Najdi forum

gustin

Spoštovane forumovke,

ali mi lahko poveste kako se uporablja gustin? Vem, da je za zgoščevanje omak. A ga je potrebno zmešat z mrzlo vodo in potem vmešat v vročo omako? Ali ga damo direkt v vročo omako? Pa koliko? Eno veliko žlico, malo žličko?
Nikoli ga še nisem uporabljala, sem pa brala in slišala, da je to odlično sredstvo za zgoščevanje omakic.
Za vašo pomoč se vam že vnaprej zahvaljujem.
LP,
P.

Jaz ga zmešam z mrzlo vodo v lončku preden vlijem v omajo zato da ne ostanejo kepice in zaenkrat mi je še vsa omaka lepo uspela.

Vse kar te zanima, pa še kaj več, je izčrpno napisano na škatli.

Gustin je jedilni škrob in se ga ravno tako kot puding (ki je v bistvu isto + arome) razmeša z nekaj hladne vode. Lahko ga sicer tudi direkt usuješ v omako, ampak se potem rade naredijo kepice.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close