Najdi forum

Pozdravljeni vsi.Imam namrec tak problem in sicer se glasi takole nekak:Vzel sem od kolega racunalnik in ga sformatiru z zagonsko disketo od mileniuma,zdaj namrec hocem nalozit gor windows 98 ampak mi noce sprejeti cd ker ni v tepravi obliki.V mojih windiwsih ta cd odpre normalno in me vprasa ce nalozim 98 ampak ko dam v njegovega pa ne .Imam nastimano v biosih da mi prvo zazna cdrom ampak nic.Zanima me v kaksni obliki moram ta cd zapect ,ali je v cem druga fora.Imam tudi zagonsko disketo od 98,probal sem v dosu zagnat cd ampak mi neodpre pogona E: kot da ni cd notri.Hvala za pomoc.

Pojma nimam morda je NTFS in FAT. Morda je to ampak saj pravim – pojma nimam!

Ko računalnik zaženeš z zagonsko diskejo se ti pojavijo opcije, ki jih lahko izbereš. Izberš tisto opcijo, kjer piše, da zaženeš zagonsko disketo s podporo CD-roma. S tem boš lahko kasneje zuporabljal tudi CD-enoto in tako inštaliral Win98. To je kar se tiče zagonske diskete.

Če problem ni to, kar sem zgoraj napisal, je problem v tvojem CD-ju kjer imaš Win98 posnete. Če hočeš zagnati inštalacijski CD brez zagonske diskete, mora biti CD Bootable. Če ni, boš moral CD še enkrat posneti v Bootable obliki.

Ampak, tudi brez tega gre, probaj tisto z zagonsko disketo in kasneje vstavi CD in pojdi na E:, če seveda nimaš več diskov kot enega in pritisni setup. Tukaj naprej bi moralo zagnati CD in inštalirati Win98.

Lp, Max

Hvala max deluje.Tenks.

Amen, ko sem bral tvoje vprašanje, me je kar malo zakrbela prihodnost Slovencev v EU. Še dobro, da so začeli prevajati vsaj evropsko zakonodajo… Drugič se malo bolj potrudi, saj gotovo nisi prešprical osemletke.

Pa brez zamere. V debati še kar dobro prenašam današnji jezik mladih, kadar pa to berem, me hitro vzburi.

Tajfun spet pametuje.Ja mudilo se mi je pa sem mogu nekaj naceckat.

Ah, ja. Pa preslednica ti tudi ne dela? Naglica ne more biti opravičilo. Pogosto dobivam prošnje za zaposlitev v mizerni ‘slovenščini’…

Tajfun nismo vsi SLOVENCI.Brez zamere.

OK, Alen, v tem primeru se oproščam. Saj veš, kako kracajo nekateri, potem pa včasih malo positnarim.

Ampak, mora gret, a ne? 🙂

lp Tajfun

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close