Hčer je noseča
Najmlajša hčer je z našo družino prekinila vse stike, sploh ni z nobenim v kontaktu ne z bratom in ne s sestrama. Posledično pa tudi z nama z možem. Najmlajša je bila vedno nekako zapostavljena iz strani otrok, tudi skregali so se velikokrat, vcasih res grozno. Problem je, da se noben ne zadrzi in kar bleknejo in od tu so nastale nepopravljive zamere.
Hcer je zamerila vsem, se od vseh odmaknila in od takrat ne vosci nikomur več za rojsnti dan, ne novo leto ne nic. Preselila se je v drug kraj, kar dalec od nas. In danes izvem, od tretje hcere, da je na instagramu videla, da je najmlajša hci noseča. Prva od mojih 4 otrok bo dobila otrocicka. Sem zelo vesela zanjo po drugi strani pa zalostna, ker nimamo vec kontakta, niti ne zeli ga vec, ker se ne javlja ne telefon, ne vemo niti kje tocno zivi ne nic.
Hijacinta, 02.01.2022 ob 21:55
Najmlajša hčer je z našo družino prekinila vse stike, sploh ni z nobenim v kontaktu ne z bratom in ne s sestrama. Posledično pa tudi z nama z možem. Najmlajša je bila vedno nekako zapostavljena iz strani otrok, tudi skregali so se velikokrat, vcasih res grozno. Problem je, da se noben ne zadrzi in kar bleknejo in od tu so nastale nepopravljive zamere.
Hcer je zamerila vsem, se od vseh odmaknila in od takrat ne vosci nikomur več za rojsnti dan, ne novo leto ne nic. Preselila se je v drug kraj, kar dalec od nas. In danes izvem, od tretje hcere, da je na instagramu videla, da je najmlajša hci noseča. Prva od mojih 4 otrok bo dobila otrocicka. Sem zelo vesela zanjo po drugi strani pa zalostna, ker nimamo vec kontakta, niti ne zeli ga vec, ker se ne javlja ne telefon, ne vemo niti kje tocno zivi ne nic.
V katerem sklonu je zanosila tvoja hčere?
Problem je, da se noben ne zadrzi in kar bleknejo in od tu so nastale nepopravljive zamere.
—
mama se reče tisti osebi, ki te ima brezpogojno rada.
ki se hčerki, ki je jezna, zna približati.
ki jo zna potoložati.
ki ne kar pusti hčerko, da se oddalji in nima več stika z njo.
KI SE BORI ZA ODNOS Z NJO!
ki pokaže hčerki, da ji je odnos z njo POMEMBEN.
ki se ne kar umakne od problemov in čaka kdaj se bodo sami rešili.
mama je tista, ki pride za tabo, ki te poišče.
otrok ki zavrača mamo, si v sebi zelo želi, da bi ga mama poiskala.
to da vi ne naredite nič, hčerko zelo boli.
in najhuje v tem je, da krivdo, ki bi jo morala VI prevzeti prelagate na otroke.
oni so krivi, da je šla??
ne, niso ostali vaši otroci krivi da je šla.
krivda leži na vas, ki niste mama v pravem pomenu besede.
predlagam, da si najdete psihologa, ki vam to razjasnil,
da spremenite vaše vedenje, razmišljanje in čutenje
in potem SPREMENJENA poiščite hčerko in bodočega vnuka.
hčerka bo to začutila,
in vas ne bo več zavračala.
zavrača VAS, ker jo preveč boli, da ji niste mama.
najprej so potrebne spremembe v glavi in v srcu,
potem se lahko piše pisma, opravičila
in se začne trud za lepši odnos.
dokler je takšna kot je, bo pisala samo stvari,
ki bodo hčerki dale vedeti, da je ne razume.
je pa tako, da večina staršev ne naredi nič
in čaka otroke, da bodo kaj naredili,
da se bodo po nekem čudežu sami od sebe vrnili…
se ne bodo.
in si želim, da bi gospa zbrala pogum,
in poiskala pomoč,
ker
kaj pa je lahko v življenju pomembnejšega za eno mamo?
kako se bo počutila ob koncu življenja, ko bo ugotovila,
da je otrokom zapustila samo kup travm in kreganja?
se splača potruditi, gospa Hijacinta.
Avtorica, pišete: “Najmlajša je bila vedno nekako zapostavljena iz strani otrok, tudi skregali so se velikokrat, vcasih res grozno. Problem je, da se noben ne zadrzi in kar bleknejo in od tu so nastale nepopravljive zamere.”
Tu ste krivdo prenesli na otroke. Kje pa sta v tej zgodbi starša? Kje je vajina vloga, glede na to, da je najmlajša hči prekinila stike, z ostalimi jih pa očitno imate? Torej spori in zapostavljanje niso bili le s strani otrok?
ja a sta starša fukala al je ona…kako sta starša kriva??
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=16779202&display=Volkswagen%20Golf
Jaz vem, 02.01.2022 ob 22:33
Za to godljo sta kriva starša!!!!
Amen!!
tole se še kako strinjam.
če starši priviligirajo enega otroka in pustijo znašanje drugih nad enim… ti v svoji zlobi dobijo zalet… če starši tega ne pustijo in to odločno preprečijo – tako se do sestre/brata ne boš obnašal, vsi ste enako najini in razlik ne bo… potem se nesramno obnašanje sorojencev zatre… zato je še kako glavna krivda na starših.
Imam sestro, ki s svojim laganjem in zlobo dela marsikaj- kakopak žal ima zaslombo pri starših… nekoč mi je z lažjo hotela ukrasti mojo stvar… dokazala sem,da laže – kakšna je bila reakcija fotra – kaj da jaz delam zdaj probleme, se je pač zlagala… v vsakem primeru sem slaba in problematična vedno jaz, četudi nisem jaz tista, ki bi naredila kaj narobe…
mene je bolela ne samno škoda, ki bi jo utrpela s krajo, ampak tudi krivica, ker sem vedela,da laže… ampak mama in ata jo vedno v vsem zagovarjata… in ona dobiva tako zalet in podporo v svoji zlobi… če bi rekla ne, tako se pa ti do sestre ne moreš obnašati,… bi se ta zalet ustavil…
tako pa je v njunih očeh vedno taboga, in četudi ona naredi slabo stvar, so vse drugi krivi, ona pa taboga spet
zdaj avtorica- jaz verjamem,da hči hoče zaščititi lastnega otroka, ker vam ne more zaupati…. v vašem okolju in z vami se ne počuti varno niti sama, še toliko manj potem skupaj z otročkom in še toliko bolj logično je da se umakne in zaščiti otroka… otroka še toliko bolj… če ste njo prizadeli, ste očitno zmožni tudi najhujšega, prizadeti otroka, da bi preko tega trpela tudi ona… zato je jasno – otrok in njegova zaščita je na prvem mestu… jaz jo popolnoma razumem,da noče stika z vami. za to ste odgovorni sami
no, 03.01.2022 ob 08:40
najprej so potrebne spremembe v glavi in v srcu,
potem se lahko piše pisma, opravičila
in se začne trud za lepši odnos.
dokler je takšna kot je, bo pisala samo stvari,
ki bodo hčerki dale vedeti, da je ne razume.
je pa tako, da večina staršev ne naredi nič
in čaka otroke, da bodo kaj naredili,
da se bodo po nekem čudežu sami od sebe vrnili…
se ne bodo.
in si želim, da bi gospa zbrala pogum,
in poiskala pomoč,
ker
kaj pa je lahko v življenju pomembnejšega za eno mamo?
kako se bo počutila ob koncu življenja, ko bo ugotovila,
da je otrokom zapustila samo kup travm in kreganja?
se splača potruditi, gospa Hijacinta.
tole ja: nobeno opravičilo ni opravičilo… če človek najprej sam v srcu in v svoji glavi ne spremeni odnosa in se začne obnašati drugače… in to pokaže v dejanjih…
samo praznim besedam opravičila, nikoli ni za zaupati, najprej se mora to pokazati v dejanjih… konstantnih dejanjih, da lahko človek začuti,da se je oseba res spremenila v odnosu, da čuti iskreno in misli drugače…. da ni vse samo zaigrano v leporečnih besedah…
hvala bogu je hči imela toliko moči, da je prekinila stik z vami. Taki strupeni odnosi imajo hude posledice in rešitev je res samo dokončni rez. Res ne razumem staršev, ki so v svoji vlogi obnašajo kot nedorasli otroci in se ne zavedajo, da so starši svojim otrokom in so oni tisti, ki morajo poskrbeti za vse otroke, ne pa samo za tistega, ki je najbolj tečen in težak. Vsi ostali pa so kolateralna škoda.
no, 03.01.2022 ob 07:48
Problem je, da se noben ne zadrzi in kar bleknejo in od tu so nastale nepopravljive zamere.
—
mama se reče tisti osebi, ki te ima brezpogojno rada.
ki se hčerki, ki je jezna, zna približati.
ki jo zna potoložati.
ki ne kar pusti hčerko, da se oddalji in nima več stika z njo.
KI SE BORI ZA ODNOS Z NJO!
ki pokaže hčerki, da ji je odnos z njo POMEMBEN.
ki se ne kar umakne od problemov in čaka kdaj se bodo sami rešili.
mama je tista, ki pride za tabo, ki te poišče.
otrok ki zavrača mamo, si v sebi zelo želi, da bi ga mama poiskala.
to da vi ne naredite nič, hčerko zelo boli.
in najhuje v tem je, da krivdo, ki bi jo morala VI prevzeti prelagate na otroke.
oni so krivi, da je šla??
ne, niso ostali vaši otroci krivi da je šla.
krivda leži na vas, ki niste mama v pravem pomenu besede.
predlagam, da si najdete psihologa, ki vam to razjasnil,
da spremenite vaše vedenje, razmišljanje in čutenje
in potem SPREMENJENA poiščite hčerko in bodočega vnuka.
hčerka bo to začutila,
in vas ne bo več zavračala.
zavrača VAS, ker jo preveč boli, da ji niste mama.
SE strinjam kar je napisala oseba no
Jezus774, 03.01.2022 ob 09:03
ja a sta starša fukala al je ona…kako sta starša kriva??
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=16779202&display=Volkswagen%20Golf
Nace J., ne bodi prostaški!
Se strinjam.Starši ste veliko krivi,da setako dogaja.Niste do vseh otrok enakopravni,Vedno se enjde,ki ima privilegije al pri mami al pri fotru.Tudi jaz držim do staršev eno zamero glede enakopravnosti.Kar se pa tiče vas bi pa odnose prej morali zgladiti,da nebi prišlo do tega.Hči je čisto prav naredila.Kriva sta pa starša in nekaj tudi ostali otroci.
Forum je zaprt za komentiranje.