Himalajska kristalna sol
Pozdravljeni!
Vem da se j o tej temi že veliko pisalo a me je zadeva sedaj pritegnila pa bi želela izvedeti kaj več o uporabi te soli. Kar nekaj informacij sem pridobila na spletni strani http://www.zdravanarava.si, pa me zanimajo še vaši nasveti kako in kaj?
Hvala za pomoč
predvsem se moraš zavedati, da je himalajska sol stara več miljonov let, ko še NISO POZNALI SVINJARIJE v obliki pesticidot in vsega ostalega dreka, ki ga je človeštvo proizvedlo zadnjih 200 let.Torej ta sol je bila ujeta, ko se je morje sušilo-se umikalo, ko je pravzaprav nastajalo današnje kopno.ta sol je čista kot dojenčkova solza.
Jaz kristale te soli namakam v vodi par dni in potem s to soljo solim solate , hladne jedi in tople jedi, ki jih prej ohladim na cca. 60 st. C.To sol je škodsa uporabljat za kuho, ker jo uničiš-uiničuš njene encime.
Ne, Mojcej, samo ne vidim kakšne posebne razlike med kameno soljo izpod Himalaje in evropsko, katera je bila tudi ujeta miljone let v čistem okolju.
Škoda, ker ne naredijo nobene neodvisne analize različnih soli, ker po mojem gre tukaj za en velik nateg.
Sol je natrijev klorid, verjetno ni prehranska sol nikoli čista, ampak ima primesi. Ne vem, a logika mi da, da v soli ni življenja in ne vem, kako bi bila lahko sol “živa”. Saj jo ravno zato, ker vse živo pobije, od mikroorganizmov do encimov, uporabljajo za konzerviranje.
LP
natrij in klor vsebuje KUHINJSKA SOL ki je popolnoma predelana in prečiščena.
Himalajska sol, ali polska sol ki je v kristalih pa vsebuje cca. 100 različnih snovi.Pri sterilizaciji živil je vseeno če uporabite ceneno kuhinjsko sol, ker s kuhanjem itak uničite vse sestavine v soli in ostane res samo natrij-klor-id.
himalajske soli ne smemo niti mleti, ker se ravno tako uničijo snovi.Tako da če kupite že mleto sol-je brez veze.
Kuhinjska morska sol je predelana ali pa ne. Da se kupiti tudi neprečiščeno, nemleto in nejodirano od piranskih solin, cena je pa manj kot en evro. Ne vem, v čem je boljša Stanetova sol salesalute, razen v ceni. Kolk je narod naiven, da ne moreš verjeti. On ima celo svojo spletno stran in ta njegova sol ozdravi vse od hemeroidov do srca, ščitnice….. Halo??!!
Ne vem Mojcej, kaj ti ni jasno sol je sol in to je NaCl. Lahko ima primesi, lahko je prečiščena, ampak sol je še zmeraj sol z natrijem in klorom, saj si verjetno kdaj imela v šoli kemijo in to veš. Če misliš, da je himalajska nekaj posebnega, se pravi brez natrija in klora, se pošteno motiš.
Ne vem, kako lahko padate na take marketinške finte. Nemleta sol bi morala biti najcenejša, ker nimajo z njo drugega dela, kot, da jo zapakirajo.
jana11, če verjameš v to, kar pišeš, potem verjemi
jaz verjamem v to, da moje telo zmore uporabiti in absorbirati ogrganska živila, ostala anorganska se trudi izločiti in jih, če mi filtri slabo delajo, nalaga v maščobe, žile, jetra, ledvice… in povzroča bolezni
ne pravim, da se s soljo hujša niti da je treba kupit Stanetovo; ponudila sem eno spletno stran, kjer lahko človek RAZMISLI o svoji prehrani, o soli, o tem, kako živi in ali je pripravljen kaj spremeniti… če ne, prav, če da, raziskuje dalje in ne sklepa odločitev, dokler še kaj ne prebere! hujšanje je zame le stranski učinek boljše prehrane, ta pa je za vsako telo malo drugačna
organska sol se nad 65 stopinj uniči in spremeni v anorganski dodatek, dejansko le v škodljivo (neklateri pravijo strupeno kemijsko formulo) – v čem je razlika med enim in drugim, vem že od 7.r OŠ
če bi držalo, kot praviš, da je NaCl NaCl, tudi rafiniran, skuhan, spečen… potem bi tudi materino mleko in vitamine znali narediti v tovarnah do pičice enake kot v naravi – pa glej, no, tega industrija ne zna, zna le narava; kako to, ko pa je vse skupaj le preprosta kemijska formula?!
Ma Zoe, kolikor me spomin ne vara, spadajo soli med anorganske snovi, vsaj zaenkrat še.
Verjamem, da ima neprečiščena sol v sebi še druge elemente in spojine, samo ne mi rečt, da so žive – organskega izvora. V soli vsaka živa stvar crkne, razloži mi, kako je lahko sol živa – če bi bila, bi bila tudi pokvarljiva, mar ne.
Saj jo soline tudi ne čistijo, meljejo, ampak jo prodajajo neprečiščeno, pa ne oglašujejo, da je to živa sol po ne vem kakšni astronomski ceni.
Forum je zaprt za komentiranje.