Harry Potter VI
Zivjo!
Je se kdo od vas ves nestrpen cakal na 6. del H. Potterja, ga zeljno prebral, nato pa malce razocaran bebavo strmel v steno? 🙂 To se mi je namrec pripetilo…kot da bi Rowlingova vse skupaj spisala na hitro. J padla kvaliteta, ali pa sem ze sam malce navelican vsega skupaj?
Kaksni obcutki pa vas prevevajo?
Lep dan!
Ponaredek!! Teh je na internetu en kup.
Naslovi:
1 – The Other Minister
2 – Spinner’s End
3 – Will and Won’t
4 – Horace Slughorn
5 – An Excess of Phlegm
6 – Draco’s Detour
Havnor, meni je bila knjiga všeč. Je pa Rowlingova izjavila, da sta 6. in 7. knjiga nekakšna celota in očitno je HBP uvod v zadnjo knjigo.
me83, tole pa ni harry potter!!
havnor, imela sem podoben občutek kot ti. knjiga sploh ni slaba, ubijala bi za tako domišljijo kot jo ima rowlingova, ampak vseeno je nekaj manjkalo. pa še nekaj (prvih pet delov sem posodila pa zdele ne morem preveriti) – ali se samo meni zdi da so prej hodili v šolo s paddingtona? v 6. knjigi je namreč napisala king’s cross. pa učiteljica prerokovanja …
ne tudi v prejšnjih delih harryja potterja so odhajali s king crossa. Saj vem, da tisto ni harry potter 🙂 Skorajne bomogče, da bi ti podatki lahko bili resnični. Sicer pa kaj si vse ljudje ne izmislijo, da “prodajo” knjigo. Ne vem, kako se jim jo je dalo pisat…pa še takšne bedarije noter napisat. :S
Pred nekaj urami semjo prerala in se mi zdi dobra in kar v stilu prejšnjih, kljub malce drugačnemu koncu, ki pa ne more biti drugačen, glede na situacijo. No vsaj, jaz tako mislim. Komaj čakam, da dobim še zadnjo knjigo v roke.
Sicer pa je prof. Snape prav grozen in glede na to, da je to oseba, ki je na nek način mučila tudi pisateljico, moram reči, da ga je dobro dodelala. Hm, mogoče bi tudi jaz kakšnega svojega :)))))) 😉
Kaj pa drugi mislite?
Jaz sem med branjem zelo užival, konec se mi je pa zdel malo šokanten. Niti slučajno si nisem predstavljal, da bi Rowlingova lahko naredila kaj takega. Najbolj simpatična oseba… OK, ne bom povedal preveč, še kdo ni prebral.
Občutek neizpolnjenosti pa je, ja, mislim da je za to zelo enostaven razlog. Rowlingova je v svojih knjigah ustvarila fantastičen svet poln čarobnosti, ki nam je v realnosti manjka, nekakšno zatočišče pred dolgočasnim vsakdanjikom. S koncem šeste knjige pa ta občutek varnosti izgine.
Ima še kdo tak občutek?