Help me for – NUJNO
Vceraj sem po formatiranju vstavil novo grafo GF6800GT (AGP 8x) na plati Abit KR7A-Raid (podpira AGP 2x, 4x) in nato iz grafa povezal se kabel za napajanje, napajalnik v pc-ju je 300W, potem sem prizgal pc, pa mi je na zaslonu kazalo zelenkaste crte kot v Matrici !?!
A vseeno sem instaliral naprej za XP-je, tu pa sem instaliral driver za grafo, po ponovnem zagonu pa kaze na zaslonu pomesane barve, nato sem spet zbrisal ta driver, in zdaj sem tu pred nosom s crtkaste zelene barve, ne vem vec kaj storiti!?!
Prosim za nujno prvo pomoc!
Klemenxx pr’ telefonu.
Ali obstaja možnost, da kartica ni podprta iz strani osn. plošče..
Mogoče si pa skrivil pinčke na konektorju od monitorja, ko si
hlastno vtikal v novo grafično kartico..
malce poglej ??
kaj pa če daš nazaj staro graf. kartico ?? deluje ali ne
Ja mozno je, da ne razume s plato Abit KR7A-Raid (AGP 2x, 4x), zakaj hudica je tam AGP vodilo za to grafo (AGP 8x)? Brez skrbi, pincki od monitorja so zdravi in neposkodovani.
Zdaj uporabljam staro grafo, ker tanovi mi dela tezave, prej sem pravilno in skrbno vstavil grafo v plato kot je bilo vcasih, zdaj pa je drugace.
Tanovi grafo ima konektor za napajanje, pravilno sem ga vstavil v drug konektor od napajalnika, ta ima 300W. Vendar naj me udari strela, ce spet vidim te zelenkaste crte v vodoravni smeri, se pravi Matrica v levo ali desno.
Pi*da ne vem kaj naj se napisem, enostavno ne prikaze pravilno sliko !!!
Ali je kaj v zvezi z AGP-jem ali je grafo pokvarjen ali pa ga je*es???
Možno je da:
– je preslab napajalnik
– imaš v bližini kakšen izvor magnetnih sevanj (npr. napajalniki) itd.
ker če imaš tudi pri originalni kartici “matrico”, potem je dejansko
nekaj drugga narobe in ne nova graf. kartica
lp
Dobro, bom pa sel kupit nov napajalnik za 500W!
– imaš v bližini kakšen izvor magnetnih sevanj (npr. napajalniki) itd.
-> Ta je pa res dobra, ce bi to bilo res, potem prav zdaj tastari grafo bi moral kazati Matrico kot kak virus, pa ni bilo, samo tanovi to pocne!
Torej pc (Abit KR7A-Raid, AthlonXP 2000+, 512 MB) ni presvoh, pac pa samo napajalnik (ki ima samo 300W).
Hvala za odgovor.
Naj povem po vrsti, prvic ko sem pc vklopil je bila slika popacena, potem pa dal nazaj stari grafo, nato pa spet tanovi, slika je bila potem manj popacena, pa mi je vseeno delovalo do XP-ja, tu pa sem instaliral driver nVIDIA Forceware 77.72, znova sem zagnal in potem sem skoraj prisel do XP-ja, pa mi je kar enostavno ugasnil monitor, pc pa se dela naprej, znova sem resetiral in sel v Safe Mode, tu sem zbrisal ta novi driver, potem je spet normalno prisel v XP, ampak na ekranu se vedno ostaja tiste zelenkaste crte v vodoravni smeri.
Torej se pravi tanovi grafo deluje, pa vendarle…
Tudi ko povecam resolucijo, mi je takoj ugasnil monitor in sem moral ynova resetirat. Ampak se vedno ostajajo zelene crte na celem zaslonu.
Kaj ni krivo to sta plata (Abit KR7A-Raid) in procesor (Athlon XP 2000+) preslaba za GF6800GT AGP8x?
Opis za Abit KR7A-Raid je:
http://www.ocworkbench.com/hardware/abit/kr7araid/kr7araidp1.htm
Se vedno ni resen problem???
Forum je zaprt za komentiranje.