Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Gus posoda v Šparu

Gus posoda v Šparu

Ali morda katera ve, če je alu gus posoda, ki je v Šparu v akciji, primerna za indukcijske plošče?

Ne, ne more biti, če je zlitina z alumunijem. Za indukcijo je slična kvečjemu litoželezna, katera pa je precej težja.

Greš tja z magnetom in poskusiš. Če se magnet prime, je primerna, če se magnet ne prime, ni primerna. Simpl ko pasulj.

Ja saj to tudi sama vem, ampak sem mislila, da je katera od vas že probala, da se ne vozim 15 km samo zato, da prislonim magnetek…

Pa še eno posebnost ima ta posoda. Je namreč izredno prevodna, ročaji so vroči, kot sam hudič. Vsakič, ko primeš posodo rabiš rokavico.

Mišika, ni ti treba delat zastonj poti, ker je posoda alu gus, torej je zlitina in ni primerna za indukcijo. Verjetno si zraven plošče dobila navodila, kakšna posoda je primerna in to alugus sigurno ni.

Hvala, Jana!

Moja indukcijska plošča je še v fazi kupovanja, zato navodil še nimam, mi pa manjka nekaj posode, pa ne bi kupovala take, ki ne paše na indukcijsko (take imam dovolj).

No torej malo bolj tehnično … Določene Alugus posode so primerne za indukcijo. Sama zlitina po sebi ni, vendar se v kapsulirano dno lahko ugradi “iron” oziroma zelezo. Vecina proizvajalcev že omogoča, da so tudi posode iz drugih materialov (zlitine, aluminij, …) primerne za indukcijo in ne samo tiste in nerjavnega jekla.

Pozorni bodite na oznako “za indukcijo”, če le to vsebuje potem mora biti primerna. Samo še novitete … obstajajo tudi alugus posode z marmorno prevleko proti nesprejemanju, zelooo dobro:)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close