hiatalna ali želodčna hernija-kila
Pišite mi na zs. Asjapikica@gmail.com
scagana v nulo, 22.08.2014 ob 18:47
Nekako tri leta nazaj mi je bilo po obrokih težko. Počasi sem začela bruhati, največkrat po večerji. Sčasoma bruhaš po vsakem obroku, nič ne obržiš v sebi in hujšaš. Pa ugotovili so mi žolčne kamne in tole hernijo. Čaka me operacija, ki se je ne bojim na srečo, ampak tole me je pa vrglo. Pričakovala sem le kamne, pa operacijo in da je pol konec. Ja, pa še kaj. Najhuje je, ko ne morem normalno jesti, do sitega. Večerjam pa tako že dolgo ne. Aja, šla sem pa k zdravniku, ker sem se zbujala s kislino v požiralniku. Nekaj sekund tudi zadihati nisem mogla in ne požreti sline. Meni je to nekaj strašnega, saj imaš občutek, da boš umrl. Hernija pomeni, da imam želodec v prsni votlini in ne v trebušni. Šit, no!
Enako je bilo pri meni, odkrili žolčne kamne in to hernijo pred petnajstimi leti. Kirurg seveda odstranil žolčnik in rekel, da hernije bolje ne operirat, vsaj takrat ne. Odtlej jemljem Omeprazol 10mg vsako jutro. Še kar gre. Včasih se pregrešim zvečer s hrano in me potem ta kislina tepe. Kavo pijem, jem tudi vse kar mi paše, surovega sadja itak nikoli nisem marala.
Že tam okrog dvajsetega leta sem imela probleme s kislino, na primer, če sem naprej sklonjena kaj delala (vrt). Zdaj je pravzaprav bolje, pa sem že 61. Vso srečo, in ne se bat.
Sem se tudi mučila leta s tem in bila že počasi depresivna. Potem pa sem začela zdravo jest (stran gluten in meso), plavat (ful pomaga), in se izogibat stresu. Stres je itak najvecji vzrok za tole, ker si zakrčen in ne dihaš pravilno globoko s trebuhom, ampak plitko in potiskaš želodec navzgor s tem. Začet se sproščat, meditirat, pa bo. Jaz hernije več nimam, po gastroskopiji nazadnje, je bil izvid b.p. Tu pa tam, me še kdaj peče kislina, ampak to je povezano vedno s tem, kolk se sekiram.
Aja, operacije so res no-go! To bi moralo bit samo za ljudi, ki majo prirojeno napako in alternativni pristopi ne pomagajo. Če mate pa normalno anatomijo, morate pa enostavno samo glavo pošlihtat in način življenja. Pa natrenirat diafragmo s pravilnim dihanjem, tako da bo želodec šel spet na pravo mesto. Samo zdravniki tega ne povejo, rajše tablete predpišejo, kar je žalostno.
Diafragmo lahko natrenirate tudi s hojo v hribe, bolj boste zadihani, bolj boste globoko dihali, boljse bo za vse organe in tudi za mozgane, da se malo odklopite. Ce boste doma sedeli, nic gibali, papcali nezdravo hrano pa se sekirali za vsako stvar, ne bo nikoli boljse. Morate se spremenit, pa se bo tudi vase telo spremenilo, ki vam zdaj dobesedno govori, da delate nekaj narobe!
Imam to knjigo. Kupila sem jo po tem, ko so mi na gastroskopiji povedali, da imam majhno hiatusno kilo. Za 3 tedne so mu predpisali Emuzol in waya gel po vseh obrokih. Malo sem se izobraževala o tej zadevi. Emuzol na dolgi rok ni ok, kislina se ne sprošča v želodcu v zadostni količini in hrana se ne prebavi – torej se hranila ne vsrkajo v telo. Bila sem na bioresonanci, kjer so mi svetovali, naj ta umiritev želodca pijem pol dcl 100% bio aloja soka ( iz DM, zelene flaške). Vnet požiralnik se je pozdravil in želodec me ni več bolel. Poskušam jesti manjše obroke.
Ta knjiga je res zelo dobra, me je pa kar prestrašila, ker ta hernija ni tako nedolžna kot pravijo zdravniki. Sama sem dobila nasvet naj shujšam in naj spim z visokim vzglavnikom. Drugega nič.
V zgornjih pistih sem prebrala, da gospa dela vajo zjutraj, ko po pitju vode stopa na prste in nato hitro na pete.
Opažam pa, da se simptomi poslabšajo takoj, ko sem v stresu. Zelo sem tudi utrujena..
Forum je zaprt za komentiranje.