Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Hči nama umira v domu starejših občanov

Hči nama umira v domu starejših občanov

Odgovor na objavo uporabnika
anonimno465, 03.02.2024 ob 08:39

ce bi bila zaposlena bi, najela, za ure zaposlitve, negovalko  nikakoooor ne bi dala otroka. dom, tiste razmere tam, ker tam veeem da ni dovolj dobro poskrbljeno za cloveka, ki rabi celostno oskrbo.

ne bi imela te vesti otroku to narediti

Če-je. Če bi imela čas bi z veseljem pomagala, če bi imela jaz denar bi ti sigurno dala nekaj … ČE

ČE ČE ČE

anonimno465, 02.02.2024 ob 23:38

ja izjeeemoma so lahko tudi mlajsi, sicer je uraden pogoj 65 let pise na strani gov. si

bi je pa zeloooo cudno,, da dva mobilna in ocitno samostojno spodobna starsa dasta tako hudo bolno hci v dom in ne skrbita zanjo.

Ne vem kdo ima vest kaj takega narediti.

Ja tak ki v službo hodi, a ne. Kje boš dobil nekoga 365 dni na leto za 8 ur pomoči?

Pa še to, kaj če ma kanilo, kaj če jo po sondi hranijo, ima kateter? Daj to kar nekomu za menjat pa čistit, parkrat se bo sigurno kje zakompliciralo.

vseee se dobi, če le iščeš in imaš željo,

in če imaš denar takšno oskrbo v sdoju plačati imaš tudi za negovalko za čas tvoje službe popoldan pa sam skrbiš za lastnega otroka…

in nehajte z dvigovanjem, sploh ob dejstvu,da je napisala,da je uboga hči od bolezni že čisto shirana…

gotovo je k shiranju pomagalo tudi vsaj delno bivanje v dsoju-  tam gotovo nima tako popolne oskrbe kot bi jo lahko imela drugje (če ne drugega že samo zaradi manjka kadra, pa vemo,da se mnogokaj lahko dogaja po dsojih za zaprtimi vrati sob) –  ala tudi hospic kot so omenili ljudje tukaj…

vse to je bolj primerna oskrba za ljubo hči kot pa jo vtakniti v dso. Oprosti in potem ji hodiš samo na obisk, ostalo pa sama se poslavlja, v samoti , v tisti sobi tam… groooza

marička obstajajo številne druge možnosti od bolnišnične oskrbe, do negovalnih bolnišnic, itd… če potrebuje zdravniško oskrbo bi morala biti v bolnici in ne v dsoju…

Si morda kaj podobnega izkusila? Bruha se mi od takih kot si ti

Anonimno 808, 03.02.2024 ob 09:27

i787zi, 02.02.2024 ob 22:32

Danes sva bila na obisku v domu starejših občanov. Nemočno sva opazovala, kako nama najina 30 let stara hči umira pred očmi, kako odhaja s tega sveta. Povsem oslabela je že in nima nobenih mišic več. Cele dneve leži v bolniški postelji. Žalostna sva.

In kaj ti budalo babje delaš na tem monu in idiotom pišeš?

Zakaj je nimaš doma fuksa nasposobna.

Abonimno 808 butec

ALS ?

Tašča je to imela, gledaš kako človek propada pa nič ne moreš narediti…

Upam, da te ne poznam, ker tako žleht osebe si pa res ne želim imeti med znanci. Katastrofa od karakterja.

rak

v dso pa zato, ker ne moremo skrbeti zanjo, saj jo je treba prestavljati z vozička v posteljo, itd, midva imava pa oba težave s hrbtenico.

Te kure, ki obsojajo se za svojo rit ne znajo poskrbeti.

Sramujte se, ker obsojate, pa ne poznate situacije.  Zenski je ocitno tezko in ce nimate lepe besede ali pa pomoci raje zaprite kljune, ker ne veste kdaj lahko kaj takega vas obisce in se boste svetnice lahko dokazale.

Sočustvujem z vami, obenem pa sem zgrožena nad ljudmi, kako so lahko žleht i brez empatije.

Ne očitajte si nič, za hčerko ste naredili, kar ste zmogli. Obiščite jo vsak dan, povejte ji, da jo imate radi in da vez z njo ne bo nikoli prekinjena.

Želim vam veliko moči in poguma. Upanje umre zadnje. Vse dobro. Objem.

i787zi, 03.02.2024 ob 12:53

rak

v dso pa zato, ker ne moremo skrbeti zanjo, saj jo je treba prestavljati z vozička v posteljo, itd, midva imava pa oba težave s hrbtenico.

Sočustvujem z vami. Prav sem si zamislila, kako vam more biti. Božajte jo, ji kaj lepega govorite.

zgodba je grozna, samo vse bolj sumim da je nekdo tako bolan v glavo, da si to izmusljuje… namrec ne gre skupaj, sama kost in koza je, nima nic vec misic, cele dneve lezi v bolniski postelji to dvoke zadnje so besede zapisane s strani avtorice…

in zdaj pisari, da ne more dvigniti cloveka, ki je v bistvu kost in koza, ker da j9 je treba dajati na vozicek… kako ce he orej napisala, da je skozi v postelji….

oprosti nekdo si hudo izmisljuje ocitno… in predno koga obtozite neempatije raje malo zlozite besede avtorice skupaj…

empaticen je tisti, ki se mu hci smili.

Anonimno465, 03.02.2024 ob 10:13

vseee se dobi, če le iščeš in imaš željo,

in če imaš denar takšno oskrbo v sdoju plačati imaš tudi za negovalko za čas tvoje službe popoldan pa sam skrbiš za lastnega otroka…

in nehajte z dvigovanjem, sploh ob dejstvu,da je napisala,da je uboga hči od bolezni že čisto shirana…

gotovo je k shiranju pomagalo tudi vsaj delno bivanje v dsoju-  tam gotovo nima tako popolne oskrbe kot bi jo lahko imela drugje (če ne drugega že samo zaradi manjka kadra, pa vemo,da se mnogokaj lahko dogaja po dsojih za zaprtimi vrati sob) –  ala tudi hospic kot so omenili ljudje tukaj…

vse to je bolj primerna oskrba za ljubo hči kot pa jo vtakniti v dso. Oprosti in potem ji hodiš samo na obisk, ostalo pa sama se poslavlja, v samoti , v tisti sobi tam… groooza

Za anonimno 465

Kaksna hudobna, žleht tercialka si, vse veš, kako bi drugi morali, bi drugim narekovala kako bodo živeli pa z njihovim časom upravljala kot boš ti rekla…

anonimno799, 03.02.2024 ob 13:40

zgodba je grozna, samo vse bolj sumim da je nekdo tako bolan v glavo, da si to izmusljuje… namrec ne gre skupaj, sama kost in koza je, nima nic vec misic, cele dneve lezi v bolniski postelji to dvoke zadnje so besede zapisane s strani avtorice…

in zdaj pisari, da ne more dvigniti cloveka, ki je v bistvu kost in koza, ker da j9 je treba dajati na vozicek… kako ce he orej napisala, da je skozi v postelji….

oprosti nekdo si hudo izmisljuje ocitno… in predno koga obtozite neempatije raje malo zlozite besede avtorice skupaj…

empaticen je tisti, ki se mu hci smili.

Za anonimno799

Kolikokrat si dvigovala odraslega človeka, četudi je kost in koža? Ko ga boš probala prestavljati s postelje na voziček in obratno pa povej s kakšno lahko to gre… Pa kako enostavno je menjavati plenice, pa splošna nega, pa… Gotovo si vse to delala ker vidim, da se zelo dobro spoznaš kako z lahko to gre… Najlažje je pametovati takim, ki pojma nimajo… Najlažje je obrekovali in obsojati….

Kakšna zdravila dobiva? Najprej to preverite.

No, kake komentarje mate eni. Hčerka je stara 30 let, torej sta oče in mama razmeroma mlada in hodita v službo.  Če je bila sprejeta v DSO, potem je že nekaj na tem, da je hčerka popolnoma odvisna od tuje nege in pomoči, kar pomeni, da bi eden od staršev moral pustiti službo. V teh časih pa vemo, da moški ne zaslužijo dovolj za tako življenje. Jaz ne obsojam.

Verjamem, da vama je težko, kar nepredstavljivo bi rekla. Verjamem, da če bi lahko karkoli naredila, da bi ji bilo bolje, da bi to naredila, vendar se enostavno ne da. Včasih ne gre, pa četudi bi radi. Usode so krute, vendar pravijo, da kar nas ne ubije, nas utrdi. Želim vama moč, da se spopadeta z vsem kar vaju še čaka, ker verjamem, da sta že veliko skozi dala.

Spet se je pokazalo kako grdi so levičarski volilci, 400 000 idiotov misli da je pametnih, naredili pa so najbolj nespametno potezo, misli so da so zjebali samo druge, počasi, počasi jim prebija kako so zjebali sebe, nevoščljivost, privoščljivost slabega je njihova lastnost.

Limonca 79, 03.02.2024 ob 08:22

Hudo obdobje za vaju. Najbrž traja že nekaj časa. Pomirita se z mislijo, da sta zanjo storila vse in da si ne zasluži takšnega življenja. Spustita jo in ji povejta naj odide tja kjer ji bo lepše kot ji je tu.

Želim vama veliko moči in vama pošiljam objem.

Nagovarjanje k evtanaziji je kaznivo dejanje.

Ko pride bolezen, nas pusti zaprtih ust.

Kdor tega ni doživel, naj ne nabija neke svoje lajne.  Lajne od zdravega človeka so najbolj bedne.

Za avtorico, bodite čimveč ob svoji hčerki in ji dajte vedeti, da jo imate radi. Upam da boste imeli pogum  in moč še naprej ob spremljanju vaše hčerke, ne glede na vse. Vse dobro vam želim. Držite se.

Tudi jaz umiram in jih imam 40 let. Sem sama in nimam nikogar. Kam se lahko obrnem, da me vzamejo v dom v zadnjih trenutkih življenja? Rada bi umrla mirno in spokojno.

Jaz in ti, 03.02.2024 ob 14:43

No, kake komentarje mate eni. Hčerka je stara 30 let, torej sta oče in mama razmeroma mlada in hodita v službo.  Če je bila sprejeta v DSO, potem je že nekaj na tem, da je hčerka popolnoma odvisna od tuje nege in pomoči, kar pomeni, da bi eden od staršev moral pustiti službo. V teh časih pa vemo, da moški ne zaslužijo dovolj za tako življenje. Jaz ne obsojam.

Verjamem, da vama je težko, kar nepredstavljivo bi rekla. Verjamem, da če bi lahko karkoli naredila, da bi ji bilo bolje, da bi to naredila, vendar se enostavno ne da. Včasih ne gre, pa četudi bi radi. Usode so krute, vendar pravijo, da kar nas ne ubije, nas utrdi. Želim vama moč, da se spopadeta z vsem kar vaju še čaka, ker verjamem, da sta že veliko skozi dala.

Za nego dobiš bolniško. In pomoč na domu. Vem ker sem tako skrbela za mamo. 8 mescev. Rak. Drugače je pa za take primere hospic. Ne dom starejših. V dom starejših gredo kakšni mlajši če so invalidi, ki rabijo 24/7 pomoč, ne rakavi bolniki pred smrtjo.

Tisti ki se je to temo zmislil rabi resno pomoč.

kakšen poden ste ratali ljudje. Človek človeku gnoj. To da je v DSO bi morali preslišati, saj nima nobene vloge v tej zgodbi. Point je v eni najtežjih dogodkov v življenju. Namesto da pokažete malo empatije in podpore, se takoj obesite na obrobni podatek in serete! Sram naj vas bo!

Taka zgodba se bere zelo težko. Take zadeve se nebi smele dogajati. To je grozno. Nimam besed.

Radovedna818, 28.08.2025 ob 08:02

Tudi jaz umiram in jih imam 40 let. Sem sama in nimam nikogar. Kam se lahko obrnem, da me vzamejo v dom v zadnjih trenutkih življenja? Rada bi umrla mirno in spokojno.

Težko je to prebrati, me kar stiska. Jaz se tudi borim z rakom in vem kako je to, ko ne veš koliko časa se boš. Jaz imam partnerja, ki mi stoji ob strani, drugače ne vem kako bi slo. Samo se navzdol. Sočustvujem s tabo in mi je hudo. Nasveta, ti pa ne znam dati. Topel objem???

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close