Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Hči izredno pridna v gimnaziji, a doma ne pomaga nič

Hči izredno pridna v gimnaziji, a doma ne pomaga nič

Za slovenceljske kmetavzarje so gospodinjska opravila sveti gral znanja in pridnosti. Jim daš preprosto neenačbo za rešit, jim pa možgani zaštekajo. Kmetavzarji zahojeni. Vaši hčerki ne bo treba ne kuhat ne čistit ne pospravljat, ker ni tako nesposobna kot vi. Pustite jo pri miru.

Ja pa ja de, kot hčeri od kolegice. Pri 21 letih je dala kuhat hrenovke kar v foliji…….:P
[/quote]

Hrenovke se v foliji kuhajo zato da ne razpokajo.

Dvomim, da ješ enačbe za kosilo? 😛 Ali pa jih, za vse obroke; se vidi po načinu pisanja. 😛

Hrenovke se v foliji kuhajo zato da ne razpokajo.
[/quote]

Ufff. Meni se v kozici ne razkuhajo, mogoče sem narobe delal ves čas………

Vsak kmet je volj pameten kot ti mestna srajca. Po moje še gume na avtu ne znaš napumpat, zdaj se boš pa ti nekaj hrustil…pička jedna

V proizvodnji pri nas dela ena ki je imela vse 10 na faksu. Torej menite, da ima doma eno tetko ki jih cisti in kuha in, da jo placuje s tem minimalcem kaj ga dobi.

Jaz imam eno tako doma. Naša tudi isto, rada se uči, je odličnjakinja, isto gimnazijka, a za delo doma je ista kot vaša.
Samo jaz ji rečem naredi to in to. Isto se je upirala, potem je pa nehala, ker sem bila bolj trmasta od nje. Za kuhanje me ne skrbi, ko bo imela interes , se bo že naucila. Je polno dobrih receptov na netu. Vsak bi znal skuhati.
Jaz ji naredim spisek opravil in ji ga pustim na mizi. Vseeno se mora punca navaditi na neko delo, da vidi delo, da kaj postori. Mama hoteli so zelo škodljivi za otroke. Rada bi pa videla, da bi sama od sebe videla delo. Ne da ji moram rečt, naredi to in to..

PridnaHči
– pa kaj je narobe z vami? Bo pa pač v svinjaku živela in jedla zunaj. Drgniti fuge in kuhati makarone bo lahko *** do zadnje dne življenja, če maturo zaJ* ker ta stari hočejo se čistilko, pa bo imela posledice do smrti (te *** se grdo zavlečejo). Pa a si res taka *** da še do septembra/oktobra ali pa vsaj do konca mature spomladi ne moreš počakati – saj gre na faks!
Eni ste res takšni, da si ne zaslužite pridnih otrok. Za seboj pa lahko tudi ti sama pospraviš.
Mislim halo?!?! “Na pomoč – moja piflarska hči se želi učiti za maturo bolj kot žurati in seksati, kako naj jo pripravim do slabega vedenja, da bi jo lahko kaznovala s hišnimi opravili!?!?”
Še te par mesecev počaki – kakšna mati pa si, da hočeš hčeri maturo preprečiti!?!?

Ki bo kmalu tvoja šefica.Čez par let bo imela pa pod seboj 100 ljudi…
In kje boš ti takrat?

To se mi zdi pa po svoje kjut, škoda da tudi meni ne puščaš takih obvladljivih listkov. Najbolj od vsega me je raz*******, ko je doma kdo imel idejo, da moram nekaj narediti takoj.

Berem in se čudim…
Ma vi ste resni, punca se samo uči in ne dela nič, zame to ni sprejemljivo.
Piflarji niso uporabni. Jih je veliko tudi na zavodu, tisti ki govorite o nekih bajnih službah sanjate.
Povejte mi poklic, v katerem bajno služiš, če imaš desetke na faksu.
Taki otroci so invalidi. Da se mora nonstop učiti, da dobi petice pomeni, da ni nekega potenciala. Tisti bodoči “high class” dobivajo dobre ocene, žurajo, športajo, pomagajo doma in še kaj…
Moja desetletnica obesi perilo, sprazni in napolni pomivalni stroj, zloži perilo, odnese perilo, spravi za seboj… Zadnje čase se uči kuhati.
To je po moje nek minimum, ne odstopava, z možem vztrajava, ker si želiva, da bi jo vzgojila v odgovorno odraslo osebo.

V gimnaziji se je potrebno zelo veliko učiti, sploh če želiš imeti dobre ocene.

pr nas se pa kregamo, ker preveč pospravljam in pečem, kuham, ehehe, ampak res vsak dan pomivam, kuham, pečem, ne mine dneva da nebi to delam predvsem proti večeru.

Za kuhanje se ne sekiraj. Jaz slišati nisem marala za kuhanje, ko so prišli otroci , pa sem se naučila in dobro kuham, danes je toliko receptov, da je to res enostavno, saj te vodijo po korakih. Kar se tiče ostalega, pa mogoče listek z opravili, kot je ena gor omenila.
No meni grejo na živce mamice, ki svoje hčerke pri 8 letih slikajo, kako pečejo potice itd. , Pa se hvalijo kakšne gospodinje so že. No ja, če jih res veseli, ok, ampak bolj mislim da gre za samopromocijo mamice.
Jaz sem sicer rada pospravljala, fizično delo me je razbremenilo, pogovori se z njo, nekaj mora pomagati. Naredi ji seznam opravil

V gimnaziji se je potrebno zelo veliko učiti, sploh če želiš imeti dobre ocene.
[/quote]

Se strinjam, sem hodila na gimnazijo. Ne vem, v mojih časih nas je bilo gimnazijcev veliko manj.
Tukaj gre za velik manjko v vzgoji, ta punca ima le pravice, kje so pa njene dolžnosti.
Gre za razporejanje časa, pol ure do uro na dan lahko brez težav nameni pomoči doma.
Težava je v mami, ki ji je vcepila vzorec, uči se in boš… Ta deklica se uči, ne žura in ne pomaga, ker jo je mama tako naučila. Spodbujala jo je le k učenju, če se res toliko uči, nima nekih visokih sposobnosti, je le piflarka.
V realnem življenju bo zelo neučinkovita, ker se ne bo znajdla, mama ji je povedala pravljico, saj vsi vemo, kako teče ta svet. Človek se mora znati obrniti, iskati alternative, samo z učenjem ne dobiš potrebnih izkušenj. Mehansko učenje ti v življenju ne pomaga dosti.

tukaj se pa vidi, da je večina kar hitro z mcdonaldsom zadovoljna, če je treba kaj skuhati.
Tukaj ne gre za to, kaj se bo hči naučila v življenju in česa ne, temveč predvsem za spoštovanje do staršev, ki ga tukaj ni niti za milimeter.
Če bo hči imela toliko denarja, da bo plačevala kuharico in čistilko, je trenutno v božjih rokah (kolikor mi je znano vsaj 80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ljudi v sloveniji tega nima).
Problem je, da je njej samoumevno, da starša vse naredita za njo, njej pa ni treba čisto nič. Torej sta zanjo samo služabnika in financerja.
Po mojem mnenju je zdravo, če živiš v neki skupnosti, da tudi nekaj prispevaš zraven, ne samo jemlješ.

Ki bo kmalu tvoja šefica.Čez par let bo imela pa pod seboj 100 ljudi…
In kje boš ti takrat?
[/quote]

Težko verjamem. Smo jo vmes dali v pisarno, da bi nadomeščala porodniško pa ji ni bilo kaj dosti jasno. Največja muka, če je morala dvignit telefon in se v ang pogovorit s kakšno stranko.
Pa tudi, če bo imela firmo in pod sabo 100 ljudi, bom jaz še vedno tukaj kjer sem sedaj.
Na mestu lastnice firme.

Mimogrede….za vodjo komerciale imamo tipa, ki je komaj spackal srednjo šolo, faks pa itak pustil. Ampak tip obvlada. Proda še eskimu hladilnik. In to s takšnim pristopom, da je eskim cel blažen, da je kupil tako dobro stvar od njega.

Moj sin doma cisti, pospravlja, lika, odnese smeti, kuha, pomiva, gre po nakupih, skratka je prava gospodinja. Faks pa stoji. Bo zeee eeenkraaaat.
Ko omenim faks, gre pucat.

PridnaHči
– pa kaj je narobe z vami? Bo pa pač v svinjaku živela in jedla zunaj. Drgniti fuge in kuhati makarone bo lahko *** do zadnje dne življenja, če maturo zaJ* ker ta stari hočejo se čistilko, pa bo imela posledice do smrti (te *** se grdo zavlečejo). Pa a si res taka *** da še do septembra/oktobra ali pa vsaj do konca mature spomladi ne moreš počakati – saj gre na faks!
Eni ste res takšni, da si ne zaslužite pridnih otrok. Za seboj pa lahko tudi ti sama pospraviš.
Mislim halo?!?! “Na pomoč – moja piflarska hči se želi učiti za maturo bolj kot žurati in seksati, kako naj jo pripravim do slabega vedenja, da bi jo lahko kaznovala s hišnimi opravili!?!?”
Še te par mesecev počaki – kakšna mati pa si, da hočeš hčeri maturo preprečiti!?!?
[/quote]

Bravo. Pa še naj mamica gre probat studirat ali pa delat gimnazijo, te tezke fakse mislim, pa bomo vidli pol mnenje. Da bi vidla danasnje najstnike, bi svojo objela in je ne bi mogla spustit.

Hvala bogu se uci! Njeno delo je sola! Ce bo slo tako naprej, ji sploh ne bo treba kuhat, ker si bo financno sposobna kupiti ze akuhano hrano. Peka? Haha. Danes dobis v pekarni za primerno ceno ze speceno vse od A do Z. Ce bo se naprej tako pridna, se ji v zivljenju ne bo treba ubadati z nobenimi gospodinskimi opravili. Blagor vam da imate tako pridno hcerko!

Kot ,da opisuješ identičen primer ,ki ga poznam.
Pozitivni rezultat te pridne hčere je ,da ima dobro delovno mesto.
Lena kot fuks. Nikoli ni delala,saj ji je bilo delo pod častjo.
Na račun ločenih staršev je dobila stanovanje,tako ,da je preskrbljena.

Otroke je treba naučiti delati.
Ne,da so sužnji staršem,ampak tisti,ki so brez delovnih navad ,so tudi kot ljudje prazni.

torej ta hči ne bo potem privlekla svoje familije pod mamin krov in ne bo pričakovala, da ji mama vzgaja njene otroke? Ali bo takrat normalno, ko jo bo hči prosila za varstvo, da se bo stara namrdnila kot sedaj hči, če mora smeti odnest? KOlikor jih poznam so take pijavke, pijavke vse življenje in pričakujejo, da jih starši pedenajo spred in zad dokler ne obnemorejo.
So si pa starši pravzaprav sami krivi.

Imam ogromno kolegov, ki so bili podobno vzgajani. V smislu “tvoje delo ke sola” in to je vse.
Ni se ravno dobro koncalo.

Ni vse v soli-zal. Je mnogo tudi v delovnih navadah, odgovornosti in samoiniciativnosti, ki pa jih taki ljudje ne premorejo in tako zivljenje prezivijo v zelo povprecnih sluzbah in na ramenih starsev ali partnerjev kolikor se da dolgo.

Delovne navade in obveznosti doma so osnova, uspeh v soli dodatek. Uspesni ljudje so to dvoje furali istocasno. In ravno zato so bili kasneje v zivljenju delezni boljsih delovnih mest, napredovanj in boljsih plac.

vidiš, pri nas je pa ravno obratno. Doma je zelo pridna. V šoli pa nič od nje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close