Najdi forum

GUNNAR _ prosim nasvet

Spodaj imam temo: računalničarji prosim pomoč in prijazna oseba mi je svetovala naj vprašam vas za nasvet o nakupu rabljenega računalnika.
Ne spoznam se, ne vem kaj imajo ali nimajo, njihov uslužbenec v banki mi je rekel, da ga lahko kupi zame (50 EU), kaj bi morala poleg monitorja še kupiti pa ne vem, niti ne vem kaj bi morala plačati za kakšne nastavitve, ali kaj pšodobnega.
Ali mi lahko kaj svetujete, da ne bom samo ob denar.
Računalnik uporabljam za pošto, internet, facebook, slike, branje časopisov……..

računalnik
monitor
tipkovnica
miška

mogoče printer

kdo ti bo pa internet priklopil, ga sploh imaš?

Sedaj imam prenosni računalnik star 5 let, ki je v razsulu. Dodatno imam kamero, ki je ta moj ni imel, miško in tipkovnico. Tudi internet. Printerja ne potrebujem. Monitor bi morala kupiti. Kaj bi bilo potrebno nastavite v tem novem – starem pa ne vem, niti ne vem za stroške. In kakšen monitor kupiti?
Kot starejša gospa, ki si krajša dneve in se uči dela z računalnikom pa sem samo zmedena: mika me zaradi cene, a če ne bo v redu mi bo tako zelo žal zakaj nisem kupila novega, saj mi pri moji pokojnini vsi ti izdatki predstavljajo strošeč. Če so nespametni pa sploh.
Hvala vam za vsak odkrit nasvet, ki se ga bom držala.

Moj prenosni računalnik je star 9 let in ni v razsulu. Kaj konkretno je narobe? Lahko da je vse samo še enkrat za poinštalirat.
Za 50 EUR boš dobila primerljivo “v razsulu”.

s temi rabljenimi računalniki je bolj tak-tako, za 50 eur ni nevem kakšen računalnik, najbrž primerljiv al pa slabši kt laptop, ki je v uporabi sedaj, potlej je še drug problem v tem, da če se kupi nov monitor je še enkrat dražji kt sam računalnik torej spet pomeni rabljen monitor bog ve v kakšnem stanju… jst bi rekel, da se bolj splača za to kupit nov računalnik na obroke, se dobi z monitorjem vred že za kakšnih 300 – 400 eur in je vsekakor boljša varianta od nekega rabljenega. ponavadi je pa treba imet računalnik + monitor + tipkovnico, miško in zvočnike

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Kaj pa je v bistvu narobe s prenosnikom? Jaz imam tudi prenosnik, star 6 let, pravkar z njega pišem, pa je še čisto OK.

odvisno kakšen prenosnik je… moj je star 6 let sicer res uporabljen v ekstremnih razmerah in tud počas peša, sploh zaradi procesorja, ki se čist preveč pregreva pač amd… pa sem že menjal termalno pasto, ventilator itn. pa še zmer če poženem kaj bolj zahtevnega se pregreje in ugasne, da ne govorim kakšen dizaster je če odpiram kaj v youtube ali kar deluje v flashu… pač zastarel in dotrajan hardware.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Hvala za nasvet. Upoštevala ga bom in počakala, da si kupim novega. Lep pozdrav. Na kaj pa bi morala biti pozorna pri novem? Ali imajo vsi monitor ali ga je potrebno kupiti posebej?.

včasih prodajajo kakšne komplete, drugače se pa kupi vsako stvar posebej. zdle sem gledal eno kišto, novo, stane 199 eur, monitor pa 87 eur… pa je za osnovno uporabo čez glavo dovolj oboje.

odvisno kakšen prenosnik je… moj je star 6 let sicer res uporabljen v ekstremnih razmerah in tud počas peša, sploh zaradi procesorja, ki se čist preveč pregreva pač amd… pa sem že menjal termalno pasto, ventilator itn. pa še zmer če poženem kaj bolj zahtevnega se pregreje in ugasne, da ne govorim kakšen dizaster je če odpiram kaj v youtube ali kar deluje v flashu… pač zastarel in dotrajan hardware.[/quote]

No, moj ni bil uporabljan v ekstremnih razmerah, samo v zelo normalnih :))
Ima pa tudi AMD procesor, pa nasplošno ni bilo s celim računalnikom do zdaj še nobenega problema.

odvisno kakšen prenosnik je… moj je star 6 let sicer res uporabljen v ekstremnih razmerah in tud počas peša, sploh zaradi procesorja, ki se čist preveč pregreva pač amd… pa sem že menjal termalno pasto, ventilator itn. pa še zmer če poženem kaj bolj zahtevnega se pregreje in ugasne, da ne govorim kakšen dizaster je če odpiram kaj v youtube ali kar deluje v flashu… pač zastarel in dotrajan hardware.[/quote]

No, moj ni bil uporabljan v ekstremnih razmerah, samo v zelo normalnih :))
Ima pa tudi AMD procesor, pa nasplošno ni bilo s celim računalnikom do zdaj še nobenega problema.[/quote]

hehe imaš pač srečo 🙂 moj se segreje če je kaj bolj zahtevnega tud na 80 stopinj, pol pa ugasne pa hladi… očitno ena taka blesava serija procesorja 🙂

gunči spet neumnosti lapa

* * * Nikoli nad nikomer ne obupaj. Čudeži se dogajajo vsak dan. H. Jackson Brown Jr. http://www.publishwall.si/lelj

zate mogoče že, ker je vse kar presega tvoje osnovne nagone in osnove razmišljanja že višja znanost…

he he gunči

če bi tvoja pamet kaj presegla osnove razmišljanja ne bi zdajle padel na mojo finto

* * * Nikoli nad nikomer ne obupaj. Čudeži se dogajajo vsak dan. H. Jackson Brown Jr. http://www.publishwall.si/lelj

maš pa take nobrainerje, da razmišljanje sploh ni potrebno.

pol nisi potreben

ha ha ha

Kako lepo bi bilo brez tebe na MON-u ko si tak drekač, da bog pomagaj, res! Potem se pa čudiš, da te nihče ne mara. Res čudno, ja.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close