Najdi forum

Gume

Sem v dilemi. Razmišljm, da bi moj prvi novi avto opremila tudi za letošnjo zimo. Eni mi svetujejo, da kupim samo gume in jih dam vsako leto premontirat, drugi me prepričujejo, da naj kupim tudi platišča in vsako leto kar doma (sama ali s pomočjo prijateljev) zamenjam celotna kolesa. Cenovno naj bi glede na cene vsakoletne zamenjave gum bilo to celo bolje.
Pa še to me zanima – samo gume ali cela kolesa bi hranila doma. A so kakšna pravila kako morajo bit obrnjene in kakšne temperature so primerne, je v garaži prehladno.

Hvala

preračunaj.
Menjava gum te stane recimo 30-50€, odvisno od platišč in dodatnih malenkosti (centriranje, ventilčki..) .
Po drugi strani tudi namonitarna platišča ne menjaš kar sam (no, vsaj večina ne), ampak jih moraš tudi pri vulkanizerju, ki jh praviloma tudi scentrira – koliko to stane, ne vem.

Potem pa prečaunaš, koloiko prevoziš in koliko časa nameravaš imeti avto.

Torej, letna menjava (2x) je pribl.70-100€. Gume najbrž menjaš na ene 4-5 let, torej je to 280-400€. Dodaš še strošek premontaže, recimo da je to ene 20-40€ letno, oz v petih letih ene 80-160€, skupaj torej nekje 360-560€.

Štiri platišča in gume recimo ene 400-500€, odvisno od dimenzij..

Torej si približno na isterm. Seveda so rezerve, recimo da kupiš starq platišča (no, jaz jih ne bi) ali slabše gumbe (to še manj..) ali necetriranje (povsem nesprejemljivo).

Skladišče-na temnem, zračnem, suhem mestu, vodoravno. Obstojajo posebna stojala-poglej v Bauhaus

6 EU mesečno je pa res ogromen strošek… Tolk še pica ne stane…kaj ste blesavi eni…

6 EU mesečno je pa res ogromen strošek… Tolk še pica ne stane…kaj ste blesavi eni…

Saj bom še preverjala in spraševala poznavalce, ker mi po teh odgovorih ni nič bolj jasno kaj je pametno naredit.

če ti pa tako elementarni preračun stroškov dela težave, potem je pa res kriza.

Ti sporočim TRR kam mi vsak mesec nakaži 6 €ur….

Da ne bom zdele začel debato v drugo smer…. Prepričan sem da vsaj na 10 različnih načinov spušiš tistih 6 EU na mesec po nepotrebnem…

In to pomeni, da jih moram tudi tukaj?

New Report

Close