Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Hči … smrdi

Hči … smrdi

dober je eucerin v lekarni, dražji, ampak drži.

In zato, ker ti nisi navdušena nad deodoranti, morajo vsi pri tebi doma morit okolico s svojim smradom. Mater ste žvajznjene nekatere. Pa ne misli, da ti ne smrdiš.

En nasvet, gel za umivanje z benzoil peroksidom uniči vse bakterije in ne rabite nobenega deodoranta! To naneseš za par minut in spereš. To lahko uporablja, kdor želi.

Ne antiperspiranta, je škodljiv, glej, da je navaden deodorant brez aluminijevih soli. Ne zastrupljaj mladega telesa.

nelipot, ga imam za celo leto tisto malo pakungo, pa res ne smrdim več po aktivnostih.
Sem pa pomislila… a ni bolje, da se ti z njo odkrito pogovoriš, kot da bi njene prijateljice (saj vemo, kakšna so dekleta v teh letih) govorile za njenim hrbtom, da smrdi ali pa jo klicale smrdljivka in še kaj v povezavi z njenim imenom. Pač to je grozno in ravno to tvegate. Ali še huje, da jo kak fant zavrne, ker smrdi. Ne se no hecat, take stvari jo lahko zaznamujejo. Vplivajo na njeno nadaljnjo samozavest in razvoj. Če se ti lepo pogovoriš z njo, pa ji ne bo hudega. Ampak imej filing, ne je spravit v zadrego. Povej ji, ko jo boš objela, da ima močan vonj, da naj se sama povoha, kako ji je in ji predlagaš da gresta po nov deodorant, ker star očitno ne deluje (izgovori se na deodorat). Normaliziraj! Povej, da je to povsem normalno, da tudi ti moraš uporabljat deodorant, da v puberteti, je stanje drugačno zaradi hormonov, ko bo odrasla, bo morda celo bolje, ampak vsi rabimo deo. Pa povej ji, da je fajn, da poskusta ta vonj odpravit, da bo v šoli dišala.
Srečno obema

Borutalko deo roll-on ne pušča vlažnega filtra, ampak se vpija. Je priejten za nosit in zelo dobro deluje. Pušča pa sled na majicah, to pa žal ja.

Obstajajo bolezni, ki usmrajujejo švic. V eni epizodi ameriške oddaje “Redke bolezni” je ena punca od pubertete naprej trpela do obisti, celo bezgavke pod pazduhi si je dala odstraniti. Smrdela je skoraj po urinu. Malo pred 30 letom je prišla od zdravnika, ki je postavil pravo diagnozo in šele z zdravili je lahko začela živeti normalno brez vonja.

In zato, ker ti nisi navdušena nad deodoranti, morajo vsi pri tebi doma morit okolico s svojim smradom. Mater ste žvajznjene nekatere. Pa ne misli, da ti ne smrdiš.
[/quote]

V katerem jeziku naj ti napišem, da ne smrdimo
ker se redno tuširamo s trdim milom brez strupov, da ti bo jasno? Sicer pa smo v družini športniki in se tuširamo 2x dnevno, tako da si glede mojega vonja lahko oddahneš. Pač nismo pro-francosko usmerjeni. Preberi si, kateri narod je izumil parfume in zakaj :))

Je včasih treba kaj prebrati in se izobraziti. Biologija je zanimiva stvar. Znanost pravi, zakaj med drugim najstniki oddajajo tak močan in neprijeten vonj. Ta vonj naj bi jih varoval pred incestom v družini. Dojenčki in otroci staršem dišijo celi, kasneje v puberteti pa mamam dobesedno smrdijo najstniki in očetom najstnice. Prične se to v obdobju, ko se otroci začnejo izogibati našim objemčkom in poljubčkom.. Očitno si smrdijo tudi med seboj. Ljudje si tudi partnerje izbiramo po vonju…

ker se redno tuširamo s trdim milom brez strupov, da ti bo jasno? Sicer pa smo v družini športniki in se tuširamo 2x dnevno, tako da si glede mojega vonja lahko oddahneš. Pač nismo pro-francosko usmerjeni. Preberi si, kateri narod je izumil parfume in zakaj :))

Je včasih treba kaj prebrati in se izobraziti. Biologija je zanimiva stvar. Znanost pravi, zakaj med drugim najstniki oddajajo tak močan in neprijeten vonj. Ta vonj naj bi jih varoval pred incestom v družini. Dojenčki in otroci staršem dišijo celi, kasneje v puberteti pa mamam dobesedno smrdijo najstniki in očetom najstnice. Prične se to v obdobju, ko se otroci začnejo izogibati našim objemčkom in poljubčkom.. Očitno si smrdijo tudi med seboj. Ljudje si tudi partnerje izbiramo po vonju…
[/quote]Smo izjeme, ki nam je jasno in ne tečemo in ponižujemo umiti in čistih otrok z deodoranti.
Čas za deote, je tam po petnajstem letu in še to samo stike, ker pršila povzročajo raka na dojkah, oziroma bezgavkah.

[/quote]

Kaj ne smrdite? Seveda smrdite, saj si sama nalisala, da drug drugega kar naprej pošiljajo pod tuš. In da vsak samo druge zavoha, sebe pa ne. Torej tudi ti sebe ne vohaš, te pa zavohajo ljudje v okolici. In kaj zdaj? Ne uporabljate deodoranta, da ne bo prišlo do incesta? Zaradi mene si lahko tako načitana, da ti pri ušesih ven gleda. Dejstva, da zasmrdiš, ko zašvicaš, s tem ne boš spremenila. Tvoji mali dihurji pa tudi ne.

Nič novega. Tvoja hčerka prihaja v puberteto. Za pubertetnike je značilno, da oddajajo zelo močan vonj. Poleg higiene je treba deklici kupiti deodorant (najboljše tak, ki nima vonja). Pomaga tudi, če se pod pazduhami namaže z limoninim sokom.
Ta “smrad” potem v nekaj letih mine sam od sebe.

Pri nas je zelo pomagala krema Lidera. Naj poiskusi še to

Pozdravljena. Sama sem imela isti problem sprobala skoraj vse živo nič ni pomagalo. Potem pa sem zasledila deodorant Adidas meni osebno je ful pomagal. Sem se pa s tem smradom dajala vse do 17ga leta. Je pa res da cez cas zgine. Tako da upam da resite ker vrjamem da kod hčeri kod vam je neprijetno. Lp

Po tuširanju naj si rahlo vtre sodo bikarbono pod pazduhe… Nič kenije… Pa bo 😊

Pozdravljena,

popolnoma te razumem…enako težavo sem imela s svojim sinom in ja…smrdijo… Seveda je to zaradi hormonov (puberteta) in žal ne pomaga noben dezodorant… Mi smo to težavo rešili z navadnim talkom…ko se umije, stušira si nanese malo talkota (tistega za dojenčke, v prahu) pod pazduho in to je to. Pri nas deluje…

Tvoja hčer bo rabila, da malo shujša. Ne poznam NOBENE suhe osebe ne m, ne ž, da bi smrdela po švicu kar samo od sebe … vem pa za kar nekaj debelih oseb, ki se potijo že, če se samo malo premaknejo. Probaj jo vzpodbuditi, da bi se začela kaj s športom ukvarjati, da shujša.

Kako se motiš! Tudi suhi imajo lahko še kako neprijeten vonj. Pomembna je prehrana, kvaliteta oblačil in predvsem higiena.

Hormoni v puberteti imajo pri vsem pomemben vpliv.

kaj ste nori, kake glupe nasvete dajete eni.
soda ima visok pH, kot detergent ali še bolj in NI PRIMEREN ZA DIREKTEN NANOS NA KOŽO ALI LASE
isto kot če bi ji rekla, da naj se s cetom namaže.

Ojoj, to pa se zelo motiš. Moja sošolka v srednji šoli, zelo vitka, idealna postava, smrdela pa za znoret. Se je redno tuširala in preoblačila, a dokler je nismo prepričale v uporabo deodoranta, je cel prostor napolnila s svojim zoprnim vonjem. Sedaj pa imam sodelavca. Prav tako tanek kot glista, pa zelo smrdi, ko zašvica.

Sode pa nikar na kožo, saj je soda zelo agresivna (pomisli, kaj naredi s kožo, če stopi še vodni kamen). Ti lahko iz lastne izkušnje potrdim, saj sem to pred leti tudi sama preizkusila. Vse mi je razžrla, koža se mi je vnela, peklo je ko hudič.

Poskusi s krisatlnim kamnom. Dobi se ga v dmu. Uporaba piše na etiketi. Pa naj kombinira z deodorantom.

In kaj ni jasno pri besedi smrdi. Uporabljeno je kot fakt, ne kot zaljivka. In zenska sprasuje za nasvet, ne za kritiziranje. Eni tle ste res hudi negativci za katere dvomim da majo pred svojim pragom vse poslihtan.

Kakšni predsodki! Imam hči najstnico malo pod spodnjo mejo normalne teže in ko zašvica smrdi.
Mislim, da so to hormoni. Najbolj pomagajo oblačila brez sintetike, več pitja vode, redno umivanje. Pomaga ji tudi, da se vsaj enkrat dnevno fajn prešvica in potem stušira.

Pa bog ne daj, da se brije. To je bilo preživeto že v času moje mladosti. Dlake se dajo odstranit na velik bolj učinkovit način.

Nehajte, raka povzroča, beri raziskave

Kakšni predsodki! Imam hči najstnico malo pod spodnjo mejo normalne teže in ko zašvica smrdi.
Mislim, da so to hormoni. Najbolj pomagajo oblačila brez sintetike, več pitja vode, redno umivanje. Pomaga ji tudi, da se vsaj enkrat dnevno fajn prešvica in potem stušira.

Pa bog ne daj, da se brije. To je bilo preživeto že v času moje mladosti. Dlake se dajo odstranit na velik bolj učinkovit način.
[/quote]

Bolj učinkovito in bolj strupeno a ne

Nehajte, raka povzroča, beri raziskave
[/quote]

Saj ga tudi sevanje, pa vidim, da vseeno uporabljaš računalnik in tvoji otroci verjetno prav tako, pa pametnih telefonov je tudi polna hiša, kajne? In še kaj bi se našlo.

Bolj učinkovito in bolj strupeno a ne
[/quote]

Sploh ni res. Voskanje z izdelki iz naravnih sestavin ni prav nič strupeno. Pa tudi navadno puljenje z depilatorjem ne. Boli ko hudič, strupeno pa ni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close