HELP-HRUP!!
pomagajte!! kaj lahko storimo s sosedom – mlad frajer (20 let), ki se pogosto izživlja z glasbo in prijatelji na fuullllllllllll tja do polnoči in ga sploh ne briga, da v bloku NI SAM!! Mi stanujemo nad njim in vse skupaj postaja že neznosno. Drugače živi sam – o starših ni sluha ne duha. Povejte, imate kakšne učinkovite predloge, kakšne možnosti imamo? Kako naj ga utišamo???????
Tudi pri nas v bloku hišni red določa, da mora biti mir od desete zvečer do šestih zjutraj. Pa ob nedeljah se ne sme nič delat (vrtati ali kaj podobnega). in večinoma to vsi spoštujemo.
Mislim, da je policija res edina rešitev, če se mulca ne da umiriti drugače.
Sicer ostane “potrpljenje” ali zamaški. Tisto z govejo musko ne bo šlo, ker lahko motiš še ostale sosede (edino, če se z njimi ne dogovoriš).
LP
Žalostno, da vsi mislite naj bo mir samo od 22. do 6. ure zjutraj. Smatram, da naj vsak svojo muziko posluša na sobni jakosti in naj ne posiljuje sosede z njo, tudi podnevi ne! – Jaz bi šla mirno do njega in ga vljudno prosila, naj utiša, ker ni prijetno dan na dan poslušati glasbo po njegovem izboru…Povabi ga naj pride k vam v stanovanje poslušat, da se bo sam prepričal kako se sliši – mogoče bo zaleglo? Želim ti, da uspeš.
LP
Samo ena pripomba…o starsih ne duha ne sluha? Pa saj je mulc star dvajset let, kaj mislis, da bi mu starsi usesa navili? :))
Saj je vendar polnoleten in odgovoren sam zase, ali ne?
Drugace pa…bi predlagala, da stopis do njega in mu prijazno razlozis situacijo in ga prosis, naj uposteva tudi druge, mogoce se pa niti ne zaveda, da vas moti.
Ce pa si to ze poskusila in ni delovalo, pa mogoce res policija…
LP
1) se pogovoriš
2) nadereš
če to ne zaleže:
1)če imate kakšnega soseda, ki se kaj spozna, mu lahko, če se da, izklopite varovalko – če je morda tista glavna od stanovanja zunaj.
pri nas je poleg števca za elektriko in je vezana na posamezno stanovanje
ko se bo moral mulo ubadat s tem, kako naj zamenja varovalko, bo bolje razmislil, če bo to še kdaj ponovil
mi smo to enkrat naredili z enakim razgrajačem, ki policiji še vrat ni odprl in ta se je seveda obrnila in šla – zaleglo ko šus!:))
samo za to pač moraš imeti na dosegu njegovo varovalko
2)kličeš policijo, kar so predlagali že drugi – zna zaleči, lahko pa da mulca ne bo ganilo. hrup je prepovedan ob vsaki uri, ne le ponoči! (poznam primer, ko je človek podnevi poklical policijo in je ta prišla in ukrepala. in tudi mi smo že klicali policijo iz istih razlogov- podnevi! in je prišla in ukrepala. tako da te scene, da naj bo ponoči mir, podnevi ti pa lahko glavo odtrga od hrupa, ne veljajo.)
če boste mu policijo redno pošiljali na vrata, se bo morda spametoval. nikar naj ti ne bo zoprno klicat policije zaradi tega! imaš pravico do miru in policija te mora ščititi tudi prej tovrstnim nasiljem – ker to je nasilje!
3)prijavi ga k sodniku za prekrške oz.najprej zagrozi, da ga boš. če ti ni škoda nekaj jurčkov, stopi celo do odvetnika, da mu pismeno zagrozi. Zagrozi mu lahko:
-s sodnikom za prekrške (obstaja člen, kjer je izrecno prepovedano na kakršrenkoli način motiti druge ljudi pri delu, počitku ali razvedrilu – torej ne le ponoči, nikakor ne, a ponoči pa sploh! to je celo tvoja USTAVNA pravica!)
-z motenjsko tožbo proti odškodnini (ja, obstaja, lahko ga celo tožiš in to za odškodnino. seveda tega ne storiš, ker se ne izplača, ampak motečega osebka lahko že sama grožnja spametuje)
veliko sreče, ker z brezobzirneži je težko. kaj pa ostali v bloku pravijo? če bi se morda skupaj vzeli in mu zatežili? čeprav vem, kako je to, ponavadi ljudje samo jamrajo, naredi pa nihče nič.
A ti to resno? Mislim, z odklopom varovalke? Svašta p… rodi, samo para neće! A se zavedaš, da gre pri tem dejansko za motenje posesti? Pa še kaj zraven… Najmanj, kar se lahko zgodi, je da bo štromar, ki bo odklepal omarico, ob službo pa še kakšna fina tožba ti sledi… Kids, don’t do this at home!
Kličeš pač 113. Kadarkoli, ne le po 22h. Do nezavesti, če je treba, saj je zastonj… :))) Zato jih pa imamo, če se ne motim. Menda nismo na divjem zahodu, da bomo obračunavali med sabo…
ja, ksiht, popolnoma resno! a mulo pa ne moti posesti s svojim nabijanjem? in če bi pozorno bral, bi videl, da smo klicali policijo, ki se je pač obrnila in šla.
kaj pa misliš, da policija stori? dej, lepo te prosim! ti govorim iz lastnih izkušenj, žal. zateži in gre, mulo pa naslednjič isto!
sori, tako glupi pa nismo, da bomo prenašali maltretiranje enega kretena in vzamemo stvari v svoje roke. saj ni nikoli izvedel, kdo je to naredil. kaj misliš, da smo se mu prej predstavili na vratih, ali kaj? dej, pliz, ne pametnjači! in prosim, misliš, da smo klicali štromarja za to? mislim…beri pozorneje- rekla sem, če kje kak sosed, ki se kaj spozna na to, ne rabi biti ravno štromar, ne?
gre pred stanovanje, odklopi in spizdi. mulc nikoli ne zve, kdo je to bil, pa tudi če zve, nima nikakršnih dokazov za to – brez skrbi, smo se tudi mi že srečevali z nasiljem sosedov, ki so nam pokvarili ključavnico, točno vemo, kdo je to, klicali policijo, a če človeka obdolžiš brez dokazov, lahko ON tebe toži za lažne obtožbe.
zato ne soli pameti.
predvse zate velja – svašta! nič takega se ti ne zdi, da tip maltretira celo sosesko (ja, celo sosesko, ker se je slišalo ven iz stanovanja vsenaokoli in to ponoči!), da pa gre človek si sam naredit mir, ki mu pripada, ko nič drugega ne zaleže, se pa zgražaš.
in predvse si taki nabijaški tipčki lahko nakopljejo tožbe za motenje posesti – zato naj raje oni tega več ne počno doma!
samo fora je v tem, ker ljudje ne vejo, da so tožbe možne. mislijo, da je motenje posesti samo če ti en fizično kaj počenja – dragi moj, tudi nadlegovanje s hrupom je to in bi bil mogoče čas, da se take primitivce res začenja tožit.
in ja, mi je žal, ampak če imaš opravka s primitivci, ne zaležejo nikakršne pametne poteze, zato se ne delaj vzvišenega! ko boš enkrat klical 113 ničkolikokrat, mi verjemi, da boš posegel po drugačnih ukrepih!
Za odklop varovalke ni potrebno nevemkakšno znanje, predvsem ključ od omarice – takole mimogrede…
Tvoj sistem, draga moja, vodi v TI MENI – JAZ TEBI. In temu ni konca, dokler ne beremo po cajtengih o sosedih, ki se s sekirami preganjajo okrog hiše!
Sploh pa, kje sem napisal, da moraš tolerirati mulca? Imaš težave z branjem ali razumevanjem napisanega?
Policaji pa pridejo, ker morajo priti in ukrepajo, ker morajo ukrepati. Men verjem, da bo mulca minilo, ko bo parkrat plačal kazen. In, lepotica draga, ne govorim na pamet, so na mojo zahtevo modri angeli utišali že kar nekaj oboževalcev glasne muzike.
Skratka – civilizirani ljudje probleme rešujejo na civiliziran način. Vlom v elektro omarico in odklop varovalke to ni. Primitivno, še bolj kot preglasno navijanje muzike… Ampak, mulec ima vsaj eno opravičilo – namreč, je še smrkav in slej ko prej ga bo najbrž srečala pamet. Za odrasle, ki sosedom odklaplajo varovalke pa tega upanja ni več… Kaj bo naslednje? Rezanje gum na avtu, ko te bo kdo zaparkiral? Kamen v šipo? Sekira v glavo?
Predvsem imaš težave z branjem ti – sem že 3x povedala, da je policija poklicana, a da ne zaleže. Kaj si nepismen? Predvsem pa naiven s svojo gorečo vero v naše organe.
Kakšno zaupanje imaš v našo drago policijo. Da se mi ne bojo orosile oči! “Ja, mora priti” pridigaš ko s kake prižnice – dej, odrasti! Ja, pride, v najboljšem primeru čez pol ure, se pogovori in gre. Čet dva dni isto in spet kličeš. Policija pride in gre. In jovo na novo. Kaj pametuješ? Misliš, da nismo probali? Misliš, da nimamo izkušenj? Od kod ti pravica, da kogarkoli sodiš? S tem predvsem dokazuješ lastno primitivost! Dej, prosim te, no, malo spusti greben! In kaj misliš, da folk plačuje kazni? Joj, joj! Kako si naiven! Dobi pildek za sodnika za prekrške, ki ga ignorira in zadeva po enem letu zastara. To nam je povedal odvetnik sam. Kdo bo človeka zvlekel na sodišče? Dej, pliz! Da ne govorim o tem, koliko traja, da do tega sploh pride. Tačas se ti pa meša od hrupa.
In kaj tako pametuješ? Te nikjer drugje nihče ne posluša, da se moraš ven metati tukaj? Moji starši so pravniki, vedo, kako se tem stvarem streže legalno – in vedo, ljubček, da ne pomaga nič, ko imaš enkrat opravka s primitivci. razen če se ustrašijo, edino to. Samo nekateri se ne, ker so manj naivni kot ti in se policiji samo smejijo.
Ja seveda, lahko se tožariš leta na sodišču. Na koncu še izgubiš in plačuješ stroške.
Dejstvo je, da nas pred primitivci ne varuje noben organ. In dogajajo se še hujše zadeve, ko policija nič ne stori še v hujših primerih, malo se razglej.
Lahko pa zaleže, če se kretenčku enkrat vrne milo za drago. In kot sem rekla, paziš, da človek ne ve, kdo je to naredil. V našem primeru to absolutno ni mogel vedet.
In ja ja, revček je mlad in ne ve, kaj dela? ja, bošček, no. Tačas, ko še sesa, pa naj ostali trpimo, ali kaj? Tudi jaz sem imela 20 let (še ne dolgo nazaj) in se nisem tako obnašala. Morda pa ti spadaš sam med kake take razgrajače, da se zdaj tu tako usajaš.
Morda bi bilo drugače, če bi folk plačeval na licu mesta. Sem takoj za to, da se to uvede. Samo ni tako! In brez skrbi, da se folk ne potrudi iti plačat. Ja, v tvojem malem svetu bi že moralo biti tako, ne? Pa žal ni. In če imaš ti srečo, da pri tebi take stvari zaležejo, ne teži drugim, če si morajo pomagat drugače.
Če bi tebe tako nadlegovali s hrupom, kot so nas, bi nehal se pametnega delat, tako pa samo dokazuješ, da se ti sanja ne, o čem sploh govoriš.
Sicer se pa na tvoje patetično samodokazovanje ne javljam več.
Hehe… zdej si me pa čist prepričala… Ko boš s svojim primitivnim in histeričnim reagiranjem na moteče faktorje naletela na enega svoje sorte, bomo o tem brali v cajtengih. Definitivno.
Če boš še tako tiholazila po mraku, slej ko prej te bo kdo zasačil s šraufencigerjem v roki… :))) In ti spihal eno dozo popra v rit… :)))
p.s.
Očitno ne veš kaj dosti kako to gre. Avtomatizem – položnica po pošti od sodnika za prekrške. Če ne plačaš, trgajo od plače.
Še enkrat – civilizirani ljudje pravice ne jemljejo v svoje roke, ampak jo prepuščajo institucijam, ki so za to poklicane. Če te ne funkcionirajo, kot bi morale, o tem razmišljajo na volitvah. Če je to zate pridiganje – tvoj problem.
Ja joli drži da policija pride popiše in gre.Ampak ne pozabi da vsakokrat dajo prijavo zaradi rušenja javnega resa in miru.Da pa bo fant obravnavan pri sodniku za prekrše pa traja kar nekaj časa.ga bo že izučilo.Hm kako smo si ljudje različni.Jaz pa nimam rad če je vse mirno in tiho pa nisem šmrkavec star 20 let.
Tudi jaz se srečujem z podobnim problemom. Z razliko, sosed nad nami ni mulc ampak naj bi bil zrela tridesetletna oseba.
Gospod nabija glasbo s subom tudi po 22h, vendar vsakič le v kratkih presledkih, tako da če bi klicala policijo…Bi rekli, da se mi meša.
To navado je imel že prej. Po rojstvu mojega otroka pa je bil mir.
Pred kakšnim mesecem je zopet začel nabijati. Lahko tudi kaj prej, samo da nisem opazila.
Dojenček spi v naši spalnici, saj drugje nimamo prostora, stanovanje je premajhno, da bi njegovo posteljco prenašali drugam.
Prijazni sosed, pa nabija točno nad njegovo glavo, saj ima svoj “DJ studio” nad našo spalnico.
Vzadnič si je celo dovolil nabijati muziko ob polnoči in to le za nekaj sekund, toliko, da tebe in otroka zbudi.
Nekoč sem otroka dala spati ob 19h. On pa je začel nabijati ob 20h. Ko sem bila že pripravljena oditi do njega, na vrata, je prenehal. Razbijanje je trajalo le cca. pol minute. In potem celi večer nič več. Moj otrok pa je bil preplašen, jokal vse do 23h.
Kaj naj storim? kličem policijo, ko je že vse tiho, brez dokazov?
Forum je zaprt za komentiranje.