Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika harissa in ras hamout – slovensko ime??

harissa in ras hamout – slovensko ime??

Mami je dobila s Kube za darilo nekaj začimb, pa jo zanima kako se po slovensko reče tema začimbama.

Meni je hčerka iz Tunizije prinesla hariso, kako bi ji rekel po slovensko ne vem, uporabljam jo pa namesto pekoče paprike ali čilija.

Kopiram :

Harisa je zelo ostra rdeča začimba, ki izvira iz Tunizije, sedaj se uporablja v vseh severno afriških deželah.

Industrijsko izdelana harisaV Evropi je znana predvsem kot priloga kuskusu. Lahko jo uporabite tudi kot začimbo za druge testenine. Uporablja se tudi kot dodatek juhi namesto tabasca.

V trgovinah se dobi v majhnih tubah.

Lahko jo pripravite sami (ker boste imeli verjetno z nakupom probleme). Potrebujete: 1 do 3 plodove čilija, 2 jedilni žlici orientalske kumine, 3 do 5 strokov česna ter 2 do 3 čajne žličke kuhinjske soli. Vse sestavine strite v možnarju in dodajte toliko olivnega olja, da dobite gosto pasto. Hranite na temnem, hladnem mestu dobro zaprto in čim preje porabite. Jedem dodajajte le skromne količine.

****************** Andreja, zavarovalni zastopnik 051-399-125

Hej hoj,Speedy!

Samo da te pozdravim,a si ti na zimskem spanju,nič več te ni čut.

P.S: kruh pečemo 100 na uro,sem nova lastnica kruhopeka,tako da,ko zaloge poidemo pridemo na vaš konec po moko…

LP,Hali ************************** http://hali.moj-album.com/

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close