Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Hčer je noseča

Hčer je noseča

Hči ima psihične motnje, a ima sredstva za preživljanje,

Odgovor na objavo uporabnika
Hijacinta, 02.01.2022 ob 21:55

Najmlajša hčer je z našo družino prekinila vse stike, sploh ni z nobenim v kontaktu ne z bratom in ne s sestrama. Posledično pa tudi z nama z možem. Najmlajša je bila vedno nekako zapostavljena iz strani otrok, tudi skregali so se velikokrat, vcasih res grozno. Problem je, da se noben ne zadrzi in kar bleknejo in od tu so nastale nepopravljive zamere.

Hcer je zamerila vsem, se od vseh odmaknila in od takrat ne vosci nikomur več za rojsnti dan, ne novo leto ne nic. Preselila se je v drug kraj, kar dalec od nas. In danes izvem, od tretje hcere, da je na instagramu videla, da je najmlajša hci noseča. Prva od mojih 4 otrok bo dobila otrocicka. Sem zelo vesela zanjo po drugi strani pa zalostna, ker nimamo vec kontakta, niti ne zeli ga vec, ker se ne javlja ne telefon, ne vemo niti kje tocno zivi ne nic.

Ja če starši na lep način ne prekinete popkovino jo tamladi na silo strgajo,… tak odkrit pogovor, ki ti, da občutek veliko šteje kako se ta vez pretrga, me prav zanima od koga se je naučila takega od nods, govorim iz izkusenj, pusti jo in jo čakaj odprtih rok za vsak slučaj ✌️

Pri nas je bilo podobno. Brat je bil poveličevan, si dovolil marsikaj , naju fizično in psihično maltretiral s sestro, poniževal,  jaz sem bila tista nebodigatreba, druga sestra isto. Brat je ves čas govoril da bo vse dobil, vodil naprej kmetijo … Na koncu je pokazal svoj karakter, bil izredno nesramen do staršev, ko sta ostarela, ju ni pogledal,   s starši prekinil, ker jim je zameril ne vem kaj vse, polno enih zamer, A sam sebe ni videl, samo druge. On je lahko vse rekel, drugi ne smemo nič.Hči je naredila kar je naredila, vsak zase ve, in za to odgovarja. In za to niso krivi  samo starši, jaz vem v  našem primeru, da nista starša bila kriva. In lahko bi se jaz držala, pa se nisem, ker sem bolj zrela oseba,. Življenje je kratko in prekiniti stike z družino je nekaj najgršega. Škoda. Mogoče jo bo kdaj pamet srečala, mogoče ne. Jaz z bratom tudi nimam stikov, že več kot desetletje, si jih ne želim, ker z njim s ne da, zmore le zmerjanje in očitanje. Sploh ko sem jaz dobila kmetijo in mi je to zameril do groba. Starši so pa nekaj drugega. Ne moreš s starši prekiniti. Ajde s sorojenci,s starši pa ne.

lunca zadnji krajec, 02.01.2022 ob 22:52

Le kakšna mati si, da ne veš, kje živi tvoj otrok? Na vsak način poskusi izvedeti in najdi kontakt s hčerko. Sigurno te potrebuje!

Le kje sta z možem popolnoma pogrnila pri vzgoji? Sta delala razlike? Tega nikakor ne morem razumeti.

Oprosti, če sem bila preveč odkrita.

Ocitno je NE potrebuje. Za kaj tocno bi jo pa potrebovala? Bo sla rodit namesto nje? Ima ze razlog, da je sla. In da ne pove kam. Je odrasla, ostalih se ne tice.

A se vprašate zakaj .Se ji je vrjetno slabo godilo pa se odstranila od sovražnikov.Jaz bi isto stirila.Ljebši so vam vsi drugi otroci kot pa ona

Tako je prav ste napisali.

Pri nas je bilo podobno. Brat je bil poveličevan, si dovolil marsikaj , naju fizično in psihično maltretiral s sestro, poniževal,  jaz sem bila tista nebodigatreba, druga sestra isto. Brat je ves čas govoril da bo vse dobil, vodil naprej kmetijo … Na koncu je pokazal svoj karakter, bil izredno nesramen do staršev, ko sta ostarela, ju ni pogledal,   s starši prekinil, ker jim je zameril ne vem kaj vse, polno enih zamer, A sam sebe ni videl, samo druge. On je lahko vse rekel, drugi ne smemo nič.Hči je naredila kar je naredila, vsak zase ve, in za to odgovarja. In za to niso krivi  samo starši, jaz vem v  našem primeru, da nista starša bila kriva. In lahko bi se jaz držala, pa se nisem, ker sem bolj zrela oseba,. Življenje je kratko in prekiniti stike z družino je nekaj najgršega. Škoda. Mogoče jo bo kdaj pamet srečala, mogoče ne. Jaz z bratom tudi nimam stikov, že več kot desetletje, si jih ne želim, ker z njim s ne da, zmore le zmerjanje in očitanje. Sploh ko sem jaz dobila kmetijo in mi je to zameril do groba. Starši so pa nekaj drugega. Ne moreš s starši prekiniti. Ajde s sorojenci,s starši pa ne.

joooj, tu je ene zmede…

brat vas je FIZIČNO in PSIHIČNO maltretiral in vi v vaših starših ne vidite NOBENE KRIVDE??

vam ne pride na misel, da pravila in vzdušje v družini postavljajo starši??

vam ni jasno, da če se nad enim otrokom vrši kakršnokoli nasilje, da je DOLŽNOST staršev, da za otroke poskrbijo, jih ZAŠČITIJO in nasilje preprečijo in prekinejo?

kaj je pri vas vaš brat, ki je bil otrok kot vi, vodil vašo družino?

potem ko sta ostarela, ju ni pogledal… prekinil… zamere… mislite, da otrok zameri staršem kar tako? brez neke osnove? mislite, da otrok prekine stike s starši za brez veze? kjerkoli se to zgodi, je VEDNO KRIVDA na strani STARŠEV! noben otrok, s katerim so starši lepo delali, ne bo prekinil stikov z njimi!

in potem vaše mišljenje, da ne moreš prekiniti stikov s starši… da je to nekaj najgršega? a res? da gremo malo v skrajnost, da boste lažje razumela: oče posiljuje hčerko od njenega otroštva dalje. ko odraste prekine stike s starši. je to grdo od nje? kaj bi morala – kar brezpogojno spoštovati očeta?

mogoče bo nosečo hčerko kdaj pamet srečela?? jo je že srečala. sedaj upamo, da bo pamet srečala njeno mamo, da bo kaj popravila in se borila za odnos z njo!

mi je žal, ampak ti vaši pogledi kažejo, da ste zelo daleč od zrelosti.

pa še to:

pusti jo in jo čakaj odprtih rok za vsak slučaj ✌️

ne pusti jo čakaj,

če si mama, se boriš za svojega otroka!

no, 05.01.2022 ob 12:27

joooj, tu je ene zmede…

brat vas je FIZIČNO in PSIHIČNO maltretiral in vi v vaših starših ne vidite NOBENE KRIVDE??

vam ne pride na misel, da pravila in vzdušje v družini postavljajo starši??

vam ni jasno, da če se nad enim otrokom vrši kakršnokoli nasilje, da je DOLŽNOST staršev, da za otroke poskrbijo, jih ZAŠČITIJO in nasilje preprečijo in prekinejo?

kaj je pri vas vaš brat, ki je bil otrok kot vi, vodil vašo družino?

potem ko sta ostarela, ju ni pogledal… prekinil… zamere… mislite, da otrok zameri staršem kar tako? brez neke osnove? mislite, da otrok prekine stike s starši za brez veze? kjerkoli se to zgodi, je VEDNO KRIVDA na strani STARŠEV! noben otrok, s katerim so starši lepo delali, ne bo prekinil stikov z njimi!

in potem vaše mišljenje, da ne moreš prekiniti stikov s starši… da je to nekaj najgršega? a res? da gremo malo v skrajnost, da boste lažje razumela: oče posiljuje hčerko od njenega otroštva dalje. ko odraste prekine stike s starši. je to grdo od nje? kaj bi morala – kar brezpogojno spoštovati očeta?

mogoče bo nosečo hčerko kdaj pamet srečela?? jo je že srečala. sedaj upamo, da bo pamet srečala njeno mamo, da bo kaj popravila in se borila za odnos z njo!

mi je žal, ampak ti vaši pogledi kažejo, da ste zelo daleč od zrelosti.

Jaz pa se ne strinjam. Toliko otrok je skreganih s starši, pa ko začneš kopati malo globje, ugotoviš da se ljudje dostikrat naprdnejo, sploh ne pridejo do dna zadevam. Leta minevajo, vedno težje je narediti korak, da se spet zbližaš. Dokler nekdo ne umre. Poznam tak primer, moja prijateljica, , na mamin pogreb niti ni šla hči, čez leta pa se je začelo sekiranje. Pa jo mama ni mučila, ni posiljevala, dobila  je kar nekaj dediščine. Skoraj isto kot brat ki je skrbel za starše. Kljub vsemu starši niso delali razlike in so tudi njej napisali dediščino.  Enkrat sem se z njo poskusila pogovoriti, da naj mamo vsaj pokliče, potem je mama umrla. Konec , prepozno da narediš korak naprej. Čudni smo ljudje postali, toliko enega sovraštva, nekih travm, zamer. Pa dajmo ni biti malo bolj zreli. Meni tudi niso moji starši top, ampak so moji starši m, jih jemljem kot take kot so. Vem da so mi želeli dobro in da so se trudili.

in s čim konkretno se v tem zapisu ne strinjaš?

pogovarjamo se o noseči punci in mami, ki jo je kar pustila in ne ve niti kje je.

moj odgovor, ki ga citiraš pa je namenjen Wertl.

ti pa odpiraš tretji primer, tvoje prijateljice.

a ti moram prav napisati, da če ni šla na mamin pogreb,

da je bilo tudi v tisti družini nekaj močno narobe?

ali misliš, da če dobiš dediščino je vse lepo in prav?

mama je ni mučila, ali posiljevala, zakaj ni šla na pogreb,

pa niti tebi ni povedala, pa sta bile kao prijateljice?

zapomni si, da noben otrok ne prekine stika s starši brez razloga.

HČI je noseča in ne hčer.

Že tu se vidi tvoj odnos do nje.

A mami pa telefon ni delal, da bi hčerko poklicala, še preden je umrla?

To, da otroci prekinejo stike s starši, je v resnici izjemno redko. Eni tako pišete, kot da se to množično dogaja, pa se res ne. Zato si jaz za vsak tak primer mislim, da mora obstajat razlog. Oni že vedo, zakaj je tako, meni pa ni treba vedet in si tudi ne jemljem pravice, da bi o tem sodila.

Leeleenrpr, 05.01.2022 ob 14:47

A mami pa telefon ni delal, da bi hčerko poklicala, še preden je umrla?

To, da otroci prekinejo stike s starši, je v resnici izjemno redko. Eni tako pišete, kot da se to množično dogaja, pa se res ne. Zato si jaz za vsak tak primer mislim, da mora obstajat razlog. Oni že vedo, zakaj je tako, meni pa ni treba vedet in si tudi ne jemljem pravice, da bi o tem sodila.

Kar velikokrat se dogaja, ker imajo idejo, da niso dobili dovolj financ za časa življenja staršev, čeprav bi “starši zmogli”. Poznam družino, kjer sta sestra in brat med seboj skregana, niti povohata se ne, oba imata idejo, da je bil drugi priviligiran. Skoraj nikoli ni tako, da bi eden bil totalen revež in bi ga drugi maltretiral in vse dobil. Vedno tudi drugi, ki v očeh sorojenca “dobi vse in je priviligiran”, čuti manjko, da je bil on tisti, ki je bil bogi. Dokler so otroci, je stanje normalno, ko odrastejo, se pa vrstijo brezvezne zamere. Tebe so starši imeli raje. Tebi so pa dali več denarja. Bla bla bla.

en otrok ostane v hiši staršev, drugi ima idejo, da dobi vse na pladnju. Prvi ima pa idejo, da drugi nič ne pomaga pri starših, na njivi, popravilo hiše… mora vse on. In zamere rastejo. Starši pač tu ne morejo nič, poskušajo jih povezati, ampak ne gre. Kup takih primerov je. Vprašaš enega, ti pove, da je sorojenec bil priviligiran, vprašaš drugega, ti pove, da je bil drugi priviligiran. Vsak vidi koristi drugega, svojih pa ne.

Jaz govorim o prekinitvi stikov s starši, ne o prepirih s sorojenci. Tega slednjega je res ogromno, ampak s starši pa malokdo stike prekine.

P.s. prekinjeni stiki niso to, da se odselis na svoje.

Niti približno me mislim dovolit, da se nepolnoletni sorojenci tako obnašajo eden do drugega. Moja naloga – vzgojna naloga – je vzpostaviti funkcionalne (pa ni treba, da so idealni) odnose. Neka osnovna strpnost se mora začrtati znotraj družine. Nehajte se obnašat kot nič krivi. Slednje definitivno ni res. Prekinitev stikov si niso prislužili le ostali otroci, tudi vi. Po toči zvoniti pa to… Je ta situacija rešljiva? To vam lahko pa le nosečnica pove. Če jo boste seveda našli. Če se ne oglaša na telefon – ji bi res bilo tako težko pustiti SMS opravičilo, glede na to, da cifro očitno imate? Meh, eni ste res večne žrtve. Njej in njenemu nerojenimu otroku želim vse dobro.

sigurno, 03.01.2022 ob 00:46

OMB, 03.01.2022 ob 00:43

V katerem sklonu je zanosila tvoja hčere?

V zadnjem sklonu.

Ja, avtorica, bo treba malo ponovit sklanjatve.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close