Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Hčerka pri 30ih ne želi delat vozniškega

Hčerka pri 30ih ne želi delat vozniškega

Pravi da ima za vse avtobus ali kolo. In da ne misli zapravljat za avto. Bo pa treba kam nujno it, bomo pa kaj? Čakali avtobus ali vlak?! Res me je sram, vse njene kolegice imajo izpit in avto, ona pa nič.

Moja 24 letnica ga dela sele letos.

Ostali moji so ga naredili ze pri 18ih. Ne silim.

Njena stvar

Pri nas so vsi naredili pri 18. letih.  Ceprav smo v Lj, avto uporabljamo veckrat dnevno. Fajn je biti mobilen.

Ja no, če bo kaj nujnega, bo pa taksi poklicala, a ne?

Vi ki tako preferirate avto (res me je sram, Luanda) a res tako radi uničujete naravo za vaše potomce???

Upam da vsaj istospolno usmerjene podpirate in da ste šli na referendum o družinskem zakoniku, glede na to da se heteroseksualci množite kot podgane in, da bo na svetu kmalu preveč ljudi, da bi stanje bilo še vzdržno.

Če bo kaj nujnega, boš pa ti peljala.

Naj naredi izpit, ko se sama počuti pripravljena.
Jaz sem sedaj star nekaj čez dvajset in ga še nimam (pa sem moški). Pa drugače zelo uspešen na fakukteti in precej športen (redno fitnes) in se veliko družin, ter hodim okrog – ampak se pač organiziran po svoje…

Sem poskušal delat izpit pri 19-ih – po 2. padcih in 58 urah ter stranucpred vožnjo smo doma skupaj sklenili, da še nisem pripravljen. Ker tudi če bi izpit v tretje naredil najverjetneje ne bi vozil in bi imel izpit le “na papirju”… Preprosto sem se bal vozit – moje napake pri vožnjah niso bile nikoli povezane z nerazumevanjem prednostnih cest, hitrostjo ali objestnostjo/agresivnostjo/drznostjo… Moje stalne napake so bile, da sem se preveč držal robnika (proti črti sem se bal vozit, ker mi je vedno skrbelo kaj če bi kdo pridrvel in bo vozil “čez črto”). Takrat, ko sem moral hitro reagirati (npr. hitro speljati) sem običajno odpovedal (mi je v križišču, ko bi mogel hitro zaviti pri speljevanju tudi 3-4x “crknil” avto), bolj ostre ovinke sem speljal zelo “ovalno” ker sem se bal nasprotnega vozila in skoraj pristal na pločniko,… Dejansko se v avtu nisem počutil varno in med vožnjo nisem bil sproščen in pozoren, ampak prestrašen in samozavesten… Pa drugače nisem imel nikoli bil udeležen v prometni nesreči… Tudi z drugimi prevoznimi sredstvi nimam težav – npr. letenje s potniškim letalom naravnost obužujem (sem letel okrog 50x), tam mi je celo všeč, če je kakšna turbolenca, da malo meče letalo… V avtu mi pa kot vozniku res ni bilo lagodno… Tako, da ne pritiskajte s temi izpiti se tudi brez tega preživi 🙂

Kaj ji bo izpit če nima avta?

Odgovor na objavo uporabnika
res me je sram, 09.08.2021 ob 17:22

Pravi da ima za vse avtobus ali kolo. In da ne misli zapravljat za avto. Bo pa treba kam nujno it, bomo pa kaj? Čakali avtobus ali vlak?! Res me je sram, vse njene kolegice imajo izpit in avto, ona pa nič.

Nič posebnega.Pa kaj potem.

Mene  so pr 21 “prisilili”, da sem ga šu narest. Pač to paše k osnovni izobrazbi človeka. Pa sm v 1. naredil, komentra komisije je pa bil, dober voznik pa naute nkol.

Pač ne maram avta. Ker si ujet v kabini, z motorjem pa mem zbrišeš.

Sem pa motorist…in kaj je najbl smešn? Izpit za motocikeljžblnj sem pa šele v 2.go  natedil ….

Odgovor na objavo uporabnika
Bi-Ke, 09.08.2021 ob 20:31

Naj naredi izpit, ko se sama počuti pripravljena.
Jaz sem sedaj star nekaj čez dvajset in ga še nimam (pa sem moški). Pa drugače zelo uspešen na fakukteti in precej športen (redno fitnes) in se veliko družin, ter hodim okrog – ampak se pač organiziran po svoje…

Sem poskušal delat izpit pri 19-ih – po 2. padcih in 58 urah ter stranucpred vožnjo smo doma skupaj sklenili, da še nisem pripravljen. Ker tudi če bi izpit v tretje naredil najverjetneje ne bi vozil in bi imel izpit le “na papirju”… Preprosto sem se bal vozit – moje napake pri vožnjah niso bile nikoli povezane z nerazumevanjem prednostnih cest, hitrostjo ali objestnostjo/agresivnostjo/drznostjo… Moje stalne napake so bile, da sem se preveč držal robnika (proti črti sem se bal vozit, ker mi je vedno skrbelo kaj če bi kdo pridrvel in bo vozil “čez črto”). Takrat, ko sem moral hitro reagirati (npr. hitro speljati) sem običajno odpovedal (mi je v križišču, ko bi mogel hitro zaviti pri speljevanju tudi 3-4x “crknil” avto), bolj ostre ovinke sem speljal zelo “ovalno” ker sem se bal nasprotnega vozila in skoraj pristal na pločniko,… Dejansko se v avtu nisem počutil varno in med vožnjo nisem bil sproščen in pozoren, ampak prestrašen in samozavesten… Pa drugače nisem imel nikoli bil udeležen v prometni nesreči… Tudi z drugimi prevoznimi sredstvi nimam težav – npr. letenje s potniškim letalom naravnost obužujem (sem letel okrog 50x), tam mi je celo všeč, če je kakšna turbolenca, da malo meče letalo… V avtu mi pa kot vozniku res ni bilo lagodno… Tako, da ne pritiskajte s temi izpiti se tudi brez tega preživi 🙂

Večino tvojih težav rešiš z vajo, saj le vaja in razmišljanje ti dasta občutek kje se avto nahaja in kako se obnaša ter posledično kako ga upravljati. S tem dobiš občutek domačnosti in samozavest.

Treba se je zavedati, da s pridobitvijo izpita dosegaš minimalne kriterije, varnega upravljanja z avtom. In nihče po končani izpitni vožnji ni nek ekspert.

Koliko je avto pomemben je odvisno tudi od tvoje lokacije kjer živiš. V Londonu je javni transport tako dobro razvit, da izpta in avta niti ne potrebuješ. V Ljubljani se da živeti brez tega, v neki vukojebini si “polnoleten” ko narediš izpit za avto.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close