Hej, Babi!
Zivjo, Babi!
Sele danes sem spet prijadrala na i-net; odkar je tako lepo vreme, se vse dni s tamalckom potepava zunaj, zvecer pa potem oba padeva dol in tako ne grem nic na forum.
Hvala za prekrasen zelenjavni recept in hvala za vse opombe v zvezi s torto.
Ta vikend bom poskusila se enkrat, po tvoji verziji, izpopolnjeno, tako da jo do roj. dneva res, kot sem ti ze omenila, nastudiram in izpilim v nulo.
Se to me zanima: si ti biskvit, kot sva se ze pogovarjali, pekla na peki papirju ali kako drugace?
Meni se je, ce se spomnis, biskvit malo prijel, kljub temu, da sem pekac izdatno namazala z margarino.
Ne bi pa rada videla, da rezem torto s papirjem vred (kot si ze predlagala)! Bo torej OK, tudi ce jo pustim ohladiti se na papirju (s kremo vred), potem pa pocasi vse skipam na pladen – ali pa predlagas morda kaj drugega?
No, hvala za vse nasvete in se priporocam spet za kak dober testeninski recept!
Aja, o tem, da so mi bucke uspele, sem ze pisala, delala sem jih po tvojem receptu, samo na preprazenem cesnu itd, moz je rekel, da odkar se s tabo “druzim”, res bozansko kuham, haha. Po tvoji zaslugi.
In se zo: so bucke na cesnu boljse kot na cebuli, a ne? Sem ze delala oboje, pa mi je tvoja verzija neprimerno boljsa!
Zdaj pa zares adijo!
Vesna
Hej,Vesna,ves , sem si kar mislila,da uzivas s tamalckom.To je glavno!
V zvezi s torto.Biskvitno maso sem dala na peki papir.Seveda ti ne mores rezati s peki papirjem,mi smo bili sami domaci.Svetujem ti,kot si ze sama mislila,da vse naredis in potem skusas spraviti na cimbolj raven pladenj.Ko vzames iz pecice,pa le polozi nekaj casa na 4x prepognjeno kuhinjsko krpo.To je star trik,mogoce ti bo para le pomagala,da se bo lepse odluscilo.Povprasaj se Lino,kako je ona pekla in vzela iz modela.Tudi ona je danes poslala post o tej torti.Saj imas tortni model s snemljivim obodom?Ti je na obodu tudi kaj ostalo?
O buckah pa tole.Od nekdaj delamo s petersiljem in cesnom.Vidim,da so si recepti raznih krajev Slovenije precej razlicni.Verjetno so tudi dobri,a mi smo navajeni tako.Zelo pa so mi vsec kumarice v smetanovi omaki,ki sem jih jedla na Stajerskem.Sama jih se nisem delala.Saj bo v kratkem kaj na postu -sezona se bliza.Pri buckah pa se to.Vedno imam doma omake Barilla ali Agnesi(so najrazlicnejsih okusov),ce je kdaj sila.Zlico ali dve dam vcasih na koncu med bucke namesto paradiznika.
Pri receptu z zelenjavo ,ki jo prazim separe pa poprazim debelejse rezine cebule,kar se zelo ujema s paprikami in melancani.Recept,ki sem ga ze napisala.
Si poskusila podrgniti cesen po popecenih kruhkih? Zanimivo,da smo na Ceskem
v pivnici tudi dobili popecene kruhke in cesen,seveda brez olivnega olja in paradiznika.
Se to,pozabila sem poudariti,da vso zelenjavo delam na olivnem olju.
Lepo se imej babi
Torej, jaz sem vse skupaj pustila v pekaču; namreč, držala sem se tistega originalnega recepta od Ele (če se ne motim). Na dno modela sem dala krog iz peki papirja in ga malo naamstila, po obodu nič; ni se prijelo in se je dalo lepo rezat, sploh drugi dan, ko se je krema lepo strdila. Medtem ko se je podloga pekla, sem naredila kremo in sem jo vlila kar na še precej toplo pečeno testo. Menim, da je Ela tako mislila, ko je takrat rekla, da imaš torto v pol ure v hladilniku. Na tak način je to mogoče. Model z obodom vred je potem romal v hladilnik za čez noč; obod sem snela tik preden sem jo ponudila in se je dalo lepo rezat.Torta je bila zelo dobra, krema se je strdila in tudi biskvit je bil mehek. No, to je moja izkušnja, po moje pa ni nič drugače tudi, če pustiš biskvit povsem ohladiti in ga daš ven iz modela, vendar je potrebno potem nekako namestiti okoli krožnika obod-krema se bi po moje brez tega razlila.
Pa še nekaj, zakaj kdo ne da recepta na kulinariko (net), da ga poskusijo še drugi?!
Tudi jaz sem naredila torto v soboto-zelooo dooobra je, hitro narejena….Kuharico so pohvalili-sem kar zrasla kar za par cm.
Smo imeli ene prijatelje na kosilu, ki ne jejo mesa, pa sem naredila špinačno lazanjo s paradižniki, velikooo skledo solate (rukola, zeleni radič in redkvice-vse z domačega vrtička) in za povrh še kokosovo torto.
Hvala vsem forumovkam za odlične recepte in nasvete.
Lep pozdrav.
Polona
Forum je zaprt za komentiranje.