help!!!
Pozdravljeni!
Imam eno tako nenavadno prošnjo. Pred mnogimi leti, ko sem bila še majhno dekletce, mi je moja babica enkrat, ko sem bila bolna, spekla en kolač, ki pa se ne spomnim imena. Žal že skoraj 20 let tudi ni več moje babice. Jaz bi pa zelo rada naredila ta njen kolač. Zapomnila sem si samo to, da je bil malo temnejše barve, notri so bili grobo narezani orehi, oblit pa je bil s slastno čokolado. Doma tega recepta ne najdemo, ker tudi ne vemo pod katerim imenom ga moramo iskati.
Zato se obračam na vas v upanju, da mi boste pomagali do rešitve.
Hvala.
Hej, Poki!
Ce je bilo oblikovano kot kolac ( zgoraj ozji, spodaj sirsi in luknja), mi pride na misel sarkelj.
Lahko naredimo kvasen sarkelj ali iz piskotnega testa, lahko tudi s pecilnim praskom.
V testu so polovicke ali na grobo narezani orehi. Temnejsa barva je lahko zaradi dodanih disavnic ( cimet, klincki, kardamom), malo zmletih orehov ali pridanega nekoliko kakava – kar pa ne prakticiram. Jaz pecenega tudi oblijem s stopljeno cokolado.
Kvasen sarkelj je kar malce zahteven, piskotni ali s pec. praskom pa je preprosto.
Pecem pa tudi “starinski kolac” ( v pekacku in narezano na kocke). V njem so orehi ( lahko zmleti ali nasekljani) in prelito s cokolado.
Sem ti hotela poslati link, pa sedaj iskanje ne funkcionira. Oziroma, ga je naslo, le odpre ne. Poskusi ti, mogoce bo tebe ubogalo:)
Starinski kolac – 3 leta nazaj.
Bo se katera povedala. Lep pozdrav
Forum je zaprt za komentiranje.