Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Hiperaktivne ženske

Hiperaktivne ženske

Zgrešu si point :), Marko.

A s tem, da sem tebi repliciral? :))

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Ko sklepaš zavarovanje ni treba razlagati, da si športnica in to celo ekstremna pa ne bo nobenih razlik v ceni premije. Obvezno zdr. zavarovanje stane na mesec 15€ in je za moje pojme ena od redkih stvari, ki je naši državi dobro urejena; vkolikor bi to bilo nekaj prostovoljnega, bi št. obolelih bilo še vedno približno tolikšno kakor zdaj, št. ljudi ki bi obv. zdr. zavarovanje redno plačevalo pa drastično manjše. Vkolikor te motijo tisti, ki jedo “smeti”, pijejo, kadijo itd ne vem kakšne veze to ima s tabo, vsak lahko počne s svojm telesom kar mu paše, ceno za te “grehe” tako ali tako vsak zase plačuje.

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

zmedena samica… ja za obvezno zavarovanje je res kot praviš, ampak se mi zdi, da takasem ne govori o tem, ampak o življenjskih zavarovanjih. Tu je pa treba napisat vse športe s katerimi se ukvarjaš, vse bolezni, ki si jih imel (tudi iz otroštva, pa ginekološke npr. glivice, pa je res redko da jih katera ženska ne bi v življenju imela, dermatitise, ja kdo pa kot najstnik ni imel mozoljev,…), ali si kdaj kadil in koliko na dan in take traparije, da ti premijo nabijejo v višave. Pa taka zavarovanja se ne sklepajo samo zaradi tega, če se z extremnimi športi ukvarjaš, ampak zaradi kreditov, samega varčevanja, hipotek.

Je pa res, da tako kot je rekla zmedena samica, zavarovalnice in zaposleni gledajo izključno samo na svojo korist in ti predstavijo tako lepo, da misliš kaj vse ti bodo kar dali, pa ni tako. Preden kaj sklepate, res preberte dolge strani drobnega tiska in pogojev.

No samo to ni bistvo te teme in niti povedanega od takasem. Bolj to, da je za nekoga nekaj extremno, za drugega pa ne in da se ne bi smel v to noben umešavat. Kot tudi to ni prav, ko pravite za “extremne športnike”, da so izzivali nesrečo. Ker ni res, to je njihov način življenja, to rabijo in to radi delajo, kot si vi rabite zjutraj umiti obraz. Poznam nekaj alpinistov, ki si ne predstavljajo lepše smrti kot umreti v gorah. In upam, da Ruth ni dolgo trpela, mislim pa, da je kar v svojem stilu umrla. Sicer ji je pa bilo tako namenjeno in tega ne moremo spremeniti. In to je to, da tudi če po nekaretem mnenju izzivamo usodo, kako bomo umrli ne določamo sami.

Me pa zanima ali gredo moškim v nos tudi taki hobiji: da tečem vsak dan od 6-7 ko on še spi, da imam tečaj tujega jezika takrat ko on fuzbal igra, da grem k kozmetičarki takrat ko je on v službi?

Zdej ne vem a samecbom hodi v službo al samo doma čaka da ga bo katera pedenala

Točno tako necla :). O takih zavarovanjih in pa zavarovanjih za tujino sem govorila.
Necla, če vsak dan 1 uro tečeš, boš že za marsikoga tule gor ekstremistka :).

Zakaj pa mešaš obvezno zavarovanje zraven?
Saj ni bilo o tem govora :).
Mi je pa zanimivo, da imaš mene za osebo, ki se ukvarja z ekstremnimi športi (čeprav se ne ukvarjam z nobenim ekstremnim športom).
In zelo se motiš, če ceno kajenja, pitja in podobnega plačuje vsak sam.
Kadilci ogrožajo vse okrog sebe. Da ne govorimo o pijancih, ki uničijo življenja svojih bližnjih, če pa vozijo pijani pa še življenje kakega neznanca.
V končni fazi pa zdravljenje vseh teh plačujemo vsi.

Ko sklepaš zavarovanje ni treba razlagati, da si športnica in to celo ekstremna pa ne bo nobenih razlik v ceni premije. Obvezno zdr. zavarovanje stane na mesec 15€ in je za moje pojme ena od redkih stvari, ki je naši državi dobro urejena; vkolikor bi to bilo nekaj prostovoljnega, bi št. obolelih bilo še vedno približno tolikšno kakor zdaj, št. ljudi ki bi obv. zdr. zavarovanje redno plačevalo pa drastično manjše. Vkolikor te motijo tisti, ki jedo “smeti”, pijejo, kadijo itd ne vem kakšne veze to ima s tabo, vsak lahko počne s svojm telesom kar mu paše, ceno za te “grehe” tako ali tako vsak zase plačuje.[/quote]

Važno, da tvojemu ne bo šlo. Ne oziraj se na druge. :))

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

To je bilo bolj mišljeno kot retorično vprašanje, ker nekje govoriš, da če se kdo prilagaja in opušča hobije je “človek brez hrbtenice” iz odgovora pa je jasno, da če bi bilo mojemu to odveč bi blo od mene fer da pač nekaj opustim, da bo zadovoljen.

Me samo zanima kako drugi gledate na to.

Jaz tega, kar omenjaš, ne govorim nikjer. Je pa možno, da si je spet kdo kaj po svoje razložil, to pa ja. 🙂 Ti opustiš samo, če boš tudi ti sama bolj zadovoljna, ne samo tvoj. 😉

Mene ne bi motilo, če bi ob tako zgodnji uri šla teč, sploh če bi se potem vrnila vsa razgreta, da ne napišem vroča….mmmmmmm 🙂

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Necla, kakega pravega odgovora tule gor po mojem ne boš dobila :).
Je bolj malo moških. Ti pa, ki so tu gor, pa jim tek ne diši :). Tule gor niso ravno športni moški :).

Kaj pa te je pravi odgovor? Tisti, ki potrdi tvoja pričakovanja? :))

Eh glih tebi ga bodo povedale, ko si nešporten, debel, plešast, grd, star, neurejen…., kot smo vsi tvojega spola tu… 😉
One pa vse dišeče športne princeske…….. ššššššššš

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

On_, kako zanimivo berete moški. Napišem, da tule gor niso moški ravon športi, ti pa hitro dodaš zraven še, da ste debeli, plešasti, grdi, stari, neurejeni… zanimivo tvoje branje in razumevanje teksta.
Dišeče in športno nekak ne gre skupaj. POnavadi med športanjem ne dišimo najbolj.
Princeska je pa tako žalitev. Vsaj meni. Bi se zgrozila, če bi mi kdo to rekle.

Malo sem poenostavil, kot se tu rado poenostavlja 😉
Nekako po principu, če nisi (ekstremni 😉 športnik si tisti drug eksrem 😉

Dišeče in športno nekak ne gre skupaj. Okusi so različni….. eni ga pa tudi nimajo/mo :)))

Princeske ste pa bolj v smislu: princeska na zrnu graha…. vedno najdete, da vas kaj žuli :))

Naštimaj taki hiperaktivnici 1,2 otroka, pa da jo potem vidiš:):)
Morda si samo srečal takšne, ki se še iščejo in pač skrivajo to svojo materinsko željo za raznimi hobiji…
Sama sem mama in imam visoko izobrazbo, dobro službo, moža, hišo, rata tečem, kolesarim, smučam, potujem….a vseeno je prisotno neko umirjeno življenje, ki daje neko varnost nama in otrokom…znamo uživati v tišini na vrtu, ob gledanju lune na najini terasi in ob kozarčku dobrega vina….:)
Če ne bi imela otrok, resnega partnerja….bi verjetno ves dolgčas in pomanjkanje družine in otrok iskala in utapljala v raznih aktivnostih.

Je razlika med tem, koliko se človek v nečem izpopolnjuje, uresničuje ali pa koliko utaplja svoj dolčas v aktivnostih, kot praviš.
Nekdo, ki v tem uživa… bo to počel še potem, ko ima družino, čeprav seveda manj, ker bodo prišle druge prioritete… ne bo pa pozabil, kako je bilo… ker zanj to ni bilo utapljanje in ubijanje dolgčasa…

@takasem

No, jaz sem pa cestni kolesar, nisem zavaljen, ne nič takega, eden redkih tu gor haha?

Ljudje s takšnim razmišljanjem gredo pa meni pošteno na k…., ker sama ne mislim, da je smisel življenja samo to, da rodiš in se potem okoli hvali tako s porodom, dojenjem in s samim otrokom. Ker upam, da ko bom sama rodila, da zase ne bom mislila, da mam pa zdej zlato p… tko kot večina, ki jih poznam, no al pa samo slišim. In to ponavadi mislijo ravno tiste, katere prvi otrok še ni dopolnil enega leta, pametne so pa kot sam hudič. 🙂 Samo sem pa ugotovila, da je njihov smisel ž. otrok zato, ker so s sabo preveč nezadovoljne in se ne počutijo dobro v svoji družbi.

Meni so odgovori všeč, ker mam rada različna mnjenja, pol pa kakršen je že človek v resnici, ki stoji za nickom. Pa če posplošujem, gotovo ženske, ki več športamo tud več seksamo. Ker te šport nekako napolni z energijo, vsaj mene.

Zmer ko kdo omeni, da je cestni kolesar, se spomnim na cestnega dirkača oz. modrega al kaj je že bil 🙂 pa lep sončen dan

A če bi cele dneve pekla pecivo, skubila kokoši in nabavljala sestavine in ravno tako ne bi imela časa zate, bi bilo pa ok?

Veš kaj, še sreča, da obstoja kontracepcija. In ene jo uporabljamo, si ne damo naštimat otrok.

Če bi bil kavč olimpijska disciplina, bi bila jaz nosilec prve kolajne … torej, imam samo en hobi. :))) Samecbom, imam kaj šans pri tebi???

Nad debelimi ženskami nas večina moških viha nos :).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close