help!!!
Pozdravljeni!
Stara sem 23 let in okrog ust oz. po bradi, čelu in zgornjem delu hrbta se mi pojavljajo mozolji (beli, okrog pa je rdeče) in jih nikakor ne morem odstraniti. Imam mastno T cono in normalno lice. Bila sem pri dermatologinji, pa mi je svetovala le nego obraza in povedala, da imam povečnje izločanje loja. Bila sem tudi pri kozmetičarki pa ni bilo nič boljše. Uporabljala sem Klimicin, pa ni nič pomagalo. Prosim, da mi pomagate pri izbiri izdelka (kateri je primeren za takšno kožo), in kako pravilno negovati obraz (zjutraj iz zvečer). Jaz zjutraj uporabljam čistilni gel Garnier Pure, zvečer pa si umijem obraz, nato pa ga očistim s tonikom Garnier Pure. Ali lahko uporabljam npr. gel za obraz različne znamke in tonik različne znamke?
Hvala za odgovore.
Lp,
mk
HI!
Seveda lahko uporabljaš gel, tonik, kremo … različnih proizvajalcev. Mogoče bi šla vprašat v lekarno, če ti lahko svetujejo kakšno linijo. Vem, da je za mastno kožo mogoče dobiti v lekarni linijo Exfoliac, ki tudi ni predraga. Mogoče bi si nabavila kakšno esenco, ki uravnava izločanje maščobe.
Vsekakor boš morala malo po drogerijah.
Pozdrav!
Za čiščenje kože si nabavi od dr.Schellerja Zitronenmelisse Waschgel, če imaš probleme tudi z ogrci poleg mozoljčkov potem priporočam od Cliniqua Mild clarifying lotion, kremico pa si vzemi Source C od Avona ali pa od Cliniansa zeleno jabolko. Če pa imaš dovolj mastno kožo in ne rabiš kreme potem pa le puder Revlon Colourstay, ki je za primeren za mastno kožo in ima UV filter. Lahko pa pišeš na http://www.planet-lepote.com in Tanji na forumu zastaviš vprašanje, pa ti bo svetovala podobno kot jaz. Upam, da sem pomagala. LP
Eh Alja. A. Borlind sem predlagala zato, ker sem jaz s to znamko zelo zadovoljna (čeprav uporabljam linijo za normalno kožo). Veš pa, da je stanje kože itak bolj odvisno od prehrane, fizične aktivnosti in od stresa. Bi pa rada še nekaj dodala. Poznam veliko punc, ki si kar naprej nekaj praskajo in mrcvarijo kožo. Potem pa naredijo tri krat na dan piling, pa gor enih deset čistilnih mask in koža seveda čisto ponori. Potem pa rečejo, da njim nobena krema ne ustreza.
Pozdrav!
Jaz bi ti priporočala naravne izdelke in sicer od Just – adstringens in kremo tea tree , pa na kake podkožne mozolje olje tea tree. Pa še neki trikov obstaja, no pri nas doma nam je ta način uspelo in kar kmalu. Predvsem moraš poskrbeti za to da je koža dobro očiščena in šele potem uporabiti kremo, zato je fajn adstringens.
sicer sem pa že tuki neki pisala
http://med.over.net/phorum/read.php?f=69&i=9198&t=9192#reply_9198
Forum je zaprt za komentiranje.