Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice HELP J Amerika – nasveti, izkušnje, itd..

HELP J Amerika – nasveti, izkušnje, itd..

Živjo!

Spomladi se odpravljam za 4 mesece v J Ameriko.
Imam izbor držav po katerih bi se rad premikal ampak najverjetneje v 4 mesecih ne bo šlo vse skozi ali pa bolj površno.

Države: Kolumbija, Ekvador, Peru, Bolivija. Mislil sem potovati od S proti J oziroma obratno.
Možne so tudi opcije poleg vseh potem še naprej Paragvaj ali Čile.

Kako je z prevozi? Kako se splača premikat oziroma potovat? Kolk približno je budget za 2 osebi na dan? Kako je z vizami?

Če ima kdor koli kakšno pripombo, nasvet, priporočilo kaj se splača vidt lahko pošlje tudi mail na cajzi@email.si

Hvala!

lp,
blur

Olla jest ti lahko s parimi stvarmi pomagam če hočeš ker sem sam bluzil dol kaka 2 meseca pa pol.
Poglej na to stran http://www.silvos-adventures.info/
Če te kaj zanima mi pošlji zasebno sporočilo na tej strani sem silvio.

Ajdi drži se pa se pišemo.

Silvo

obvezno 😉

Kolumbija: Cartagena, Santa Marta (okolica), Barranquilla (karneval)
Ekvador: Quito, Banos, Galapagos ($$$), Cotopaxi (s kolesom)
Peru: klasika
Bolivija:Salar, Potosi, La Paz (s kolesom do Coroica ali s Chacaltaya)
Čile: San Pedro de Atacama (okolica)

bus: če vzameš salon cama ali vsaj semi cama bo bolj udobno (in bistveno ceneje) kot v avionu

Bolivija je poceni, Ekvador postaja vse dražji, Peru je v turističnih delih še dražji, Kolumbija bo draga zaradi prevozov (verjetno bo treba uporabiti kak avion – velikokrat kriza z busi zaradi ugrabitev), cene v Čilu pa niso prav nič budget

Uf, tale Cotopaxi s kolesom bo pa malo huda. Je pa res, da je ena lepa izkušnja, povzpeti se na skoraj 6000 m. Menda pa je vzpon v zadnjih letih postal bolj nevaren, saj je bilo malo padavin in so ledeniške rezpoke večje.

Drugače bi v Kolumbji vsekakor svetovala še Amazonko (Leticia), saj tam doživiš res pravi deževni pragozd.

V Ekvadorju je treba iti v Ottavalo na indijansko tržnico, pa še nekaj ugaslih ognjenikov je tam v bližini. Pa Galapagosa tudi ne bi smel izpustiti, če ti le finance dovoljujejo. Po moje je vreden vsakega dolarja.

Srečno!

Ekvador…
– Cotopaxi – se strinjam z MarkoPolom. Vzpon na Cotopaxi, spust pa s kolesom… (po cesti). Imas en kup turisticnih agencij ki ti take stvari nudijo…
– Banos… imas kaj za poceti vsaj 4-5 dni tam okoli, ce ne vec… jest bi kar od tam sel na dnevni izlet v Ambato, potem obvezno s kolesom proti Pune – cirka 75km (na zacetku gres po zanimivi cesti, mimo en kup slapov, ce na ravnini omagas, ustopas kaksen bus za nazaj)
– Amazonija… meni je bilo zelo vsec, izhodisce je bilo mesto Coca, potem pa se cirka 4-5 ur voznje z motornim colnom proti meji s Perujem
– Otavalo… trznica, da si nakupis puloverjev za mrzle Ande – obvezno v soboto! Drugace imas pa v okolici nekaj zelo lepih trekingov
– zeleznica iz Riobambe – sedis na strehi in uzivas…
– Galapagos (ce finance dovoljujejo, drugace Isla de la Plata – sicer ni tako spektakularna – zanimiva pa zaradi pticev – glede morskih levov pa moras nizje v Peru na Islas Balestas).
– pa se kaj bi se naslo v Ekvadorju…

Peru…
– klasika… Nazca, Ica (Islas Balestas ter ogromne sipine), Arequipa, kanjon Colca, jezero Titicaca, Cuzco in Macchu Picchu, Huaraz in fantasticna pokrajina Cordillere Blance…

pa se kaj bi se naslo, je polno skritih kotickov…

silvo… se eno vprasanje… kje so te oropali?

Silvo: sm ti poslal sporočilo na tej strani pod privatno pa ne vem al nisi dobil ali pa nisi odgovoril 🙂

lp,
blur

JorgeBen: si imel ti kaj problemov z ropom ipd?

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close