H7 žarnice………
Mi lahko kdo pove katere H7 žarnice zdržijo več kot 14 dni……
Namreč, v 2 mesecih sem zamenjal 5 žarnic. Ne gre mi toliko na živce cena teh žarnic, kot sama menjava…(potrebno je kar nekaj specialnega orodja-ogledalce,špičaste klešče in gora živcev).
Avto je nov, po 10 mesecih so pa začele crkovat, najprej leva čez 14 dni desna pa spet leva………. Na servisu so pomerili elektriko in pravijo da je zadeva OK, da pač H7 žarnice redno crkujejo – ampak to se mi zdi preveč….
Poizkusil sem srečo že z eveluxovim, osramovim in philipsovimi žarnicami……
A ostane še kakšna firma (zaželjeno je da zdrži vsaj pol leta……:-)
Kupil sem rabljen avto (star 4 leta) pred štirimi meseci, ki ima H7 žarnice. Torej nove gotovo nisi bile. Do sedaj je crknila ena. Stara je bila Osramova, novo sem tudi dal noter od iste firme, zaenkrat je to vse.
Upam si trditi, da ni problem v žarnicah, ampak v električni napeljavi (kontakti, prebijanje, kratek stik, vlaga).
Meni so prej pri Golfu IV pregorevale na 14 dni, samo mislim, da so bile H4. Te žarnice sem kupovala na becinskih črpalkah, kjer so poceni. Potem pa sem enkrat kupila žarnice v servisu, kjer so bile dražje, pa zamenjala sem obe žarnici (zaradi upora), ki sta mi potem delali več kot 1 leto – dokler nisem avta prodala.
Žarnici H7 sem pri GOLF-u IV zamenjal prvič po 4 letih. Najprej leva, nato pa v roku tedna ali dveh (ne vem natančno) še desna.
Zamenjal sem jih na pooblaščenemu servisu – cena (žarnica + delo) nekaj čez 1000 tolarjev za žarnico, kar se mi ne zdi drago.
Od takrat sta minili dobri dve leti in do sedaj je z žarnicami vse OK (tok, tok po lesu – da ne bo ravno nocoj crknila, ker sem jih pohvalil).
RESPECT – po mojem prepričanju bi bilo dobro pregledati napeljavo oz koga z enakim avtomobilom kot je tvoj, povprašati v zvezi z žarnicami. Mogoče gre za t.i. serijsko napako.
LP, Škorpjon
Če imaš nastavljene dnevne luči, ki se prižgejo ob vžigu, je to po moje el. sunek na žarnice, ki jih uniči. Najbolje je, da se malo alternator zažene, komaj potem ga obremeniš z uporabniki, kot so klima, meglenke, močan HI-FI, el. gretje zadnje šipe,…
Ne vem, tem problemov nimam. Dolgo so mi gorele na C ZX-u H1 (100.000 km), H4 na C Visi nikoli nisem menjavala. Teta pa jih je že večkrat menjala na C Saxoju II. Zdaj pa ima mir, ker je kupila dražje Philips H4 + 30%.
Pri novejših avtih je el. napeljava bolj zakomplicirana in bolj obremenjena z več uporabniki.
Mislim, da mora dober BOSCH servis z testerjem odkriti napako.