebnost, ki ima takšno življenje, kot si ga želi (vključno s tem, da je samska). Ponavadi ima dokaj jasne predstave o tem, kaj v življenju želi, kaj rada počne, kako želi preživeti svoj prosti čas – in v skladu s tem tudi živi svoje življenje. Potem pride mimo moški, ki ji je všeč. Vključiti ga mora v svoje življenje in najti čas zanj. Obstajajo tri možni scenariji. Prvi scenarij: moški ji je tako blazno všeč, da v njem vidi motivacijo za spremembo življenjskega sloga. Pride do nekaj medsebojnega prilagajanja in par zaživi happily ever after… Drugi scenarij: moški ji je tako blazno všeč in sta si v življenjskem slogu popolnoma kompatibilna. Trekking zamenja za padalstvo, francoščino za ruščino … in že stvar steče. Tudi tadva imata možnost za happily ever after… In potem je tu še tretji scenarij. Moški ji je blazno všeč, ampak – dajmo biti pošteni – ženska vendarle ni več naivna deklina, da bo postavila vse svoje življenje na glavo zaradi dedca – saj jih je vendarle na milijone. Zato živi svoje življenje naprej in med svoje “obveznosti” doda še eno: čas za tipa. In potem je v bistvu na tipu, da prevzame njen stil življenja ali pa “obstane” na njenem koledarju aktivnosti kot “ena izmed obeznosti”.
Ti očitno pašeš v ta tretji scenarij… .
Potem lahko gremo še do tipov, ki so samski in stari med 30 in 40 let. Lahko se zgodi, recimo, da so obsedeni s tem, da hočejo imeti izobraženo žensko :).. V čem je tu fora, res ne vem. Polovica ljudi, ki v tej državi konča faks, je nepismenih … in ne bi bilo neke hude škode, če bi imeli samo SŠ.
… Ali pa s tem, da ne bodo vzgajali tujih otrok… ker ŠE NISO PRIPRAVLJENi na to. Ja, dragi moj, kdaj pa boš, če si reci-piši star vsaj 35? Pa tebi se verjetno niti ne sanja, kako izgledajo prva leta z otrokom, ko lahko pozabiš na dopust, na poležavanje na plaži in ko niti noči niso umirjene… In zato si predstavljam, da nisi niti pomislil, da je 5 letni otrok dal to “že skozi” in da boš lažje našel svoj umirjen način življenja z nekoliko večjimi otroki, ki so že samostojni.
To verjamem. Ampak, če te privlačijo takšne in če veš kaj to pomeni in kaj potem dobiš v kompletu, potem bo potrebno vložiti malo več truda in se zbližati s tistimi, ki te ne privlačijo.
To je tako, kot če ženska reče, da jo privlačijo tisti, ki pijejo, potem pa jamra, da moški nonstop čepi v gostilni….
Moški, ki želi biti z mamico, mora videti žensko z otrokom v paketu in jo/ji/jih imeti rad kot celoto. Če jo vidi, kot žensko s priveskom, naj gre raje daleč naokoli. Tako kot samecbom. Ker otrok preprosto ni privesek.
Samecbom… upam, da se zavedaš, da če najdeš idealno žensko, ki bo ravno prav aktivna in pasivna zate in bosta imela otroka, bo vsaj na začetku imela precej manj časa zate, ker bosta imela dojenčka. Ali jo boš pustil, ko/če bo otrok potreboval več kot 10 ur nege dnevno?
Ne, živim z otrokom,ki je moj. Vendar ti “težim”; ker sem prej razmišljala podobno kot ti. Zdeli so se mi “komplikacija” in bi se težko odločala za razmerje z loćencem z otroki.
Zdaj vidim stvar drugače. In otroci so res odgovornost – vendar odgovornost staršev, ne mimoidočega maminega fanta, s katerim je šla na pet zmenkov ali sta skupaj hodila v kino za pol leta. Zato je tvoj strah pred to odgovornostjo nepotreben. Najprej moraš spoznati mamivo, ki ti je všeč, potem se moraš z njeo nekaj mesecev ujeti, potem bosta nekaj časa hodila in šele potem kot naj bi zaživela skupaj se bo treba ukvarjat s “problemom” otrok. Vmes pa si lahko otrokom “prijatelj”, ni jim treba biti nadomestni očka…
Nekje na prejšnji strani pišeš, da te hiperaktivnice nimajo časa zate, kaj šele za družino. Zato razmišljam, da bi morda moral razmišljati raje o nekom, ki si je čas za družino že vzel, kot (nerealno) upam (sanjat), da bo ženska zamenjala triatlon, padalstvoin džinglo za dojenje, plenice in nekajletno čepenje doma…
Vsi me nekaj pljuvate, ampak niti en tak se ne oglasil, ki bi rekel ja jaz pa športam po 10-15 ur na teden, zraven še študiram pa v službo hodim.
Niti ni se oglasil nihče, ki ima tuje otroke pri sebi doma.
?če počakaš še deset let tu gor (pa saj imaš že prakso, mar ne?), bodo tistim ločenkam vmes že zrasli otroci in potem si boš lahko eno našel za poležavanje na plaži ….[/quote]
Lej, moraš gledati s pozitivne strani…………
Vsaj na dopustu z NJO si ugotovil, da ni zate. To je ok, kaj če nikoli ne bi ugotovil, da ni zate oz. po tem, ko bi že živel z njo….
Poleg tega ženska ki ful športa tudi verjetno dobr zgleda……
No, kar je preveč, je preveč. Enostavno si ugotovil, da bejba ni zate. Kar je ok.
Greš dalje, ne?
Glede otrok pa…………..star si dovolj, da bi že kakšnega imel. Takrat bi na otroke gledal drugače. Otrok ni ‘ovira’, da bo ženska imela zato manj časa zate- ČE se znata OBA dobroorganizirati.
Če pa pustiš, da vse opravi sama za otroke, po tem pa žal, ja bo res, da boš ti izvisel.
Namreč, ko boš imel svojega otroka je to tudi tvoj otrok ne. Čas preživet z otrokom še ne pomeni, da boš ti zapostavljen.
Tako da……boš videl v praksi.
Ne misli samo na svojo r**.
lp,D
?če počakaš še deset let tu gor (pa saj imaš že prakso, mar ne?), bodo tistim ločenkam vmes že zrasli otroci in potem si boš lahko eno našel za poležavanje na plaži ….[/quote][/quote]
NIč ne pljuvam. Resno mislim. Če otrok itak ne misliš imet, potem je moj predlog res idealen. Počakaj tu gor še 10 let, potem pa v lov za ločenko z odraslimi otroci.
No, in ker že želiš vedeti – porazdelitev urnikov je bila sicer malce drugačna in aktivnosti tudi, ampak ko sem jaz spoznala svojega bodočega moža, nisem bila nič manj aktivna kot tale tvoja bivša. Če me spomni ne vara, sem hkrati hodila na tečaje 4 tujih jezikov, med drugim…
Forum je zaprt za komentiranje.