Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Hibiskus -za Staso in poznavalce

Hibiskus -za Staso in poznavalce

Hej!
Pomotoma sem kupila velik zavitek caja hibiskus namesto sipka.Embalaza zelo podobna.
Pred leti mi je nekdo omenil,da tega caja ze ne bi pil,ker je kancerogen.
Ne verjamem,da je to res;mi pa ni vsec.Moti me tudi,da ga zaradi barve dodajajo sipku. Kaj veste o hibiskusu ? Ga uzivate?
Hvala in lep pozdrav s se vedno soncne obale Babi

Joj, meni pa je ravno hibiskusov čaj od teh “rdečih” čajev najboljši. V ta čaj pri nas damo ali limono in med, ali pa ga pripravimo z rumom (samo sladkan se meni zdi pust, pa še sladkih čajev sicer ne maram).

Da bi hibiskusov čaj bil kancerogen? Nikoli slišala niti nikjer zasledila. Šipkovemu čaju pa ga dodajajo samo zaradi barve (sicer je šipkov čaj baje brezbarven?!). Tako da brez skrbi…

Lp, mishika

Jaz ga tudi pijem, ponavadi v kombinaciji s šipkom. Prvič slišim to o kancerogenosti…

LP, Staša

Po moje ni kancerogen, ker ga cela juzna Amerika pije kot osvezilno pijaco. O tem sem iz prve roke izvedela od kar nekaj juzno Americanov, mojih kolegov tukaj na faksu (pa tudi od enega dekleta iz Peruja dobila, npr. vrecko hibiskusovega caja za darilo za Bozic :). Po spansko se mu rece jamaica (in je otok Jamajka po njem dobil ime). Iz cvetov skuhajo caj, ga ohladijo in ga poleti pijejo z ledom za osvezitev.

No,saj sem vedela,da je tista o kancerogenosti bosa,vendar sem bila kljub temu malo jezna,da sem se zmotila. Zdaj ga bom porabila za dodatek h sipku in sladkala za medom in osvesila z limono,za koga drugega pa se malo mocnejsega-antikebrovega.:))

Vcasih sem redno nabirala sipek in caj je imel lepo rdeco barvo brez
hibiskusa. Hvala in lep pozdrav Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close