Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija GUNNAR – pomoč prosim!! (ali ostali računalničarji)

GUNNAR – pomoč prosim!! (ali ostali računalničarji)

na rač mi je javilo, da imam rootkit, ki pa ga antivirusni program noče oz. ne more zbrisat niti dati v karanteno (zahteval je ponovni zagon oziroma reboot – je to isto? kako narediš reboot?preskenirala sem tudi v varnem načinu (z AV), pa ga takrat sploh ni našel, v običajnem pa ga sicer najde, a ne zbriše.

Zato sem si instalirala en antimalware po nasvetu nekega računalničarja, ki je sicer našel tri škodljive file in jih odstranil.

Potem pa mi je javilo, da rač utegne biti ogrožen oz. ni varen, ker se windowsi ne posodabljajo.
Sem šla na System in hotela nastaviti avtomatsko posodabljanje, pa tista izbira sploh ni aktivna (če veš kako mislim – je svetlo siva, in ne temna/črna, da bi jo lahko izbral).
Pa me zanima, zakaj zdaj ne morem nastaviti posodabljanja win – a je možno, da ta antimalware to blokira? prej se je, kolikor vem, posodabljal.

A lahko antimalware ostane gor kljub antivirusnem programu ali se tepeta med sabo? (vem da se recimo dva AV tepeta in ne smeta biti hkrati gor – kako pa je z antimw?)

In kaj natančno pomeni ta rootkit? ti nekdo načrtno vdre (prav tebi? ali to lahko tudi kje “stakneš” po naključju? ker res ne vem, zakaj bi kdo meni vdrl, glede na to, da nimam res nič zanje dragocenega gor… :((

najlepša hvala za pomoč!

jaz nisem gunar, ti pa skromno svetujem, da odpelješ računalnik na servis, tam naj ti reinstalirajo operacijski sistem in windowse (saj imaš oboje orginialno, a ne?

seveda imam originalno, ampak ti servisi ponavadi fajn kasirajo (za skoraj nič dela), jaz pa sem si do sedaj že marsikaj uspela sama rešiti, sicer z malo pomoči in nasvetov (tudi s tega foruma), pa vendar. Tako da bi najprej le to poskusila. če ne bo šlo, pa še vedno ostane servis.

kt je že nekdo pred mano napisal, je najboljša opcija na novo snemat windowse, najboljša varianta je, da si shraniš najpomembnejše stvari na ključek, potem pa vstaviš cd oz. dvd z windowsi ter slediš navodilom inštalacije, ko te vpraša na kater disk hočeš posnet izberi c: disk oz. tist, ki je glavni če imaš diskov ali particij več ter razširi opcije kjer ti piše format, potrdi formatiranje in nadaljuj z inštalacijo na ta disk.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

kupili smo rabljen računalnik z že naloženimi windowsi, tako da žal nimam CD-ja z win.

A ne gre kako oz. kje drugače to nastaviti? Kaj pa če potem vsaj ročno posodabljam vsake toliko, je to dovolj?

Hvala!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close