help – Nero
Ali mi lahko kdo pomaga prosim!
Ko hočem posnet cd, se mi pri približno 26% (ponavadi tudi že pri 5%) ustavi in ne gre naprej. Probal sem z nerotom 6 in 5,5 pa je povsod isto. Imam Waitec Storm 40, snemal pa sem na smart buy-ove in na Dataright CD-R pri 32X hitrosti. Probal sem snemat Mp3 in imiđe (cue, nrg). Je pa pekač skoraj nov, star 1 teden
Ali je to mogoče naštimati z nastavitvami?
Ali obstaja program, ki bi mi pretvoru cue in nrg datoteke tako da bi jih lahko odprl in uporabil?
Hvala, Tone
probi snemat z manjšo hitrostjo kot 32X. ne vem, na to se ne spoznam tok. glede programov za odpiranje .cue, .nrg,… pa je en dober Dameon tools , , odpira skoraj vse datoteke,
potem Alcohol 120% , odpira datoteke s končnico MDS, CCD, BIN, CUE, ISO, CDI, BWT, BWI, BWS, BWA,…
mislm da .nrg podira samo nero (to pomen, da morš datoteko spečt na cd), ampak maš programe kot so WinIso, ki ti .nrg spremenijo v .iso in ti datoteke ni treba posnet na cd, ampak jo mout-aš z navideznega cd pogona.
lp
Smartbuy cd-jev se zadnje čase izogibamo, ker je bilo veliko pritožb, da se je kakovost poslabšala.
image datoteke lahko uporabiš kot virtualne cd-rome. Potrebuješ pa program, npr. Alcohol, Virtual CD ipd. kar nekaj jih je na voljo. Potem lahko program namestiš, ali pa cd uporabljaš kot virtualni cd, to je zelo primerno za uporabo igre, slovarjev, enciklopedij, imenikov, saj se vse izvaja hitreje (v bistvu z diska) kot bi se s pravega cd-ja. Z nekaterimi programi lahko tak virtualni cd tudi zapečeš na ploščo.
Kaj se dogaja s tvojo enoto pa je težko reči. Najprej poskusi snemati pri nižjih hitrostih. Kako zmogljiv pa je tvoj računalnik? Kdaj si namestil Windowse, je že dolgo tega?
Vsekakor ‘treniraj’ z rw cd-ji, da ne boš delal škode.
PONAVADI SE TO DOGAJA S TISTIMI CD-JI KI SO ZAŠČITENI TUDI SAM SEM IMEČL PODOBNE TEŽAVISE ZA TO SEM SI NAMESTIL CLON CD TA PA PREPEČE VSE TUDI ZAŠČITEN CD MI DELUJE NORMALNO KOT NOV BREZ VSAKIH KREKOV IN PODOBNO SE SPLAČA DRUGAČE PA PREJ PROBAJ Z SIMULACIJO DA NE BOŠ VNIČU PREVEČ CD-JEV ČE BO SIMOLACIJA OK TI ZAŠPEKU BREZ TEŽAV ČE JE KAJ NARUBE TI BO PA JAVU.
LP
Moje izkušnje s Smartbuyi (24x,32x,48x in 52 x)so dobre.Resda sem sem in tja kakšnega skuril ,a sem pozneje ugotovil ,da vedno po svoji krivdi.Pečem tudi audio file (16 x hitrost),pa delujejo v vseh CD predvajalnikih.Kdor si lahko privošči(in se mu zdi smiselno) višjo ceno ,pa naj kupuje dražje.
Forum je zaprt za komentiranje.